camper4x4 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 hej wybieram sie na targi do berlina i wobec tego jak już tam jadę to pomyślałem ze poszukam tam jakiejś przyczepki dla rodziny 2+2 - coś klasy hobby 420-440 czy mozecie podać namiary na komisy w tamtej okolicy moze tytuły gazet gdzie moga być ogłoszenia? pytanie nr 2 - w aucie mam gniazdo 10 pinowe czyli małe czy przyczepy z roczników 1990 - 1997 maja też zwykłe gniazda czy moze już te wieksze i trzeba wtedy jakieś przejściówki stosować? i najważniejsze - czy jeśłi kupie przyczepę np w sobotę lub niedzielę - to ją wyrejestruję ? czy będe musiał czekać do poniedziałku dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camper4x4 Posted March 4, 2008 Author Share Posted March 4, 2008 hej nikt nic nie wie please help Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr J Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Spróbuj z ogłoszeniami w gazecie ZWEITE HAND ukazuje się ona w rejonie Berlina w sobotę. Najwcześniej do zdobycia w sobotę około 3:30 na stacjach benzynowych musisz się spieszyć bo handlarze nie śpią, większość okazyjnych anonsów już po 9 jest nieaktualnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr72a Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 Witam!Sam ostatnio kupilem przyczepe w berlinie.Adresy komisow znajdziesz na mobile.De w dziale wohnwagen wystarczy okreslic kod berlina 15831 i zakreslic np w okregu 50 km od berlina.Przyczepy przewaznie sa juz wymeldowane ,ale zeby zabrac ja do polski musisz wykupic tablice wywozową wazna na 5 dni(kurzeitkennzeichen) co kosztuje okolo 70 euro razem z ubezpieczeniem.Wszystko niestety mozna zalatwic tylko w urzedzie komunikacji ktory pracuje w dni robocze oprócz srody. Powodzenia w razie innych pytan mozesz dzwonic 608078116 pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camper4x4 Posted March 17, 2008 Author Share Posted March 17, 2008 dzięki za pomoc udało mi się kupić fajną przyczepę szczegóły wkrótce hobby chyba 495 albo coś takiego rocznik 1996 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts