Skocz do zawartości

spotkałem wczoraj Królową...

jedrek101

Rekomendowane odpowiedzi

2 lata temu jechałem promem do Danii - patrzę i oczom nie wiarzę -Duńczyk na lawecie ciągnie syrenke 101 .Jak się okazało w Kopenhadze jest muzeum motoryzacji i nasza "skarpetka" tam trafiła.A wypucowana była jak nóweczka z FSO .Łezka się w oku kręci . :-]:hehe::-]

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam; co do propozycji,Szarego11 w sprawie zlotu aut zabytkowych.Słyszałem kiedyś,że jest organizowany rajd (zapomniałem w tej chwili miasta polskiego)-Paryż Syrenami i Warszawami. W drodze powrotnej z naszego zlotu w Zdworzu spotkałem właśnie wracających do domu z tego rajdu.

To był Klub z NEKLI, jest o tym wyczynie wiele w Automobiliście, takim pisemku o starych autkach,

Oni byli też w chyba w Szwecji albo Danii Syrenami wcześniej.

A ja byłem moja 103 kiedys w Hamburgu, największego stracha to miałem w Elbtunnelu i na moscie Kohl-Brandta, niezły wyczyn to był.

Najlepsze sceny to na tankstelle były jak dolewałem oleju do dwusuwów...

Ale sprzet dał radę, przecież polski....

Jacek.

Najlepsze sceny to na tankstelle były jak dolewałem oleju do dwusuwów...

Ja tez miałem z tym ubaw :]

Pierwszego trampka "stołowałem" u przyjaciół zza wschodu (jednak paliwko zawsze u nas nie było tanie) to żebyście widzieli ich miny jak wlewałem paliwo z przodu pod maską i jeszcze olej lałem. A jak zobaczyli znaczek BMW na masce to zaczeli wypytywać o model bo u nich takiego nie było :niewiem::] Ledwie wytrzymywałem ze śmiechu :]

No, mnie to na autobanie Polonusi niemieccy zatrzymywali i całowali błotniki, tak było.

To jakos tak po stanie wojennym zaraz było.....

Eccch, teraz lepiej.

Witam; co do propozycji,Szarego11 w sprawie zlotu aut zabytkowych.Słyszałem kiedyś,że jest organizowany rajd (zapomniałem w tej chwili miasta polskiego)-Paryż Syrenami i Warszawami. W drodze powrotnej z naszego zlotu w Zdworzu spotkałem właśnie wracających do domu z tego rajdu.

Tutaj można o tym poczytać :niewiem:

http://www.syrena.nekla.pl/artykuly/art_62.php

• 1 miesiąc temu...

Podnosząc nieco temat - wraz z Janusem, uczestniczyliśmy nie dawno w I Bielskim Rajdzie Syren :)

Jak dla mnie był to powrót w czasy wczesnego dzieciństwa :) .

A Helena (bo tak oficjalnie sie nazywa syrenka ze zdjęcia w poście Janusa) właśnie wychodzi od wizażysty ( czytaj: lakiernika) :)

Z tego co wiem, to będzie naprawdę piękna :):)

Podnosząc nieco temat - wraz z Janusem, uczestniczyliśmy nie dawno w I Bielskim Rajdzie Syren :bzik:

Jak dla mnie był to powrót w czasy wczesnego dzieciństwa :) .

A Helena (bo tak oficjalnie sie nazywa syrenka ze zdjęcia w poście Janusa) właśnie wychodzi od wizażysty ( czytaj: lakiernika) :ok:

Z tego co wiem, to będzie naprawdę piękna :D:zlo:

Ano działo się w B-B podczas I Bielskiego Rajdy Syreny zorganizowanego przez członków SyrenaBielskoKlu :ok:

Syrenki jak malinki w liczbie ok 20 szt. zaliczyły trasę nie tylko do Bielska-Białej, ale już potem, rajdową ok 120 km tzw. małą pętlą beskidzką (Szczyrk, Wisła, Ustroń), a w końcu wyjazd na górę Żar (761m n.p.m - niedużo ale stromo :D ). Oczywiście wszystko to po próbach sprawnościowych na parkingu. Poza jednym wyjątkiem (silnik z fiata Regaty [1,6 DOHC] w syrenie :D ) wszystko obyło się bez awarii :ok:

post-46534-imported-35d1a252-de1a-4480-bdbb-9938f8e74f10_thumb.jpg

post-46534-imported-b4f85441-18ab-480c-8eae-085361f102b2_thumb.jpg

miało się kiedyś taką :ok: .

mój pierwszy samochód.

paliła 15l/100km. Lałem benzyne pół na pół z ropą :bzik: i naprzód. Na samej ropie też raz pociągła bo pomyliłem kanistry :zlo: ale dymila lepiej niż samolot odrzutowy.

Pomalowana była w róznego rodzaju szlaczki, lotnicze szachownice a na drzwiach miała duży znaczek "Ghost Busters"

Ech co to był za sprzęt

post-46595-imported-3e4099bd-9daf-4afc-a7c5-eb6926c15f69_thumb.jpg