Gawel79 Posted June 30, 2015 Napiszę krótką historię. Musiałem pojechać do Łańcuta na jeden dzień, nocleg i powrót. Wziąłem namiot, graty i w drogę. Byłem przekonany, że pole namiotowe będzie jakie bedzie, ale chodziło o jedną noc. W necie oferta Mosiru prezentowała się oględnie, ale podkreślam-jechałem w sprawie innej niż turystyczna. Na miejscu okazało się, że pole namiotowe, to ogrodzony kojec, zagroda, bez dostępu do wody, prądu, nawet tojtoja. Nic. Budynek zamknięty, niedziela. Teraz pytania-Łańcut, ładne stare miasto, park, pałac i brak podstawowej bazy turystycznej? Gdy pytałem o jakieś pola w okolicy miejscowych to okazało się, że najbliższe około godziny autem w każdą stronę. Skończyło się na spaniu na dziko, na łące, dałem radę. Też to jakaś przygoda Jakby ktoś robił objazdówkę z przyczepą, to pozostaje stacja benzynowa, naprawdę. Taki krótki tekst, ku przestrodze. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
blumore Posted June 30, 2015 W okolicach Łańcuta (5-10 minut drogi) jest kilka gospodarstw agroturystycznych. Przynajmniej tak się reklamują z drogi. Myślę, że tam byś się bez problemu rozbił i miał dostęp do sanitariatu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted June 30, 2015 Dobrze mówisz-tak się reklamują z drogi. Reszta to tylko pseudo kwatery w piwnicach z wejściem z podwórka (Głuchów). Jedynie był Zajazd za 140zł za dwie osoby za noc, ale to odpadało. Ogólnie kiepsko, a takie ładne tereny i widoki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szaraja Posted July 24, 2015 (edited) Wow, bardzo mi przykro, na drugi raz zapraszam do nas- kilka załóg juz było w naszym ogródku, zamiast na campingu. Niestety camping jest czynny tylko wtedy gdy baseny ( znajduje się na terenie MOSiR-u). Od kilku lat rozmawiamy z władzami miasta o konieczności zrobienia przynajmniej miejsc postojowych niedaleko parku i zamku, ale na razie bez efektu. mamy nadzieję, że ten wpis zmobilizuje do organizacji przynajmniej minimum dla kamperów i przyczep. Namioty tylko jak otwarty basen. Telefon w razie potrzeby - gdyby camping był nieczynny 500048745 Edited July 24, 2015 by Szaraja (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted September 4, 2015 Dzięki za ofertę, na pewno skorzystamy, planujemy Bieszczady na przyszły rok. Pozdrawiamy Quote Share this post Link to post Share on other sites
kornak Posted September 4, 2015 Wow, bardzo mi przykro, na drugi raz zapraszam do nas- kilka załóg juz było w naszym ogródku, zamiast na campingu. Niestety camping jest czynny tylko wtedy gdy baseny ( znajduje się na terenie MOSiR-u). Od kilku lat rozmawiamy z władzami miasta o konieczności zrobienia przynajmniej miejsc postojowych niedaleko parku i zamku, ale na razie bez efektu. mamy nadzieję, że ten wpis zmobilizuje do organizacji przynajmniej minimum dla kamperów i przyczep. Namioty tylko jak otwarty basen. Telefon w razie potrzeby - gdyby camping był nieczynny 500048745 Miło wiedziec ze są chętni zeby nas karawaningowców goscic w swoim ogrodku i dla zony Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted September 4, 2015 Zgadza się, też zapraszam do ogródka na nocleg Forumowiczów z południa w drodze nad morze, 1400 mkw. pomieści zestaw bez problemu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
archisan Posted September 4, 2015 Gawel79 skąd jesteś, kujawsko-pomorskie z oznaczeniem CG jest duże - gdzie Ciebie w razie potrzeby szukać i jak nawiązać kontakt będąc w trasie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted September 5, 2015 Grudziądz, w razie czego kntakt na priw, to wcale nie jest takie duże miasto Quote Share this post Link to post Share on other sites
krisio Posted June 20, 2016 Wow, bardzo mi przykro, na drugi raz zapraszam do nas- kilka załóg juz było w naszym ogródku, zamiast na campingu. Niestety camping jest czynny tylko wtedy gdy baseny ( znajduje się na terenie MOSiR-u). Od kilku lat rozmawiamy z władzami miasta o konieczności zrobienia przynajmniej miejsc postojowych niedaleko parku i zamku, ale na razie bez efektu. mamy nadzieję, że ten wpis zmobilizuje do organizacji przynajmniej minimum dla kamperów i przyczep. Namioty tylko jak otwarty basen. Telefon w razie potrzeby - gdyby camping był nieczynny 500048745 Hej, mam pytanie:) czy w tym roku jest już jakaś szansa na nocleg przy zamku na jakimś parkingu ? Chcemy tam podjechać wieczorem, a od rana zwiedzanie i podróż dalej .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted June 22, 2016 Cześć, nad samą Wisłą jest miejsce postoju dla przyczep i kamperów, jako miejsce przelotowe idealne, blisko do starówki i obok zaraz jest duuuży sklep. Luknij w gogle i wpisz marina grudziądz lub moriw grudziądz. Drugie miejsce jest nad jez. rudnickim, ale to daleko od centrum, za to jeziorko, las etc. W razie czego pisz na priw to się zdzwonimy. Kiedy ruszasz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
krisio Posted June 22, 2016 Cześć, nad samą Wisłą jest miejsce postoju dla przyczep i kamperów, jako miejsce przelotowe idealne, blisko do starówki i obok zaraz jest duuuży sklep. Luknij w gogle i wpisz marina grudziądz lub moriw grudziądz. Drugie miejsce jest nad jez. rudnickim, ale to daleko od centrum, za to jeziorko, las etc. W razie czego pisz na priw to się zdzwonimy. Kiedy ruszasz? Raczej potrzebuję parkingu w Łańcucie , ale dziękuję bardzo, jak będę jechał w kierunku Grudziądz to skorzystam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawel79 Posted June 22, 2016 no to się dogadaliśmy...sorki za moje zamulenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
krisio Posted July 1, 2016 Prawdopodobnie wypróbuję to miejsce , na nasz postój jednodniowy http://www.hotel-lancut.pl/hotel/parking-lancut.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek N Posted July 2, 2016 Witam jestem z Łańcuta i potwierdzam, pole namiotowe to duże nieporozumienie. Jeżeli chodzi o parkingi to jest kilka darmowych, a że miasto jest małe to dojście z nich do zamku zajmuje max kilak minut. Lista darmowych parkingów: - parking przy ul. Żardeckiego (Armii Krajowej37-100 Łańcut) 50°03'49.0"N 22°14'00.1"E - zawsze za darmo ; dobry dojazd bezpośrednio z E4 (do parkingu prowadzi ulica jednokierunkowa wyjazd w innym miejscu do E4); duży; do parku 500m; - wspominany wcześniej parking przy Hotelu Łańcut - nigdy z niego nie korzystałem; - parking przy krytym basenie 50.067712, 22.243370 - niestety możliwy wjazd tylko od strony przeworska (ciągła linia, wjazd z E4 od strony Rzeszowa niezgodny z przepisami); - parking przy MDK nie wiem jak z opłatami, - parking w mieście przy ul. Józefa Piłsudskiego 28, płatny w tygodniu i w sobotę, w niedziele bezpłatny 50°03'56.7"N 22°13'35.4"E, Quote Share this post Link to post Share on other sites