Juri1 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Troszkę odmalowana na zewnatrz nowe sylikony,wzmocnienia nowa podłoga cyklinowana 3razy grunt 4razy lakier grubość dech 2,5cm powina troszkę wytrzymać.Wkrutce wiecej zdiec z konca prac narazie pogoda nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri1 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Mam nadzieje ,że uda się mi ja przygotować do sezonu bo to staruszka:( troszke pracy potrzebuje i nakladu many many:)Ale pierwsza i najważniejsze,że moja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek l Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Fajnie wyszlo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam. gratuluję odwagi - ja nie widzę siebie malującego przyczepę nie jestem na tyle dokładny, żeby to ładnie wyszło. mam takie jedno proste pytanie - skąd deski, pomysł na deski na podłogę ? ważyłeś je przed montażem ? ważyłeś przyczepę przed lub po ? Widzę markizę zewnętrzną typu balkonowego (prawdopodobnie stalowa)... ładowność przyczepy ograniczają papiery i rozsądek... proponuję sprawę przemyśleć i sprawdzić na wadze, np. w skupie złomu czy też u handlarzy węglem. powodzenia w dalszych remontach, miałem bardzo podobnego Sprita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) nie ważyłem przyczepki ale dwie plazmy osprzet itd napewno waży swoje markizę też zakładałem sam myslę,że się zmieszcze w przedziale 3,5tony nie przekrocze dlatego taka kupiłem.A pomysl na dechy był taki ,ze ja w niej mieszkam zima zagranica i mam wykladzine dywan i dodalem dechy fajna izolacja mam cieplo plus czysto tylko zmiotę przemyje i lśni plus pieknie wygląda mam tam lapszą podłoge niż w domu hehe Edytowane 9 Lutego 2015 przez Juri1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 spód mamuśki też zakonserwowałem nowe oponki nie maja metra przejechanego jeszcze:)ciężko było dostać bo to 13 cala środek tez wymieniałem dechy oraz izolacja stara miała przeciek i była zgnita:( około 12 tubek specjalnego sylikonu klejacego poszło i malowałem ja 4 razy polska farba olejnica też zrobi swoje nie polecał używać akrylowych nawet zewnętrznych nie posiadają takiej ochrony trwałej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 nie ważyłem przyczepki ale dwie plazmy osprzet itd napewno waży swoje markizę też zakładałem sam myslę,że się zmieszcze w przedziale 3,5tony nie przekrocze dlatego taka kupiłem.A pomysl na dechy był taki ,ze ja w niej mieszkam zima zagranica i mam wykladzine dywan i dodalem dechy fajna izolacja mam cieplo plus czysto tylko zmiotę przemyje i lśni plus pieknie wygląda mam tam lapszą podłoge niż w domu hehe Kolego masz się zmieścić nie w przedziale 3,5t tylko w ładowności przyczepy , Czyli masa przyczepy plus jej ładunek nie może być większe od DMC twojej przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 F1 F2 mam 900kg? zważę ale nie ma 900kg opróżnię zbiorniki będzie dobrze mam nadzieje przeglad mam nie problem ale na drodze ważą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddalena Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witaj Juri. Miną już ponad rok od pomalowania przyczepki, powiedz czy nic się nie dzieje z farbą? Czy się nie łuszczy? Jak przygotowałeś ją do pomalowania? Czy tylko odtłuściłeś czy też zmatowiłeś. Opisz to proszę bo sama szykuję się do pomalowania mojej cepki ale wszyscy odradzają malowania wałkiem. PS. ta markiza nie przeciąża Ci przyczepki na jeden bok? Nawet ładunek musi być podczas jazdy rozłożony równomiernie a tu na jednej ścianie taki ciężar i to w dodatku u góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi