hugh_h Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Czy ktoś moze polecić jakąś lodówkę na gaz / 12 / 230 do zabudowy, raczej coś z mniejszych i otwierana od przodu nie z góry. Za czym się rozglądać? Edytowane 2 Lutego 2015 przez hugh_h (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Co rozumiesz przez określenie "coś z mniejszych" i gdzie ma być tal lodówka montowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Z mniejszych czyli z max 40l a może i 30l. Tutaj raczej chodzi o problem z miejscem. (tak z 55cm wysokości - głębokość najlepiej do 42cm (max z 50) - szerokość jakoś przeżyje jaka będzie.) W jakim sensie gdzie ? w przyczepie, pod blatem kuchennym, przy ścianie, potrzebne 12V w czasie jazdy i gaz na postoju. Ubolewam nad tym że te tanie typu dometic-ki rv1600 są otwierane do góry no i poza tym nie mają wyprowadzenia spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Może coś z tych ? http://www2.dometic.com/enuk/Europe/United-Kingdom/leisure-vehicles/Refrigerators/Products/?productdataid=67847 http://www2.dometic.com/enie/International/site/Caravan/Refrigerators/products/?productdataid=99077 http://www.my-caravanning.com/en/products/cooling/absorber_fridge/article-40699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Dzięki, ta rm123 wygląda sensownie, reszta za wielka, kurcze najmniejsza a najdroższa ... liczyłem ze tak z 1600zł max będzie. Nie spieszy mi się więc może złapie coś w miarę świeżego z demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) takie coś znalazłem http://www.avde.pl/nvox/nvox-a43gf12-24-lodowka-turystyczna-samochodowa-43l-z-agregatem-i-termostatem-12v-24v-230v-gaz/produkt/41828.html jak czytam opisy na stronie novox.pl to naprawdę mnie trafia jak można być tak niekompetentnym ... Zasilanie ciekłym gazem ziemnymZasilanie lodówki ciekłym gazem ziemnym w pojazdach drogowych lub na łodziach jestzabronione! Zasilanie lodówki ciekłym gazem ziemnym w zamkniętych obszarach jestzabronione!Podczas zasilania ciekłym gazem ziemnym urządzenie musi być zainstalowane na wolnympowietrzu. Użytkowanie urządzenia na wolnym powietrzu oznacza, że może ono równieżzostać zainstalowane pod namiotem jeżeli zapewniona jest wystarczająca wentylacja, bądźna tarasie.Urządzenie nie może być zasilane gazem o ciśnieniu innym niż to które jest podane natabliczce znamionowej. Zaleca się stosowanie odpowiedniego regulatora ciśnienia (butan 28-30mbar, propan 37mbar). Edytowane 8 Lutego 2015 przez hugh_h (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Napiszę tak:masz rację, że wielu sprzedających często ma problem z opisami, tłumaczeniem i wreszcie rozumieniem tego, co umieszcza w opisach na internetowej stronie sklepu, dlatego zawsze trzeba podchodzić do tego z pewną rezerwą.Nie wiem, czy akurat tak jest w przypadku opisu, który zamieściłeś, ponieważ jest wyrwany z kontekstu Wynika z niego, że urządzenie, którego opis dotyczy, w określonych warunkach nie może być zasilane LNG, a wyłącznie "PB" lub "P".Ostatnie dwa zdania są poprawne, ponieważ dla zasilania "PB", reduktor powinien zapewnić ciśnienie 30 mbar (w tym przypadku), natomiast dla zasilania czystym propanem, 37 mbar. W praktyce reduktor dający ciśnienie 30 mbar dobrze współpracuje z zasilaniem z "PB", jak i z czystego propanu ("P"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Pierwsze zdanie jest tytułem rozdziału ... http://www.nvox.pl/pl/download/38.html Nie widziałem gazu ziemnego w butlach ... ale generalnie jak ktoś będzie korzystał z BP w pojazdach i coś sie stanie to nie jego wina bo to przecież nie był ziemny ... Wysłałem im maila ciekawe czy coś zrobią z tym swoją drogą to gdzie butla ma palnik ? Edytowane 9 Lutego 2015 przez hugh_h (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Gaz ziemny, właśnie w butlach (CNG) widziałem. Co prawda nie są to typowe butle, jakie znamy (np. dla PB), ale podobne, gdyż dla gazu ziemnego produkuje się je wyłącznie w tym kształcie (walec).Pełna instrukcja, którą obecnie zamieściłeś, ewidentnie pokazuje błędne tłumaczenie, czyli to, o czym napisałem poprzednio - sprzedawca ma problem z poprawnym tłumaczeniem instrukcji.Czy coś z tym zrobią ?Jeśli starają się być rzetelną firmą, to powinni błędy poprawić, tym bardziej, że zwróciłeś im na to uwagę, ale jeśli mają takie sprawy w ... poważaniu, to wszystko zostanie bez zmian Edytowane 9 Lutego 2015 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jak by teraz ktoś próbował otworzyć manuala z linka który podałem 9 lutego to już poprawili natomiast szkoda że ani dziękuje ani sp.... nie dostałem żadnego info zwrotnego, natomiast instrukcja tak jak nic nie wnosiła to nadal nic nie wnosi, jedynie dupochron dla firmy. A ja dalej szukam lodówki, mam max 58cm na wcisk wysokości (miejsce nad błotnikiem), wychodzi mi że te najpopularniejsze electroluxy jeżeli mają panel z dołu to wejdą, ale to i tak za duża objętość i z 12V sporo prądu ciągnie. Mniejsza objętość pewnie będzie odrobinę mniej mocy potrzebowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 ok to znalazłem sobie chyba najmniejszą do zabudowy 31l http://www2.dometic.com/enuk/Europe/United-Kingdom/leisure-vehicles/Refrigerators/Products/?productdataid=67847 tylko szkoda ze UK only .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam!Tą lodówkę proponowałem Ci już 2-go lutego (post #4, link nr 1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 no tak tylko szukam alternatywy a chyba jej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlp Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Lodówki NVOX są w lepszych cenach od Dometica. Testował je już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Wygląda to na totalne chiny, brak jakiejkolwiek dokumentacji z której by wynikało chociażby jak to zamontować, a ta co jest to jest lakoniczna i z błędami. Jakbym miał możliwość wymacać to przed zakupem to może bym się skusił. Ale tego małego dometica znajdziesz w okolicach 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi