cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 witam. tak coś czułem ze nie pocieszymy sie naszym nabytkiem ... ale tak wyszło ze wczesnym latem powiększy sie moja rodzinka. wiec w tym roku raczej z noworodkiem nigdzie nie pojedziemy a w przyszłym też raczej wątpliwe (jakoś nie wyobrażam sobie podróżówać z rocznym dzieckiem ... pieluchy, nocne płacze itp ...) tak wiec zeby cepa nie stała a komuś służyła - powoli przymierzam sie do sprzedaży. wiem ze jeszcze nie sezon ale jak by ktoś szukał fajnej do 1000 kg DMC to będzie akurat. prawie wszystko o przyczepie jest na forum ... reszta na prv. pozdr ps. nie znaczy to ABSOLUTNIE ze porzucam/y karawaning ... !!!! po prostu przesuwany w czasie kolejne wypady kurcze .. .przepraszam nie w tym dziale mialo być !! ... prosze o usunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszK Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 @cicik - u nas ostatni wyjazd przed narodzinami synka był gdy zona była w 5 miesiącu, a kolejny gdy Karol miał 15 miesięcy... w sumie jak nie liczyć to dziura w życiorysie karawaningowym to 2 lata a później zmieniliśmy na większa bo było nas więcej ;-) Nie żałuj budy - kto inny będzie się cieszył a Wy będziecie się cieszyć brzdącem a później kupicie wiesza pod większą rodzinę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 dzieki ... potrzebowałem/uje takich wpisów ... moze ktoś nie uwierzy ale juz 2 razy podchodziłem do napisania ze "sprzedaje" ... za każdym razem jakoś nie miałem serca. szukałem jej naprawdę masę czasu (zresztą zawracałem Wam strasznie gitare ) potem dopieszczałem i w końcu pojechalem/liśmy na wakacje "życia" ... zrobiła 5tyś km i byłem pewien ze posłuży nam jeszcze parę lat (chociaż muszę przyznać ze zaraz po wakacjach uznaliśmy ze większa była by lepsza i przez chwile był pomysł zamiany) no nic to ... tak jak napisałeś ... 2 lata zleci jak z bicza a potem z nową przyczepką (kamperem??) powrót do rodziny karawaningowej. ps. tia .... teraz zdałem sobie sprawę ze mam prenumeratę "polskiego karawaningu" na 2015 rok + kupione wszystkie numery archiwalne od 2012 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekNet Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 No patrz.. A my wlasnie z okazji narodzin drugiego syna kupiliśmy przyczepe i czekamy na wiosnę, zeby ruszyć. Starszy w kwietniu będzie mieć 3 lata, a młodszy 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 moja jest raczej za mała na 2+1 + "noworodek" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak mi się córka urodziła to po prostu kupiłem KIP'a 4 osobowego i dopiero wtedy sprzedawałem moją kochaną niewiadówkę... przerwy w życiorysie nie było... a przeciwnie. Tylko się zastanawiałem - jechać małą czy duża ? Gabrysia urodziła się w czerwcu, miesiąc później byliśmy już na kempingu jeszcze niewiadówką, ale chyba tylko po to by pokazać żonie, że za mała i trzeba wymienić Pamiętaj tylko, że łatwiej sprzedać niż kupić. Od jakiegoś czasu szukam intensywnie kampera. Najpierw szukałem do 15 tyś, potem do 25 tyś teraz do 30... i na razie rezygnuję bo mam dość. Same graty. Do tego doszło, że zacząłem się zastanawiać czy może lepiej kupić większe autko (C4 grand picasso) zamiast kampera Tak więc szukaj a potem sprzedawaj. Dodam tylko, że obowiązkowo: 2 oddzielne łóżka - super się sprawdzają przy noworodku - żona lub ja z maleństwem możemy spokojnie spać nie przeszkadzając naszemu 6 latkowi, łazienka z prysznicem (tego prysznica nam bardzo brakuje przy dzieciach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_K Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 moja jest raczej za mała na 2+1 + "noworodek" ... Jak patrzę na Wasz układ to jest prawie ... idealna ... chyba że macie oboje z żoną po 1,90 wzrostu ... Z córką byliśmy na pierwszych wakacjach gdy miała 5 miesięcy (przyczepa z jednym dość dużym łóżkiem) później kolejny wyjazd tą samą przyczepą jak miała 1,5 roku. Z synem byliśmy pierwszy raz jak miał 6,5miesiąca córka wówczas 3,5 roku ale faktem jest że przyczepa była już większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 powiem szczerze ze nie potrafię sobie wyobrazić siebie zony 6 letniej córy i małego śmierdzącego , drącego mordkę maleństwa na 8,5m2 może dlatego ze nasza córa naprawdę dała nam popalić i pierwszą przepasaną całą noc to zaliczyłem chyba jak miała chyba 1 rok... (a i tak były ranne pobudki i oglądanie babyTV od 4 do 6 rano ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe6 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Warto przemyśleć sprzedaż, bo jak sam napisałeś,pierwszą przespaną noc miałeś jak córka miała około roku. To może być dobry zwiastun i zachęta do dalszej przygody. Będąc na wakacjach widzi się bardzo dużo młodych rodzin z małymi dziećmi, więc jest to do ogarnięcia. Wszystkiego dobrego i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dziecko czy ciąża to nie powód na dziury w życiorysie karawaningowym Pierwszy wyjazd mieliśmy przy skończonych 5 miesiącach Antka i nie jest to żaden wyczyn. Wakacje przy 9 miesiącach (raczej stacjonarne). Przy 1,5 roku powrót do trybu że miejsce noclegowe zmieniamy co 3-4 dni, aczkolwiek wiadomo że szukamy takich atrakcji które gwarantują nam spokój. Na kempingu patrzymy żeby było bliżej placu zabaw itp. Na kwiecień planowane jest rodzeństwo dla Antka - pytałem żony o plany wakacyjne i jeśli tylko finansowo damy radę to jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ... zona będzie miała rodzic gdzieś w lipcu/sierpien. z oczywistych powodów wyjazd czerwiec/lipiec odpuszczam, tak samo jak podróżowanie z noworodkiem sierpień wrzesień ... wyjazd z rocznym dzieciakiem być możę ale juz większa przyczepką ... stad moja/nasza decyzja. nigdzie nie napisałem ze "sie nie da" bo jak pokazują liczne przykłady - da sie. jednak dla mnie / nas i naszego sposobu "karawaningowania" czyli ciągłego przemieszczania sie z cepą a nie stacjonarnego wypoczynku to odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 bo jak pokazują liczne przykłady - da sie. Z siedmiomiesięcznym bobasem, zasuwaliśmy we wrześniu do CRO (jeszcze bez budy, więc o żadnych miedzynoclegach mowy nie było), a w drodze powrotnej, trzy dni pod namiotem w HU przy ciepłych wodach. Da się !!! Nie sprzedawaj budy, tylko wymieniaj na większą !!!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nie sprzedawaj budy, tylko wymieniaj na większą !!!! No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 tak ... zmienię ale z roczną przerwą bo moim zdaniem szkoda zeby stała pod domem ... może coś (pln) dodatkowo odłożę o dołoże do wiekszej/nowszej. ps. żeby nie było zem jakiś ciamciak to napisze że moja córa jak miała niecałe 5mcy zaczęła chodzić na basen ... na który zresztą do dzisiaj chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Auto masz odpowiednie tak więc przy zakupie większej przyczepy nie żałuj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi