Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje okno o wym 150x62 cm. Szukam lecz na razie bez rezultatu. Ma ktos moze jakies namiary na takie czesci do przyczep ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Commander za odpowiedź. Puki co nie znalazłem okna i na razie odpuszczam sprawę bo jakoś naprawiłem stare.

Było zamknięte lecz nie zablokowane, nadszedł wiatr przed burzą podwiało i wyrwało. Pękło po długości pod tym aluminiowym ceownikiem. Dorobiłem taką listwę z aluminium i dokręciłem śrubkami do okna. Od bidy wystarczy ale szału niema.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli pękło pod listwą wzdłuż i część pleksi wystaje z listwy, to wystarczy załatwić wąski pasek pleksi i dokleić pod listwą, łącząc części. Taki wąski pasek na wewnętrznej płaszczyźnie okna nie będzie przeszkadzał. Jako spoiwo, świetnie się sprawdzi chlorek metylenu.

Opublikowano

kmtaxi czy taki chlorek masz na myśli ?

http://allegro.pl/chlorek-metylenu-czysty-250ml-warchem-24137-i5507996561.html

Niestety ale już zrobiłem tą aluminiową listwę i tego już się nie przywróci do stanu przed, a pękło wzdłużnie tak jak piszesz.  W sobotę wichura uszkodziła mi okno a w poniedziałek wyjeżdżałem nad morze z przyczepą, więc musiałem działać szybko, bo maluch niecierpliwy jest :tuptup: 

Ale korzystając z twojej rady może wykorzystałbym ten chlorek do sklejenia pozostałych pęknięć które są też skutkiem tego wypadku. Podpowiedz mi proszę jak to stosować.

Kupiłem jakiś dwuskładnikowy klej do tworzyw ale to lipa jest.

Opublikowano

radziukuzyn Tak, ten chlorek rozpuszcza pleksi i na zasadzie dyfuzji łącza się dwa elementy. Spoina jest matowa.Do spoiny przeźroczystej nadaje się kwas octowy lodowy 99%. Tym chlorkiem, trzeba się obchodzić ostrożnie, gdyż jak kapnie na szybę z pleksi to plamka matowa zostanie. Można zrobić spoiwo do zalewania ubytków, rozpuszczając w niedużej ilości chlorku kawałeczki plexi. Ten chlorek rozpuszcza prawie wszystkie twarde tworzywa termoplastyczne.

Opublikowano

kmtaxi dzięki za odpowiedź. Po zakupie i naprawie napisze jak poszło. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potrzebuję okno o wymiarach 150x62 cm. do kampera Mitsubishi L300. Puki co moje poszukiwania nie dały pozytywnego rezultatu  :oslabiony:  Jeśli wiecie gdzie mogę dostać szybę do mojego kampera proszę o pomoc  :hej:

Opublikowano

Potrzebuję okno o wymiarach 150x62 cm. do kampera Mitsubishi L300. Puki co moje poszukiwania nie dały pozytywnego rezultatu  :oslabiony:  Jeśli wiecie gdzie mogę dostać szybę do mojego kampera proszę o pomoc  :hej:

Patrz w tym temacie post #6