pepe6 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Czy ktoś wie jak zdemontować bez uszkadzania kołków mocujących plastikowe narożniki które połączone są ze zderzakiem w przyczepie knaus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jeśli masz na myśli zapinki (kołki) jak na foto, to chyba jedynym sposobem jest podważenie cienkim, ale mocnym, ostro zakończonym szpikulcem. Delikatnie trochę wbijasz szpikulec niemal pionowo (na krawędzi zaślepki), lekko podważasz na zasadzie dźwigni i wyciągasz zaślepkę w górę. W odsłoniętym wgłębieniu zobaczysz wkręt, który teraz można wykręcić, aby zdjąć pozostałą część zapinki trzymającej dany element (listwa, narożnik, nadkole itd.). Można to zrobić niemal bezśladowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe6 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzięki za poradę, obawiałem się że to są takie jak kołki do tapicerki samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorg Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 A czy można takie kołki gdzieś kupić? Brakuje mi takich w moim kamperze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emus2 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Nawierć milimetrowym wiertłem środek wsadź cokolwiek i pociągnij.Niestety ten kołek jest z bardzo miękkiego tworzywa podważając go niszczy się i przy ponownym montażu brzydko wygląda. Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez emus2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 6 godzin temu, Jorg napisał: A czy można takie kołki gdzieś kupić? Brakuje mi takich w moim kamperze. Na allegro są: https://allegro.pl/oferta/zaslepka-korek-srub-fi-27mm-12mm-biala-np-zderzak-7638501756 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorg Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 30 minut temu, Tomii napisał: Na allegro są: https://allegro.pl/oferta/zaslepka-korek-srub-fi-27mm-12mm-biala-np-zderzak-7638501756 To właśnie takie. Cena jest absurdalna, ale kierunek właściwy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi