Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialem sie tylko pochwalic nowo zamontowanymi elementami w mojej cepce. Sa to moskitiera drzwi wejsciowych

post-10907-1434995040,27_thumb.jpg

post-10907-1434995069,92_thumb.jpg

oraz kaseta okna kuchennego

post-10907-1434995113,55_thumb.jpg

post-10907-1434995128,14_thumb.jpg

Calosc pochlonela 350 zl plus godzinke czasu (nie licze paliwa i nerwow).

Opublikowano

Fajna moskitiera na drzwiach. W mojej jest taka do połowy wysokości drzwi, więc zamontowałem dodatkową, taką z trzech pasów, ale że była mało szczelna przy ramie drzwi, to krawcowa wszyła w boczne pasy taśmę z rzepem,a do uszczelki przy drzwiach na taśmie dwustronnej przykleiłem drugą część tej taśmy, dzięki czemu moskitiera jest szczelna i nie fruwa na boki. Na razie jest Ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W brico marsche jest moskitiera do drzwi na magnesy. Fajna sprawa bo jak wchodzisz lub wychodzisz to automatycznie się zamyka. Koszt ok 35 zł jak się nie mylę, tylko przyciąć trzeba. Założyłem u siebie. Potem fotkę wrzucę.

Opublikowano

Tak jak MKJ zastosowałem moskitierę magnetyczną za 10zł na allegro. Żona przeszyła na wymiar i świetnie nam służy. Polecam to rozwiązanie , bardzo tanie a skuteczne.

Opublikowano

A tutaj tak jak obiecałem podaję  fotkę jak to wygląda.

post-19269-0-49813300-1438099125_thumb.jpg

Opublikowano

Moskitiery wybieracie po producencie, zasadach montażu, czymś innym? I nawet tutaj bardziej chodzi mi o siatkę pod dom, okna i balkon.

Czarne co nie? Biała to taka firanka...

Opublikowano

Ja nie patrzyłem na producenta. Po prostu spodobał mi się tryb zamykania, jak wchodzę lub wychodzę to samoczynnie magnesy się schodzą i nie muszę się martwić że zapomniałem zamknąć. Nie kosztuje to wiele więc nawet niech wytrzyma sezon to będzie dobrze a na drugi jakby się rozwaliło to kupię następny.

Opublikowano

Mam identycznie jak MJK i spisuje się wyśmienicie. 10zeta na Allegro.

Opublikowano

Ale czy to samo zainstalowaliście w domach? Dokładnie te same moskitiery? Mam na myśli typ, formę, bo wymiary to wiadomo, że w każdym przypadku muszą być inne...

Opublikowano

Ale czy to samo zainstalowaliście w domach? Dokładnie te same moskitiery? Mam na myśli typ, formę, bo wymiary to wiadomo, że w każdym przypadku muszą być inne...

Ogólnie to jest do drzwi w domu ponieważ jest to dosyć szerokie. Ja mocując to do przyczepy musiałem dużo zwężać. Tak jak pisałem wcześniej ja to kupiłem w brico, jak masz gdzieś koło siebie ten market to możesz podjechać i sprawdzić. Mają też do okien.

Opublikowano

Nawet tej nazwy nie kojarzę. Widziałem  w tv, albo w necie reklamy tesy, tam mieli moskitiery na rzepy, z systemem demontażu, teoretycznie na wiele sezonów. Bardziej w takim kierunku iść?

Opublikowano

Tak jak pisał JurekM jest tego pełno na allegro. Tutaj masz przykładowy link  http://allegro.pl/moskitiera-magic-mesh-na-magnesy-drzwi-balkonowe-i5153144023.html . Nie wiem czy na rzepy będzie lepszy ponieważ wydaje mi się że rzep nie zejdzie się tak jak magnes. No ale to tylko moje zdanie. Nie używałem tej na rzepy więc nie wiem, a te na magnes jak na razie egzamin zdają wzorowo.

Opublikowano

Ja bym unikał moskitiery, której poły łączone są na rzepy. Wejdź np. w polarku do takiej przyczepy, to masz gwarantowane, że rzepy przyczepią się do polarka, a nie do siebie nawzajem. Moim zdaniem magnesiki to jest to. Ale piszę teoretycznie - nie poznałem ani jednych, ani drugich.

Opublikowano

Dzięki, rozejrzę się jeszcze i poczytam. W sumie szkoda,  że nie zabraliśy się za to w maju - niby taki upał, a muchy dają nam tak po .... że wytrzymać się nie da. A zapalisz na chwilę wieczorem światło i masz cały sufit w owadach - masakra jakaś.