Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, jak pisze Tomek.

Kolega nie odrobił zadania domowego. Wystarczy poszukać na forum, zamiast zakładać kolejny temat o tym samym..

Opublikowano

Uważaj na klosze (lampy tylne) od przyczepy bo lubią tam znikać :oslabiony: .Amba jest wszech mocna  :] .

Ale po za tym kemping całkiem do odpoczynku  :ok: .

Opublikowano

oki, dzięki lampy zdejmę od razu na postoju :ee: . Warto brać tam rowery dla dorosłych plus dzieciaki? Można gdzieś tam pojeździc?

Opublikowano

Mnóstwo przygotowanych ścierzek rowerowych! bez rowerów to profanacja tych okolic!

Opublikowano

Dla dorosłych to piękne miejsca do jazdy rowerem. Ale co do dzieci to już mam nieco inne doświadczenia. Faktem jest, że gdy byłem w tamtych okolicach to syn dopiero nauczył się jeździć i nie był jeszcze wprawnym kolarzem, ale wcale nie było łatwo znaleźć dla niego odpowiednie ścieżki. Asfaltem trochę się bałem, że może wpaść pod mijający nas samochód (jeszcze wówczas syn nie jeździł pewnie pod względem utrzymania się blisko prawej krawędzi jezdni), a z kolei piękne ścieżki wzdłuż Jeziora Długiego czy Karsińskiego były zbyt piaszczyste i dzieciakowi trudno się jechało.

Nie chcę zniechęcać do rowerów, bo sam zwykle zabieram komplet dla rodziny, ale sugeruję jedynie rozważenie co oznacza słowo "dzieciak" w pytaniu o ścieżki. Jeśli dzieciaki maja po 10-12 lat i dobrze jeżdżą to miejscówka jest idealna do wycieczek rowerowych. Jeśli mają 5 lat i dopiero się nauczyły pedałować na dwóch kółkach to może być trudno o ścieżkę bezpieczną i utwardzoną. Przez las ładnie i przyjemnie, ale za trudno, a szosą zbyt niebezpiecznie.

Tyle moich doświadczeń z kempingów w okolicy. Poza tym bardzo przyjemne strony do wypoczynku. Weź też ponton.

Opublikowano

W zaszłym roku dobudowano mnóstwo ścieżek rowerowych wzdłuż dróg asfaltowych. Na długie wycieczki idealne.
W narodowym parku borów fajne trasy rowerowe, np wzdłuż strugi jezior -rybki tam prawie z ręki jedzą.

Opublikowano

Miejscowość naprawdę urokliwa. Jesteśmy tam od trzech sezonów, aby popływać kajakami. Jest mnóstwo tras kajakowych, a widoki są przepiękne, zwłaszcza jeśli wybierze się trasę w Parku Narodowym.

Jeżeli chodzi o trasy rowerowe, to jak kolega tymar wspomniał, w zeszłym roku zostało pobudowanych mnóstwo nowych ścieżek rowerowych, które są wyłożone kostką, także każde dziecko powinno dać sobie radę. 

Naprawdę polecam  :ok:

Opublikowano

Widzę, że wiadomości o nowych ścieżkach z kostką brukową całkowicie zmieniają moje zapatrywania na tę miejscówkę. Sam się chętnie przejadę do Swornychgaci jeśli są te ścieżki.

Czy ma ktoś mapkę ze ścieżkami rowerowymi? Może jakiś link albo skan?

Opublikowano (edytowane)

Mogę polecić jak niżej. Urokliwe miejsce, przemili gospodarze, ceny przystępne, do dyspozycji sprzęt pływający. Rowery naprawdę warto zabrać, dużo ciekawych dobrze przygotowanych ścieżek rowerowych, szczególnie te w pięknym sosnowym lesie - tylko jeździć. Byliśmy tam kilka razy.

http://forum.karawaning.pl/topic/9320-ma%C5%82e-swornegacie-u-soko%C5%82a/

Edytowane przez ed (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W Sworach w wielu miejscach można nabyć mapki, jest kilka wydań, są dość dokładne.