dawidknaus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Panowie/Panie, zamierzam objechać sobie w tym roku południe Polski,kolejno nie będe wybierał,przy ustaleniu sztywnej trasy będzie kolejność miejscowości,a więc jade,Częstochowa,Oświęcim,Wadowice,Wieliczka,Kraków,Zakopane,Morskie Oko,gdzie jeszcze moge znaleść coś ciekawego w tych okolicach + - 100km,robie objazdówke,kampingi odpadają,nie lubie Edytowane 7 Lutego 2015 przez dawidknaus (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa0208 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 To zależy co Cię (Was) interesuje... Muzea, rośliny, zwierzątka, parki krajobrazowe (narodowe), jazda konna, dobre jedzenie, lasy, browary, akweny, parki wodne, miejsca dla dzieci, kopalnie, militaria, wspinaczka, kajaki, miasta, wsie... Musisz sprecyzować oczekiwania, wtedy coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witaj. Postaram się coś dorzucić żebyś miał na trasie 1.Pociągi w Chabówce (muzeum) 2. Park linowy w Krościenku 3. Szczawnica - spływ Dunajcem i trasam przełomem Dunajca na Słowację do Czerwonego Klasztoru (gorąco polecam) 4 Letni Tor sameczkowy w Kluszkowcach - super zabawa (masz bliźiutko super kamping Polana Sosony zeby się zaczepić) Nie wiem co Cię jeszcze interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 ,kampingi odpadają,nie lubie (masz bliźiutko super kamping Polana Sosony zeby się zaczepić) Co z tego, że dobry, jak nie lubi.... Wracając do pytania to nie wiemy w którą stronę od Zakopanego Dawid chce ruszyć: na wschód na zachód Mam wrażenie, że On sam nie wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba222 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jak już napisano - określ co cię interesuje A tu kilka propozycji: - Zator - energylandia (park rozrywki) - Inwałd - park miniatur - Rabka - Rabkoland - Ojców / Pieskowa Skała (Grota Łokietka, Zamek, Maczuga, Ojcowski PN itp.) - szlak Orlich Gniazd od Częstochowy do Krakowa - Krynica Zdrój - Nowy i Stary Sącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Spablo1 sztywnym celem trasy jest Morskie Oko,chciałem po drodze zachaczyć coś ciekawego,pozwiedzać,pokazać dzieciakom kawałek histori,i kilka ciekawostek,nigdy nie byłem w górach,zjezdziłem 20% europy a gór nigdy, -spływy takie atrakcje kajakowe pontonowe raczej odpadają za małe dzieciaki -lokalne zabytki,fajne ciekawe miejsca,może być kawał zaoranego pola byle był widok urokliwy,nie potrzebuje wygórowanych miejsc,z tego co podrzuciliście napewno coś wykorzystam. Czy sam niewiem gdzie jechać,może i nie wiem,zawsze ustalam jeden cel a reszta to spontany,zapada decyzja skręcamy w lewo to skręcamy,w prawo to w prawo,decyzji podjętych na miejscu nigdy nie odwołuje,także zawsze z zakopanego moge sie znalezć w szczecinie wiecie o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja polecałbym Kotlinę Kłodzką, ale to dość spora odległość od Zakopanego (prawie 400 km). Nie da się jednak ukryć, że to też Południe Polski Tam jednak byłoby co robić. A samo Morskie Oko ? Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, jednak jeśli są zbyt małe, obawiam się, że jedynym co zapamiętają będzie kilkunastokilometrowa marszruta Chyba, że są tego nauczone. No i te tłumy ludzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 spacerek dobrze zrobi,jak sie wyrobie z wagą to wezme rowery zawsze lepiej,jak nie to spacer jak sie patrzy,Kotlina kłodzka powiadasz,kiedyś czytałem twoje opisy wakacji,utkwiła mi piekna droga w lesie bardzo nietypowa,kurcze niemoge teraz znaleść,zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 jak sie wyrobie z wagą to wezme rowery zawsze lepiej, Niestety nie wolno rowerami kiedyś czytałem twoje opisy wakacji,utkwiła mi piekna droga w lesie bardzo nietypowa,kurcze niemoge teraz znaleść,zobaczymy Znajdziesz to u mnie w stopce ---> Wakacje 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 oo cenna informacja z tymi rowerami wieczorkiem poszukam tej fotki,dzięki bardzo za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--==SZULER==-- Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Rzuć okiem, może coś wybierzesz. http://karolinaolszowiec.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Spływ Dunajcem jest na tratwach i przebiega bardzo spokojnie oraz w niezmiernie malowniczej okolicy. Myślę że już 3 letnie dzieci będa zachwycone. Na prawdę warto... Szczawnica pozwoli wam odpocząć. Rozważ to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeżeli jest jak mówisz to wezmę to pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 spacerek dobrze zrobi,jak sie wyrobie z wagą to wezme rowery zawsze lepiej,jak nie to spacer jak sie patrzy,Kotlina kłodzka powiadasz,kiedyś czytałem twoje opisy wakacji,utkwiła mi piekna droga w lesie bardzo nietypowa,kurcze niemoge teraz znaleść,zobaczymy Kursują też wozy na Morskie Oko, Jednak kto wie co bliżej sezonu,czy znów jakieś konie nie popadają... Morskie Oko cieszy oko przepiękny widok, ale te tłumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jeżeli Oświęcim i Wadowice to tanio polecam kamping w Międzybrodziu Żywieckim po górą Żar. Miejsce wypadowe świetne. Do Oświęcimia 40 km, do Wadowic tyle samo do Zatora, który polecam 50. W Zatorze zamek i park rozrywki największy w Polsce. W Oświęcimiu zamek, starówka i obóz. Po drodze do Wadowic trzeba zwiedzić Inwałd czyli park miniatur. Każda wycieczka to cały dzień. Warko też poświęcić dzień na Żywiec, pałac Habsburgów, rynek i oczywiście muzeum browaru. Odległość do Żywca 15 km. Kamping można uznać za półdziki, płaci się jakieś grosze, ale stoi się nad jeziorem Żywieckim, rowerki wodne itp. Warto zwiedzić wnętrze góry Żar czyli elektrownie szczytowo pompową, robi wrażenie większe niż kompleks Rise. Tras rowerowych do diabła. Jak jesteś dobry można wjechać rowerem na Żar i dalej na Kiczerę, widoki niezapomniane. Można wjechać na Hrobaczą łąkę, widok z góry fantastyczny. Więcej wycieczek rowerowych znajdziesz np tutaj http://niradhara.bikestats.pl/c,5904,w-poblizu-domu.htmllub na moim blogu http://kajman.bikestats.pl/c,20344,Tatry.html tam też są objazdy w Pieninach. Na Tatry i Pieniny polecam kamping ogród w Poroninie, tanio i rodzinnie. Miłych wakacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi