JacekPol Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam serdecznie Jestem tu nowy więc chciałbym się przywitać Potrzebuję pilnej pomocy. Chcemy zacząć przygodę z caravaningiem razem z żoną i dzieckiem. Mam do kupienia przyczepę od znajomego która stoi 2 lata u niego na działce. Przyczepa z Niemiec. Hobby Prestige 460 z 89 roku. Przyczepa bardzo ładnie się prezentuje z zew jak i wew. Jedyny problem jest od strony dyszla. Okno przednie, listwa pod oknem i listwy wzdłuz kufra na gaz są wysmarowane silikonem. Nie wygląda to estetycznie. Ewidentnie ciekło. Znajomy mówi, że kupił taką z niemiec, sam nic nie grzebał. W Przyczpie nie śmierdzi, nie cuchnie, jest sucha. Pytanko. czy takie uszkodzenie jest dyskalifikujące dla przyczepy ?? Czy można takie rzeczy ponaprawiać tak żeby to estetycznie wyglądało ?? Nie spodziewam się że z 89 roku kupię igiełkę jednak postanowiłem spytać fachowców żeby na starcie nie spalić. Jezeli moje pyt nie jest w odpowiednim dzialę to poproszę o przenisienie. Pozdrawiam serdeczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam ! Wszystko zależy od ceny przyczepy i zakresu silikonowania. Ciężko coś powiedzieć nie widząc nic, nawet zdjęcia. Są na Forum ludzie zajmujący się naprawianiem i mogą przynajmniej wskazać potencjalne niebezpieczeństwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekPol Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 witam Cena 5500zł do rejestracji. Może uda mi się jutro zrobić zdjęcie.Dosyć grubo tego silikonu było. Czy przy okazji mógłbym poprosić o ocene tej przyczepy ?? http://otomoto.pl/burstner-3853-club-idealny-stan-z-przedsionkiem-T4542667.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam ! Taka naprawa przodu może podnieść wydatek nawet o 1.5-2 tyś. zł., tak z grubsza. Gdyby była tańsza ze względu właśnie na uszkodzenie to może by było warto... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekPol Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Szukałem szukałem na ogłoszeniach podobnej przyczepy Prestige 460 z 89r i nie znalazłem aby mieć porównanie cenowe więc niewiem czy 5,500 to dobra cena czy nie. Kolega twierdzi ze stoi u niego 2 lata i nic nie cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam ! Co do cieknięcia to wcale nie musi lecieć na wylot. Woda sobie drąży konstrukcję w środku. Warto sprawdzić, czy ściany w tych miejscach nie są miekkie pod nciskiem palca chociażby, czy nie ma przebrawień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekPol Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 postaram się jutro zrobić fotki i zamieszcze je tutaj. Dzięki za zainteresowanie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witaj. Jeśli chcesz poznać co może zaboleć Hobby 460 to serdecznie zapraszam do lektury http://forum.karawaning.pl/topic/14383-hobby-460-classic-i-d%C5%82ubanie-paluchem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi