Jump to content
szymano

Grill odpowiedni

Recommended Posts

diversKRK
20 godzin temu, jacek00 napisał:

Ja zamówiłem sobie właśnie przejsciówkę do CG400. Będę mógł podpinać butle od Cadaca (z gwintem), bo mam takie. No i będę mógł podpiąć normalną butlę turystyczną. 

Jacek, gdzie i jaką zamówiłeś tę przejściówkę?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jacek00
Jacek, gdzie i jaką zamówiłeś tę przejściówkę?
 
Wyżej dawałem film do gościa co to robi. Wystarczy się z nim skontaktować

Share this post


Link to post
Share on other sites
macieku

Mam cadaca cari chef 2 (ten niby duży) i małego Campingaz Party Grill 400 (wersja z gwintem więc do butli można podpiąć) . Duży cadac jest za duży na wożenie ... stacjonarnie na miesiąc jest ok. Natomiast mały jest świetny ale dziś z perspektywy czasu wziąłbym małego cadaca safari (wystraszyłem się składanych nóżek w cadacu) bo campingaz zalatuje troszkę tandetą (cena jest identyczna) Wtedy wybrałem campingaz-a bo wyglądało z opisu że ma głębszą misę na syf skapujący z płyty (można nalać wody do ociekacza) i wkręcane nóżki ..... Mam też elektryka wprawdzie nie z juli tylko z alledrogo  .... i elektryk jest najwygodniejszy z tym że też jest spory więc na weekend za duży (zajmuje miejsce w bagażniku auta).  Patent z piekarnikiem elektrycznym też jest super ale znowu miejsce i przyłącze elektryczne. Węglowe też mam ale nie wypowiem się bo nigdy nie chce mi się rozpalać więc skończyły razem z dużym cadac-iem w klamociarni    🙂 Moim zdaniem w krzaki najlepszy jest mały gazowy ale jak jest miejsce i przyłącze 230V 16A to elektryk plus piekarnik elektryczny. (przy 10A to trzeba wiecznie liczyć co włączone)

Share this post


Link to post
Share on other sites
diversKRK

zapomniałem o tym wątku

grill świetnie się sprawdził. w 10 min mięso i warzywa zrobione. Polecam jak jest dostęp do prądu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
peja76
Posted (edited)

Może to nie grill ale na zimowe wypady super sprawa (Szwedzki ogień) , pewno wiele osób to zna, ja na sylwestrowym wyjeżdzie pierwszy raz widziałem takie cudo.

Woodson Szwedzki ogień | | Acerbis-Polska.pl / WhyStickers.pl

 

Edited by peja76 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Suzu4x4

idea jak najbardziej słuszna tyle że do smażalnia kiełbasek to średnio .

Te gotowe pieńki są najczęściej z suchego drewna sosny więc nie powinno się nad nim bezpośrednio smażyć ze względu na żywicę i substancję smoliste.

do ogrzania i "dla klimatu" jak najbardziej, do smażenia kiełbasek lepiej używać drewna liściastego.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
peja76
8 minut temu, Suzu4x4 napisał:

do smażenia kiełbasek lepiej używać drewna liściastego.

 

Takie też zamówiłem w zaprzyjażnionym tartaku;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
szary11
Godzinę temu, peja76 napisał:

Takie też zamówiłem w zaprzyjażnionym tartaku;)

A ja zrobiłem sam z brzozowych pieńków ale jeszcze nie testowałem 😊 Planuje używać w kominku jako element  dekoracji i nastroju (grzanie jako efekt uboczny, niekoniecznie mi potrzebny). Jak się sprawdzi to w plenerze również protestuję 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
peja76
10 godzin temu, szary11 napisał:

A ja zrobiłem sam z brzozowych pieńków

Z brzozy też mają mi zrobić, efekt rewelacyjny, czas palenia pieńka 30cm około 1.5h z tego co mi mówili ludzie którzy to używali. Może jak bym miał stojak do wiertarki też bym zrobił a tak to pewno będzie ciężko.

Share this post


Link to post
Share on other sites
szary11
38 minut temu, peja76 napisał:

Z brzozy też mają mi zrobić, efekt rewelacyjny, czas palenia pieńka 30cm około 1.5h z tego co mi mówili ludzie którzy to używali. Może jak bym miał stojak do wiertarki też bym zrobił a tak to pewno będzie ciężko.

Stojak zbędny. Ja rozwiercałem wiertłem łopatkowym 25mm wkretarką. Prosta sprawa 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
peja76
Posted (edited)
Godzinę temu, szary11 napisał:

Stojak zbędny. Ja rozwiercałem wiertłem łopatkowym 25mm wkretarką. Prosta sprawa 🙂

:ok:, spróbuję

Edited by peja76 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
szary11

Tak te moje pieńki robiłem jak co. Na filmikach wydaje się, że spala się fajnie.

IMG20220108102944.jpg

IMG20220108102951.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
szary11

Testuję 😊

IMG20220109143900.jpg

IMG20220109145643.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
patriks

Dla mnie bomba... !!!    Też sobie wystrugam takie...

Daj foto jak się rozpali

Share this post


Link to post
Share on other sites
szary11
8 minut temu, patriks napisał:

Dla mnie bomba... !!!    Też sobie wystrugam takie...

Daj foto jak się rozpali

30 minut od rozpalenia.

IMG20220109150852.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...