Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!

Od 5lat jeżdżę do Łeby na kemping Ambre sektor C ,co roku wiozę inną antenę i żadna nie działa.Czy ktoś może mi coś polecić ? 

Z tego co się dowiedziałem to najlepsza jest antena TELMOR,tylko nie wiem jaki model.Ktoś coś doradzi ? 

post-19554-0-78267500-1435587840_thumb.jpg

Opublikowano

nigdy nie byłem w Ambre, ale co do anteny mogę powiedzieć (doradzić) tyle.........ważne żeby była powyżej 'linii drzew' w oczywiście i skierowana w stronę nadajnika.

obozując, gdzieś między drzewami może być tak że nawet najlepsza antena 'nie zadziała'

pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Generalnie w pasie nadmorskim występuje problem z prawidlowym odbiorem tv naziemnej.Ja od 2 sezonów używam anteny typu ufo,dookolnej,maszt mam zboku budki ok.4 m i odbira średnio,tzn dwa muxy w 95 procentach dobrze natomiast trzeci z m.innymi polsatem,tvn itd tak na 50 procent raz lepiej raz gorzej.Stacjonuje w Międzyzdrojach.Szukam sposobów na lepszy odbiór ale nie wiem czy jest to możliwe.Antena moja jest aktywna ze wzmaciaczem z płynną regulacją mocy.Może ktoś zna jakiś patent na lepszy odbiór?

Opublikowano (edytowane)

byłem tam raz kilka lat temu, 

jest problem bo drzewa zasłaniają sygnał ale widziałem jak jeden z bywalców miał długi przewód i antenę zamocowaną na drzewie, inni wystawiali sat na stojaku na alejkę....i wtedy łapali

ja tam nie mogłem nic złapać - byłem w alejce po lewo niedaleko od sanitariatów przy wjeździe

nie będąc pewnym odbioru TV zawsze mam płyty dla dzieci i dla siebie

pozdrawiam

Edytowane przez marcin123 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Tzn miałem ostatnio antenę korona + kabel 20m i nic.Ponad korony drzew nie ma szans się dostać.Jedyne rozwiązanie to zakup anteny na miejscu.

Nic nie da zakup anteny na miejscu, w zeszłym roku kupiłem w Łebie i w tym samym dniu oddałem. W paśmie nadmorskim jest problem odebrać naziemna TV, głównie drzewa i słaby zasięg przeszkadzają. Rozwiązanie - satelita. Na szczęście na Morskim założono "kablówkę" naziemną, czyli każdy ma możliwość podłączenia się do TV. A tak naprawdę ile ogląda się TV na wakacjach.