Skocz do zawartości

zawarcia OC przez www., gdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ... znacie może koledzy jakiegoś ubezpieczyciela który oferuje możliwośc zawarcia umowy OC na przyczepę! przez internet ? ... w pzu tylko osobiscie w warcie również ... :/

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jest kolega maarec2, który prowadzi takie usługi. Ja mam przez niego ubezpieczoną przyczepę. Trzeba było tylko wykonać ileś zdjęć, podać newralgiczne dla ubezpieczyciela dane i polisę przysłał pocztą. Tyle tylko, że w tym wypadku chodzi o AC, bo OC mam od początku w PZU.

Opublikowano

o OC
i cały czas szukam i oczom nie wierze ale chyba żaden ubezpieczyciel nie oferuje ubezpieczenia OC przyczepu przez www. ... dziwne :/

Opublikowano

A może telefonicznie? jakeś 2 lata temu miałem podobny problem - wprawdzie z motocyklem - nigdzie nie mogłem obliczyć składki OC przez www, a telefonicznie w LINK4 się udało - i cena OC mnie satysfakcjonowała, więc zmęczony szukaniem - po prostu się zgodziłem - kilka dni później przyszla polisa pocztą.

Opublikowano

dzięki za podpowiedz ... tak właśnie zrobiłem :)

ale i tak będę się musiał z agentem spotkać żeby podpisać papiery ... z tym ze to on do mnie przyjedzie.

pozdr

ps.

temat zostawiam otwarty - może ktoś trafi na ubezpieczycila przyczep ONLINE.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżeli chcecie piszcie na PW, pomogę Wam. Ja przez direct nie ubezpieczam nic, ani domu, ani OC auta, ani przyczepy, ani wyjazdowych podróżnych, ani nic. Wiem, że w dobie internetu to może dziwne, ale wolę rozmawiać z żywym człowiekiem niż z konsultantem na infolinii, który często ( nie obrażając nikogo i niczyjej pracy) studentem posiadającym podstawową wiedzę. Mam auto z 2002 r, przyczepę z 1986 i na jedno i drugie płacę OC i AC. Uważam, że warto :)

Opublikowano

nie ma i pewnie prędko nie będzie, bo tworzenie systemu dla przyczep ze składką 30-80zł to lekka przesada. A zawarcie AC, bez gotowego katalogu z cenami - tak jak dla osobówek - jest możliwe, ale trudne technicznie i narażone na wiele błędów kombinacji.

u większości ubezpieczycieli da się zawrzeć polisę online tylko dla osobówki. Czasem nawet seicento z kratką "ciężarowe" nie przejdzie.

Tani ubezpieczyciele (tutaj nazwa dowolna, zależy od regionu i danych właściciela) przeważnie w komunikacji robią tylko osobówki, nie ważne czy telefon, internet czy agent.

pewnie zauważyliście nie małą podwyżkę na samochody po nowym roku ? ruch w ubezpieczeniach jest teraz duży, codziennie 5 maili z super ofertami... nagle wszyscy szukają klientów, bo składki powoli dobijają do poziomu szkodowości.

Opublikowano (edytowane)

Składka OC dla przyczep wydaje się być jednakowa i zależy tylko od ewentualnych zniżek posiadacza polisy i adresu zamieszkania. Z tego co koledzy na forum pisali to dla kempingów składka jest podobna jak dla towarowych przyczep, o ile nie taka sama. Więc technicznie jakichś mega wygibasów nie ma. Z tego co się orientuję OC przyczep jest nieco śmieszne - pokrywa ewentualne szkody wyrządzone przez przyczepę gdy nie jest ona przypięta do samochodu. (rzeczywiście jest jakieś tam ryzyko że wiatr ją zepchnie na coś wartościowego lub stoczy się z pochyłości i rozwali jakieś nowe audi biskupa, więc jakaś tam zasadność tego ubezpieczenia jest). Gdy przyczepa jest przypięta do holownika szkody idą z OC holownika.

natomiast fakt, ubezpieczenie AC przy takiej różnorodności jaką widzę, to jest wyzwanie techniczne.

Taki system do ubezpieczania OC przyczep online to mógłbym sam machnąć i zadowolił bym się jakąś tam złotówką prowizji od ubezpieczenia. Przy zasięgu ogólno krajowym i tak zysk byłby niezły. Tylko musiał by się znaleźć fizyczny oferent produktu ubezpieczeniowego.

Edytowane przez Lza (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale i tak będę się musiał z agentem spotkać żeby podpisać papiery ...

a po co podpisać, ja wszystkie ubezpieczenia załatwiam tel-net , dzwonię do mojego agenta mówię co chcę i dostaję wyceną na maila , po uzgodnieniu co tam potrzebuję dostaję polisę na maila gotową do wydrukowania i opłacenia :bravo:  , agenta nie widziałem już kilka lat  :hehe: a polis kilka róznych mi szykował z róznych towarzystw 

wolę rozmawiać z żywym człowiekiem niż z konsultantem na infolinii, 

ja też wolę z człowiekiem , może być przez telefon , ale człowieka znam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja znalazłam tanie ubezpieczenie na SuperUbezpieczenia.pl zadzwoniłam do nich na infolinie i pani znalazła mi nie drogie ubezpieczenie w InterRisk  za 30 zł 

Edytowane przez KasiaKep (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie ubezpieczeniowe: Mam przyczepkę towarową, lekką (DMC 750), do tej pory płaciłem 31zł OC, ubezpieczycielem był HDI. Został on wykupiony przez Wartę i teraz przyszła mi kontynuacja ubezpieczenia za 50zł, czyli podwyżka o jakieś 80%... Wiem, że 20 zł to znowu nie pieniądz, ale trochę przegięcie żeby nagle za tą samą usługę płacić o 80% więcej... HDI był za tani i nastapiło wrogie przejęcie?

Opublikowano

Mam takie pytanie ubezpieczeniowe: Mam przyczepkę towarową, lekką (DMC 750), do tej pory płaciłem 31zł OC, ubezpieczycielem był HDI. Został on wykupiony przez Wartę i teraz przyszła mi kontynuacja ubezpieczenia za 50zł, czyli podwyżka o jakieś 80%... Wiem, że 20 zł to znowu nie pieniądz, ale trochę przegięcie żeby nagle za tą samą usługę płacić o 80% więcej... HDI był za tani i nastapiło wrogie przejęcie?

nie, płaciłeś nieprzyzwoicie niską składkę i została minimalnie zbliżona do poziomu rentowności, ale pewnie jej jeszcze trochę brakuje :P  (nie chodzi mi o Ciebie a o skalę całego rynku OC w Polsce)

Opublikowano (edytowane)

No fakt wszystkie firmy podniosły składki na wszystkie pojazdy mam zaprzyjaźnioną firmę ubezpieczeniową i zawsze wyszukują mi najtańsze składki ale to nic nie daje tylko podwyżki i tyle , kiedyś czym dłużej i bezkolizyjnie kierowca jeździł to miał zniżki a teraz tak na prawdę to w sumie to wygląda na temat odwrotny jeździsz bez dzwonów i akurat w moim przypadku zawodowo czyli mnóstwo kilometrów jako kierowca nigdy nie miałem nawet najmniejszej ryski i uważam że to jest nie fajne i wręcz bezczelne złodziejstwo ale wracając do tematu też mnie interesuje temat zawarcia umowy poprzez www.

Edytowane przez wally1978 (wyświetl historię edycji)