Skocz do zawartości

Ile za kemping ? - ankieta taka..

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. 50 zl/ 12E

• 60 zl / 15 E
      23
    • 70 zl / 17 E
      7
    • 80 zl / 20 E
      9
    • 90 zl / 22 E
      3
    • 100 zl / 25 E
      1
    • 120 zl / 30 E
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wakacje ida - zaraz sie wyjazdy zaczna - jak myslicie jaka cena za kemping bedzie uznana za przyzwoita i do przyjecia?

Warunki brzegowe - 2 dorosle, 1 dziecko, auto, duza przyczepa i przedsionek + prad / ZA DOBĘ

Ceny w zl/euro, przelicznik 4/1.

Mowimy o campingu na srednim poziomie, bez wodotryskow ale czystym i z dobrymi sanitariatami.

Wariant 1 - w Polsce, potem bedzie wariant zagraniczny, ale ceny to wcale chyba nie beda dubeltowe..

Opublikowano

50 zl sie mi zle zapisalo - ale chyba takich malo jest przy tych warunkach brzegowych, to juz nie bede poprawial...

Opublikowano

Trudno się ustosunkować... My jeździmy : 2 osoby dorosłe, mała przyczepa, bez przedsionka z prądem. Nie znam opłat za dziecko i przedsionek więc zakreślając którąś z opcji wprowadzę w błąd....chyba??? Może nie do końca zrozumiałam cel ankiety a może należałoby go bardziej sprecyzować. ..??

Opublikowano

No tak z ciekawosci ten cel zostal zadany - co mozna zaakceptowac a co nie - zakladamy dziecko = 1/2 doroslego i zakladamy raczej, ze wszystkie przyczepy i przedsionki sa uznane za duze, ale bez przesady - jak ktos wciagnie dwuosiowke i przedsionek podwojny - to doplaca 20 zeta...

Opublikowano

W Polsce większość kempingów nie powinna kosztować więcej niż 50 -60 złotych ,bo więcej nie ma za co.

W większości przypadków wyższe ceny mogą być dopuszczalne tylko w atrakcyjnych miejscach. Prawie wszystkie kempingi w Polsce mają bardzo słabe zaplecze sanitarne a często wręcz je dyskwalifikujące.Nawet jak są przyzwoite sanitariaty ,to zawsze jest jakieś ALE, a to brak ciepłej wody , a to 4 prysznice na 200 osób , a to jakieś liczniki ,kłódki itd.

Opublikowano

Wydaje mi się, że w Polsce to chyba standard kempingu ma zdecydowanie mniejszy wpływ na cenę niż jego lokalizacja. 2 lata temu we Wrocławiu na stadionie AWF za mój zestaw z Niewiadówką płaciłem 75 zł, a warunki były masakryczne. Prawdopodobnie przez to, że w sanitariatów prawie nikt nie korzystał, bo na placu stali sami obcokrajowcy w wypaśnych kamperach i przyczepach. Rok później na przykład w Diablej Górze wytargowałem na 50 za dobę, a warunki nieporównywalne ale lokalizacja taka sobie.

W ciągu ostatnich kilku dni przejrzałem sporo stron kempingów z mojej okolicy i jestem załamany, bo byle wiocha nad jeziorem i już wychodzi za dobę 60 zł, a na polu nawet huśtawki dla dzieciaków nie ma. Chyba czas na solara i wyjazdy na dziko :] .

Opublikowano (edytowane)

@Ile za kemping ?

Pro omnibus !

Nasza Ελλάδα 2015 r.

...prices per day for 2 persons + 1 car + 1 caravan + electricity 13,953488372 €  = peak season
< przyczepa + przedsionek + daszek
                                                                   Odległość z kempingu do morza.

Pozdrawiamy,
Ir & Ed
PS
Dostęp do WiFi na całym kempingu w cenie pobytu.

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Mowimy o campingu na srednim poziomie, bez wodotryskow ale czystym i z dobrymi sanitariatami.

większość kempów taki średni standard posiada - i cenowo mieści się w widełkach 50-90 zł , chociaż oczywiście perełki (a obie strony) zdarzają się, np w kretowinach kontra OSIR w malborku  

zagranicznie też różnie bywa - cena zagraniczna a warunki jak na wojnie na krymie albo również całkiem odwrotnie , tanio i super wypaśnie 

inaczej też patrzę na standard na jedną/dwie noce (a głównie tak jeżdżę) a inaczej na pobyt na tydzień  

Opublikowano

to ja tylko powiem wegry kemping w siófoku rezerwacaj z przed tygodnia na lipiec, 3 osoby srednia budka + przedsionek + prąd cena 17,30zł od osoby z kliamtycnzym

Opublikowano

Jakis glupi jestem czy co - bo w zasadzie nie wiem co z tym samochodem...

Ale belkot...

Opublikowano

Cennik dziwny, ale jakby policzyć z tym autem plus pies i jakiś pobór wody do celów gospodarczych (nie wiem co to ma znaczyć :niewiem: )

to doba wychodzi 155zł :pad:    Tyle to ja nawet w  Sztokholmie nie zapłacę :hmm:

No ale jest to blisko granicy gdzie walutą jest € :]