Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

W jednym oknie dachowym mam wyłamane zatrzaski w zamykanej moskitierze/rolecie w oknie dachowym. 

Przekopywałem internet w poszukiwaniu info co to za okno, jaki producent, czy allegro w poszukiwaniu takiej obudowy. Niestety bezskutecznie.

W załączeniu wrzucam zdjęcia, może ktoś pomoże zidentyfikować producenta, albo zna namiary na sklep gdzie można coś takiego kupić?

Ewentualnie jakiś pomysł na naprawę ułamanych zatrzasków, tak aby to naprawić i przywrócić pierwotną funckjonalność temu oknu? :)

post-19021-0-16554200-1432735840_thumb.jpg

post-19021-0-03767100-1432735847_thumb.jpg

post-19021-0-11885300-1432735857_thumb.jpg

post-19021-0-64619400-1432735867_thumb.jpg

post-19021-0-84735000-1432735877_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Chyba znalazłem co to za producent:

https://www.frankana.de/Technika/Okna-%7C-Dach-%7C-Drzwi/Okna-dachowe/Hartal-okno-dachowe-400-x-400-mm-24336-PL-FRA

Teraz pytanie jak się dokładnie nazywa ta część? Czy to będzie "Rama ochronicza przed komarami"?

Edytowane przez jacek00 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Wiem, że sam sobie odpowiadam i znów zostanę posądzony o nabijanie postów ;). To jest faktycznie rama ochronicza przed komarami :D Swoją drogą idiotyczna nazwa ;) 

Temat chyba można przenieść do kosza

Opublikowano

Jacek miałem kiedyś przyczepę z taką moskitiera mocowamie miała na magnesy .Dwie blaszki były przyklejone do ramki a magnesy wieklości tabletki do obudowy sprawowało się rewelacyjnie  może naprawisz .

Opublikowano (edytowane)

Jacek miałem kiedyś przyczepę z taką moskitiera mocowamie miała na magnesy .Dwie blaszki były przyklejone do ramki a magnesy wieklości tabletki do obudowy sprawowało się rewelacyjnie może naprawisz .

No jest to jakiś pomysł. Zastanawiałem się czy jakiegoś haczyka nie dorobić, ale na pomysł z magnesami nie wpadłem :-)

Dzięki, spróbuję zamiast kupować. Niby to koszt tylko 100 zł, ale na magnesy powinno być jak w oryginale, czyli bez druciarstwa :-)

Jeszcze raz dzięki :-)

Edit: natchniony Twoim pomysłem wpadły mi do głowy jeszcze rzepy - też powinny zdać egzamin a bez problemu można kupić w formie pasków samoprzylepnych :-)

Opublikowano

może z jednej strony blaszka a z drugiej coś typu listwy magnesowej stosowanej np. w drzwiach kabiny prysznicowej

Opublikowano

Udało się na te rzepy. W zasadzie jest nawet lepiej niż oryginał, bo do otwarcia nie trzeba używać tyle siły i już nie ma się co ułamać. Jednocześnie rzepy trzymają na tyle mocno, że całość sama się nie odczepi.