Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam!

Moim zdaniem, nie warto nawet oglądać, szkoda czasu i pieniędzy na dojazd. Poza tym, ogłoszenie nie sprawia wrażenia rzetelnego :hmm:

Nie mam pewności, ale odnoszę wrażenie, że ktoś już kiedyś wspominał o tej przyczepie, jednak głowy nie dam.

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Moim zdaniem, nie warto nawet oglądać, szkoda czasu i pieniędzy na dojazd. Poza tym, ogłoszenie nie sprawia wrażenia rzetelnego :hmm:

Nie mam pewności, ale odnoszę wrażenie, że ktoś już kiedyś wspominał o tej przyczepie, jednak głowy nie dam.

Kristofer (jak zwykle) ma rację.

Takiej pixelozy już dawno nie widziałem. Przy tej jakości zdjęć rzuca się w oczy nieregularny kształt tylnej ściany oraz dziwnie naklejony w lewym przednim rogu napis de luxe easy, z drugiej zaś excelent? Jakiś mix?

Tego knausa natomiast oglądałem na żywo na kampingu w Sopocie. Moje wrażenia - najlepsze lata ma za sobą (co widać między innymi na tylnej ścianie).

Kolego określ się również co do wymagań - wrzucasz propozycje różnych skrajnych o kilka lat roczników.

Edytowane przez GregorY (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Co do wymagań DMC 1400 kg budżet 20 tyś miejsce dla 3-4 osób najlepiej łóżko francuskie (małżeńskie) na pewno nie angielska to tak na początek

Opublikowano

Bieniek nie wiem jakie masz doświadczenie w ciąganiu budki swoim passatem? 

Według mnie do B5 101 KM buda 1400 kg to zbyt dużo. Przemyśl ten temat, żeby jazda nie zamieniła się w walkę a auto nie cierpiało.

Opublikowano

Bieniek nie wiem jakie masz doświadczenie w ciąganiu budki swoim passatem? 

Według mnie do B5 101 KM buda 1400 kg to zbyt dużo. Przemyśl ten temat, żeby jazda nie zamieniła się w walkę a auto nie cierpiało.

Jeszcze kampingu nie ciągnołem nim tylko lawety to do jakiego dmc mam szukać żeby normalnie jeżdzić w przyszłym roku i tak mam zamiar zmienić samochód i wtedy będę szukał pod przyczepę a przyczepę chce kupić na parę lat użytkowania

Opublikowano

Najpierw musiałbyś mieć sprecyzowane swoje oczekiwania. Większe auto i większa przyczepa to pewnie od razu wpadnie w kategorię prawa jazdy B+E i viatoll. 

Jeżeli chcesz jeździć z w składzie 2 dorosłe plus dzieci, to mniejsza przyczepa też się sprawdzi, jeżeli chcesz dla 4 dorosłych to już coś większego. 

Przemyśl czym chcesz jeździć, gdzie - czyli jak korzystać z przyczepy i wtedy podejmuj decyzje. 

Na pewno kupowanie przyczepy o maksymalnym (lub zbliżonym do maksymalnego) DMC jakie pozwala holownik to raczej kiepski pomysł.

Opublikowano

Najpierw musiałbyś mieć sprecyzowane swoje oczekiwania. Większe auto i większa przyczepa to pewnie od razu wpadnie w kategorię prawa jazdy B+E i viatoll. 

Jeżeli chcesz jeździć z w składzie 2 dorosłe plus dzieci, to mniejsza przyczepa też się sprawdzi, jeżeli chcesz dla 4 dorosłych to już coś większego. 

Przemyśl czym chcesz jeździć, gdzie - czyli jak korzystać z przyczepy i wtedy podejmuj decyzje. 

Na pewno kupowanie przyczepy o maksymalnym (lub zbliżonym do maksymalnego) DMC jakie pozwala holownik to raczej kiepski pomysł

Przyczepę chce dla 4 dorosłych osób. A jak bym szukał do DMC 1200 kg to mój samochód się nadaje czy jeszcze mniejszego DMC szukać ? np Hobby 440 dmc 1200 kg   http://olx.pl/oferta/hobby-440-de-luxe-z-duzym-lozkiem-malzenskim-CID5-ID9NFpd.html#7e7a25ef74

Opublikowano

Ja mam passata 110 KM. Przyczepę 1200 DMC passat powinien pociągnąć dość sprawnie. Ja mam swoją przyczepę o DMC 1000 kg, okazjonalnie ciągam 1100 kg i wielkiej różnicy nie widzę. Ze dwa - trzy razy holowałem starsze Hobby o DMC 1350 i też się dało, ale już było wyraźnie czuć różnicę. Pamiętaj, że nowsze przyczepy przeważnie są cięższe.

A ta ostatnia linkowana 440 to na 4 dorosłe osoby może być dość ciasna.

Opublikowano

... i myślę, że słusznie.

Po tym, co już zostało tu napisane, też mi się wydaje, że przyczepę o DMC 1100 mógłbyś ciągnąć, jednak DMC 1000 będzie z pewnością bardziej komfortowa w jeździe przy obecnym holowniku. Z uwagi na bliskie plany kupna innego samochodu, myślę, że można pokusić się np. na DMC 1200.
Pierwsze lepsze ogłoszenie, które mi się trafiło, gdy patrzyłem na na pierwszą, linkowaną Hobby:
http://olx.pl/oferta/hobby-440-de-luxe-z-duzym-lozkiem-malzenskim-CID5-ID9NFpd.html
Układ ten sam, cena niższa, a przyczepa wydaje się być w dobrej kondycji (przynajmniej po tych fotkach).
Nie "promuję" jej w żaden sposób, ale może akurat ją warto zobaczyć?
Sprzedawca handluje przyczepami, ale na pierwszy rzut oka, szrotów chyba nie sprowadza, nie wiem. Na pewno, tak jak w każdym innym przypadku, tak i w tym, trzeba poprosić o

dużo dokładnych zdjęć, porozmawiać o przyczepie telefonicznie, wszystkiego się o niej dowiedzieć, skonsultować na forum i dopiero po tym wszystkim, ew. jechać na oględziny,

chyba że ktoś z forum ma blisko i będzie w stanie obejrzeć wcześniej.

Opublikowano

Witajcie dzwoniłem dziś w sprawie Hobby 440 http://olx.pl/oferta/hobby-440-de-luxe-z-duzym-lozkiem-malzenskim-CID5-ID9NFpd.html

Pierwszy problem przyczepa nie ma BOJLERA ciepłej wody . I takie pytanie czy to już skreśla tą przyczepę , mam dostać dziś jeszcze zdjęcia tej przyczepy , jak dostanę to udostępnię do wglądu