PENER Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Czy testował już ktoś z Was takie urządzonko : http://www.interloop.pl/2807.html Będzie bardzo przydatne do ogrzewania kampera na kempingach , gdzie enel jest zryczałtowany , ewntualnie na zlotach gdzie jest on wliczony w koszt pobytu. Mam okazję kupić taką nową nagrzewnicę za stówkę , mam tylko obawę czy da sobie radę gdy nad ranem temperatura na zewnątrz będzie nieraz bliska zeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMERANG Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 3 KW ??? Ty chcesz to na zloty zabierać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 3 KW ??? Ty chcesz to na zloty zabierać ? Pewnie w celu zrobienia "dymu" (czyt. zadymy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja mam zapasowy grzejniczek o mocy 700W i się zastanawiam czy korków nie wybije... Nie ma sensu tego brać do przyczepy chyba ze ma płynną regulację mocy lub taką co kilkaset Wat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Tak, jak napisał Kol. Commander. Dosyć dużą przyczepkę np. ok. 6 m. wewnątrz, ogrzeje dobrze grzejnik 2 kW, oczywiście z różnych względów, w zastosowaniach karawaningowych i przy mocy 2 kW, regulacja lub chociaż przełączanie mocy są niezbędne (np. ustawienia 0,5 kW; 1 kW; 2 kW). Wszystko zależy od budowy instalacji wewnętrznej przyczepy / kampera, przyłącza zewnętrznego łącznie z przewodem łączącym i temperatur zewnętrznych. IMHO Edytowane 10 Lutego 2015 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
California Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, i takie pomysły najczęściej psują dobrą atmosferę zlotów , w postaci braku energii i ogólnego zaciemnienia - ale przecież wszyscy grzeją gazem . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja mam takie coś za 30 zł z auchan. Działa super. termostat pozwala ustawić odpowiednią temperaturę. W niewiadówce grzałem tylko tym, w KIPie mam gazowy piecyk który działa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, i takie pomysły najczęściej psują dobrą atmosferę zlotów , w postaci braku energii i ogólnego zaciemnienia - ale przecież wszyscy grzeją gazem . Pozdrawiam serdecznie. :] :] No właśnie ! Jak były takie tematy, to wszyscy pisali, że na kempingu wystarcza zabezpieczenie 6 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Myślałem że to subwoofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Myślałem że to subwoofer tak zwany bardzo aktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Przyznam się że również mam alternatywne ogrzewanie, jednak rzadko z niego korzystam bo ja dziki jestem ale tam gdzie zachodzi konieczność, to ogrzewam się promiennikiem IR. Moc przełączalna 400 lub 800W Wysoka skuteczność grzania, rzadko korzystamy z pełną mocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PENER Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Tak, jak napisał Kol. Commander. Dosyć dużą przyczepkę np. ok. 6 m. wewnątrz, ogrzeje dobrze grzejnik 2 kW, oczywiście z różnych względów, w zastosowaniach karawaningowych i przy mocy 2 kW, regulacja lub chociaż przełączanie mocy są niezbędne (np. ustawienia 0,5 kW; 1 kW; 2 kW). Wszystko zależy od budowy instalacji wewnętrznej przyczepy / kampera, przyłącza zewnętrznego łącznie z przewodem łączącym i temperatur zewnętrznych. IMHO Kristofer nie wiem czy dokładnie wczytałeś się w opis urządzonka , pisze tam wyraźnie , iż ma przełącznik redukujący pobór mocy oraz termostat. Jeśli załóżmy ustawię go na temperaturę 25*C wewnątrz kampera to przy temperaturze zewnętrznej powiedzmy 10*C kamperek nagrzeje się zapewne w ciągu godziny przy max obciążeniu, Gdy już wskazana temperatura zostanie osiągnięta to można zredukować pobór mocy o połowę a ustawiony termostat załączać będzie urządzonko optymalnie. Tak więc będę eksploatował tę nagrzewnicę w pracy ciągłej 3 kW raptem godzinę czy też pół godziny w zależności od warunków na zewnątrz. Dziwią więc mnie obawy wypowiadających się tu forumowiczów. Pytałem o test urządzonka a okazało się , iż sieję tym małym grzejniczkiem postrach. Czy na wszystkich kempingach zasilanie enel bazuje na drutach z alu , chyba nie ( no może oprócz Przybrodzina ) Edytowane 10 Lutego 2015 przez PENER (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ( no może oprócz Przybrodzina ) Kolego, zauważyłem, że jesteś bardzo złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PENER Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Kolego, zauważyłem, że jesteś bardzo złośliwy A z jaką Ty ironią podchodzisz do większości moich wypowiedzi to tego nie widzisz ! Skoro awansowałeś tu do rangi moderatora to bądź choć w minimalnym stopniu obiektywny. Do tej pory dobrze wychodzi Tobie tylko odstraszanie nowicjuszy z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Czy dobrze liczę że 3000W to 13A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi