Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam na imię Jurek,właśnie mam zakupić  przyczepę marki KIP 42 TS

Generalnie jestem "zielony" w tym temacie.

Mam parę pytań. Jak obsługuję się "kibelek",ma ona  toaletę KASETA THETFORD 'C'2,   

(tak mi się wydaje ze zdjęć w google)

Za cepkę mam zapłacić 4500pln,ma solar dach ale nie mam pojęcia jak i czy to działa. Ogrzewanie gazowe nie działa,jest mi nie potrzebne ale jednak jest jakieś ale. Proszę o opinię, fotki pod ocenę.

Zakup od kolegi,miałem ją w zaszłym roku na weekend w Wiśle i byłyem zadowoalny. Co  ewentulnie trzeba jeszcze sprawdzić?.

Pozdrawiam

Jurek

post-19672-0-78112500-1437270542_thumb.jpg

post-19672-0-64112000-1437270553_thumb.jpg

post-19672-0-49797000-1437270577_thumb.jpg

post-19672-0-12685700-1437270601_thumb.jpg

post-19672-0-17590000-1437270694_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj, ja mam KIP 42EK. Sprawdź np.:

1.jakie ma opony, czy od osobówki czy np z indeksem C czyli od samochodu typu bus(więcej załadujesz a i bardziej pewne że nie pęknie)

2. czy działa pompka od wody(w mojej prąd znikł, ale przerobiłem tak że baniak z wodą mam pod zlewem w łazience, przynajmniej widzę ile wody zostało), nie raz się zdarzało że ręce w mydle, a tu w baniaku nie ma czym polać. Wtedy wygospodarowane więcej miejsca w schowkach z przodu.

3. sprawdz czy przy rączkach od szyberdachu nie przecieka. u mnie trochę kapało ale silikon dał rade.

4.kibelek, hmm napełniasz zbiornik z wodą, ten górny korek, potem w rurce pokazuje się poziom wody, "używasz" kibelka, spuszczasz wode potem przekręcasz żeby zleciało(pamiętaj żeby zawsze zamknąć bo nie wyjmiesz pojemnika żeby opróżnić)

5. zobacz czy stolik który służy jako stelaż do łóżka nie jest połamany (w moim sklejka się rozwarstwiła i zmienię na płytę wiórową 25mm)

6. jakiej długości jest kabel zasilający do przyczepy(i czy ma odpowiednią grubość)

z drugiej strony, za taką cenę, to każda przyczepa będzie niedomagać, ale idzie wszystko naprawić:)

Opublikowano

Jurek, nie żartuj na wszystkie pytania masz odpowiedzi na forum....poszukaj trochę .

Opublikowano (edytowane)

Witaj, ja mam KIP 42EK. Sprawdź np.:

1.jakie ma opony, czy od osobówki czy np z indeksem C czyli od samochodu typu bus(więcej załadujesz a i bardziej pewne że nie pęknie)

2. czy działa pompka od wody(w mojej prąd znikł, ale przerobiłem tak że baniak z wodą mam pod zlewem w łazience, przynajmniej widzę ile wody zostało), nie raz się zdarzało że ręce w mydle, a tu w baniaku nie ma czym polać. Wtedy wygospodarowane więcej miejsca w schowkach z przodu.

3. sprawdz czy przy rączkach od szyberdachu nie przecieka. u mnie trochę kapało ale silikon dał rade.

4.kibelek, hmm napełniasz zbiornik z wodą, ten górny korek, potem w rurce pokazuje się poziom wody, "używasz" kibelka, spuszczasz wode potem przekręcasz żeby zleciało(pamiętaj żeby zawsze zamknąć bo nie wyjmiesz pojemnika żeby opróżnić)

5. zobacz czy stolik który służy jako stelaż do łóżka nie jest połamany (w moim sklejka się rozwarstwiła i zmienię na płytę wiórową 25mm)

6. jakiej długości jest kabel zasilający do przyczepy(i czy ma odpowiednią grubość)

z drugiej strony, za taką cenę, to każda przyczepa będzie niedomagać, ale idzie wszystko naprawić :)

Ad 1 Opny z indeksem C stan ok

Ad 2 Pompka spalona,jutro zakup na alle

Ad 3 Nie przecieka,poprzedni właściciel uszczelnił

Ad 4 Kibelek opanowany,wszystko działa

Ad 5 i 6 jest ok

Niedomaga ogrzewanie,kolega od którego kupiłem mówił,że działał piecyk ale zgasł i nie można odpalić,na razie jest mi nie potrzebne. Problem,że nie działa nadmuch,nie wiem czy jest to powiązane z ogrzewaniem,ten temat ogarnę po urlopie.

Jurek, nie żartuj na wszystkie pytania masz odpowiedzi na forum....poszukaj trochę .

Szukałem i coś znalazłem,mam problem z panelem sterowania,napisałem o tym w odpowiednim dziale.

Pozdrawiam

Jurek

PS

Myślę,że za te pieniądze jest warta zakupu.

Edytowane przez Jurek J-Z (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Odpowiem tak... jeśli chodzi o ogrzewanie to nie jest potrzebne póki jest ciepło. Przyjdzie w majówce 2 st w nocy i bedziesz się cieszył jak dziecko jak będzie działać. To jest prosta konstrukcja przy odrobinie smykałki sam naprawisz. Jeśli chodzi o inne aspekty najważniejsze jest czy jest szczelana. Jeśli nie pęka rama,  środek jest szczelny itp. to nie ma co sprawdzać reszty, W tej cenie zawsze można coś naprawić albo się przyzwyczaić.

Np. W mojej przyczepie jeden palnik na kuchence na wyraźnie mniejszy płomień, więc wodę na ziemniaki podgrzewam na drugim palniku a jak sie zagotuję przekładam na ten "popsuty" i nie ma problemu  :) .

Dodam, że jak dla mnie dużym plusem jest opływowy kształt.

Aha sprawdź jeszce zawieszenie. Czy dobrze "równo" stoi nie przechylona na rzaden bok bo nowa belka potrafi kosztować.