evo3x Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mam problem ze spłuczką w toalecie compaktowej thetforda. Nie działa wogóle spłuczka. Po naciśnięciu na przycisk, nie ma żadnego odzewu. Wymontowałem popmkę, nie wiem czy jest zatarta czy co... nie wiem też gdzie ewentualnie można kupić taką pompkę Proszę Was o pomoc w tym temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 No więc nie wiesz jak sprawdzić pompkę? Z tego co pisali chłopaki na forum, to wiem, że często włącznik się psuje - ale to było chyba tak, że nie chciał się wyłączać . Przyjdzie Paweł, albo Mercy to może coś Ci dokładniej napiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jak masz wymontowaną pompke to ją podepnij do 12V - jak bedzie kręcić to będziesz szukał dalej innej przyczyny, a jak nie to będziesz szukał pompki. Sprawdź też czy coś nie "podlazło" i jej mechanicznie nie blokuje - ale wtedy powinien zadziałać bezpiecznik. Aaaa właśnie - sprawdź bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo3x Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 dzięki za info a jak wymontować tą pompkę w całości? udało mi się do niej dostać przez pojemnik na papier taoaletowy a nie wiem gdzie szukać jakiejś kostki, czy czegoś podobnego, żeby ją całkiem wymontować.... i gdzie szukać bezpiecznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel67 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Bezpiecznik jest dostępny przez drzwiczki serwisowe nad kasetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo3x Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 ok. To będę tam szukał bezpiecznika a podpowiedzcie jeszcze gdzie szukać jakiegoś odłączenia pompki do spłuczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel67 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Tego nie wiem. Pytałem o to na forum. Poradzono mi wyjąć całą toaletę - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Kostka z kablami i bezpiecznikiem powinna być za klapą serwisową. Jak znasz typ kibelka to podaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Samą pomkę wyjmiesz przez otwór po pojemniku na papier , ale kostka połączeniowa i włącznik jest umieszczony od strony "pokrętła" od otwierania klapy i spuszczania wody.W poprzedniej przyczepie padł mi właśnie włącznik uruchamiający pompkę i bez wyjęcia kibla się nie obeszło.Nie jest to takie trudne , cztery wkręty pod zbiornikiem na nieczystości i kibelek do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercy Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dużo i juz napisane pod czym i ja się mogę podpisać. Dodam, że u mnie obeszło się bez wyciągania całej toalety. U mnie "zacinał się" włącznik do spuszczania wody i nie rozłączał się. Wymontowałem go, rozebrałem, po doginałem blaszki i ... jeszcze działa. Odpukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo3x Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 z tego co się orientuję to Compact kasetowy Thetford C2 lub C3 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 No to sobie poszukaj http://thetford.kpnis.nl/web/show/id=45119/langid=42 Jak wybierzesz typ to po prawej masz instrukcję itp. Są tam też rysunki złożeniowe z wykazem częsci wraz z nr katalogowymi. Wg mnie warto wydrukować i mieć w przyczepie gdybyś musiał na kempingu naprawiać. p.s. nie zakładaj takich drogich, psujących się mikroprzełaczników jak ma (o ile dobrze pamiętam) Mercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercy Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 I ja nie mam zamiaru kupować takiech drogich. Dlatego tego przedmuchałem podoginałem i działa. A jak przestanie ... jestem już zabezpieczony i mam kupiony za pare złoty inny i mam pomysł na przeróbkę. Nawet jak mi na wyjeździe padnie to juz mam zapakowane do przyczepy materiały do przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo3x Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udało się pomogła wymiana bezpiecznika - po otwarciu drzwiczek i wyjęciu kasety, mniejwięcej na połowie otworu jest u góry, łatwodostępny bezpiecznik (pod włącznikiem do spłuczki), który miałem przepalony . Po wymianie bezpiecznika słychać było że pompka chce pracować ale nic nie leci. Wyjęłem obudowę od papieru toaletowego z compaktu, wykręciłem uchwyt z pompką, popsikałem ją od spodu Wurthem (ala WD-40) i normalnie działa... Dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Brawo pierwszy stopień naprawiacza kibelków zdany pomyślnie ps Mercy - żartowałem, nikt przecież nie ma wpływu ile kosztuje oryginalna część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi