Skocz do zawartości

KarawaningKawowcy

tomekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Nie wiem, czy to dobry pomysł, czy nie, ale zapraszam do wątku. Jest tylko jedna prośba - piszemy posty tylko podczas picia kawy, na temat picia kawy, na temat parzenia kawy i wszystko co tylko z kawą związane. :]

Mogą być także zdjęcia kawy (tej właśnie zaparzonej w kubku), kubków.

Na początek napiszę o swojej kawie, którą pijam od 19 roku życia. Preferuje o smaku łagodnym, nie za mocna, dużo słodzona. Pijam 3 kubki dziennie.

Pozdrawiam

PS W przypadku dużej popularności założymy niezależny Klub KarawaningKawowy.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witajcie przy kawie :] Mam na imie Jule i jestem uzalezniona od kawy :]

W dzien powszedni z niejakiego przymusowego-lenistwa pije Jacobs-a (zielonego-pol kofeinowego) z zaparzacza, w weekendy i swieta kiedy czlowieka nikt nie goni serwowane jest u nas prawdziwe espresso ... ja pije Latte czyli z mlekiem. Podstawa jest Lavazza Crema³Gusto lub czerwone Segafredo (Segafredo tylko oryginalne Italienskie bo inaczej jest paskudne).

W kawe zaopatrujemy sie zawsze we Wloszech, przywozimy poprostu taka ilosc zeby na nastepny rok starczylo :bzik: mielismy tez deske ratunku, czyli sasiada jezdzacego autobusami wycieczkowymi... i jak nie moglismy do Wloch to sasiad przywozil :] Kawa w Itali jest jakosciowo i smakowo o niebo lepsza niz nasza a do tego duzo tansza.

z kawowym pozdrowieniem :)

Kawa kawka kawunia mmmmmm bez niej nie zaczynam dnia .W powszedni wpadam do pracy i zaraz , natychmiast robie kawke oczywiścię tylko sypaną 2 ,5 łyżeczki na kubek i teraz mogę dopiero zabierać się do roboty .(niestety do tego musi być papierosek) A wolny dzionek ledwo otworzę oczęta, kawka kawunia kawusia i do komputerka sprawdzić co nowego koleżanki i koledzy napisali .Wypijam 3-4 kawki dziennie .A jeszcze - to zawsze jest Jacobs zielony ( chyba najlepsza) chociaż jest też taka kawa Gewalia dostępna głównie w Danii tez jest super. Próbowałem pić kawe z ekspressu czy innych maszynek i nie ,nie musi być tylko sypana. Pozdrawiam i życze smacznej pachnącej kawki.

U nas czy w domu czy na kempingu co dzienna licytacja :] kto robi lepszą kawę. Ja twierdzę że żona :] ,żona twierdzi że ja :) ,i wówczas są dyżury co drugi dzień na zmianę robimy kawę :]

i bez względu kto robi kawa nam zawsze smakuje, coś w tym musi być :bzik:

Witam również (ale tuż przed kawką bo najpierw śniadanie, później kaffffee). Wielkim kawoszem nie jestem, ale podzielam opinię Jule o kawie - włoska jest bezkonkurencyjna :] U nas sporo trzeba zapłacić by jakościowo dorównało. Dwa razy do roku ciocia z Włoch przysyła mi kafkę, to mogę nieco się podelektować. Ogólnie nie przywykłem do jednego gatunku, lubię różne kawy próbować. Ale koniecznie z mlekiem :]:] Deko przycukrzoną.

Żeby nie było kawy musiałbym chodzić do Goździkowej :bzik:

Na codzień pijam różne kawki (3-4-5 dziennie), zwykle serwowane przez klientów bo jeżdżę po terenie i cóż :] zwykle służą do ugaszenia pragnienia, a ponieważ Polacy to naród gościnny, to swoją moc mają :bzik:

W biurze to standardowy zielony Jacobs rozpuszczalny, a, no i żadnych kaw nie słodzę i nie bielę!

W domku lub na wakacjach to espresso, zwykle Lavazza (2 szt. na raz :] ).

A tak naprawdę to arabica Djilmah zaparzana klasycznie w czajniczku zasługuje w pełni na nazwę KAWA :]

Wypijam naprawdę dużo kawy .

Jest to mój starter na każdy dzień i nie wiem ale bez kawy nie potrafię normalnie

funkcjonować to chyba już nałóg .

Nie preferuje specjalnie żadnego gatunku kawa ma być dobra mocna bez cukru

i z aromatem .Oczywiście z ekspresu lub z zaparzacza .Właśnie dopijam swoją

KAWUSIĘ.

post-42017-imported-1eec78c4-63b8-4a73-ac1a-02f9c073dc13_thumb.gif