robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 witam ponownie potrzebuje informacji do czego to sluzy i co to jest. elektryk, ktory naprawiał mi instalacje twierdzi, ze to jest cos w rodzaju klmatyzacji ale on sie na tymie zna. ponizej wklejam foto. foto 1. z prawej strony wywietrznik od tego urzadzenia, z lewej jakies wejscie lub cos ktore za sciana ma jakby cewke i gruby niebieski przewod ktory rozcgodzi sie po podłodze przyczepy. foto 2. jedyny opis tej " niby klimatyzacji" w srodku przyczepy. foto 3. jak domniemam po tej samej nazwie jakis sterownik calej tej maszyny prosze o pomoc. przyczepa jak w profilu. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Terma. Wpisz w wyszukiwarkę forumową Carver cascade 2. Znajdziesz pełno informacji. Po lewej stronie jest filtr wody, oraz przyłącze pompki wody. Takiej klapki brakuje na filtr. Tak wygląda pompka do podłączenia obok filtra. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Gewehr (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 ok dzieki. juz wiem co i jak. mam jeszcze kilka zdjec z niewyjasnionymi rzeczami ale nie wiem jak wkleic nast fotki w odpowiedzi zeby nie zakladac drugiego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Kliknij na dole strony "Więcej opcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 jak piszesz odpowiedz to masz przycisk więcej opcji w prawym dolnym rogu, jak klikniesz przerzuci Cię do pełnego menu z dodawaniem zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 takie rzeczy fot 1. fot 2. fot 3. wiem ze to piekarnik ale jak działa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Trzeba było pisać w jednym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 zanim przeczytałem to zalozylem kolejny temat. pomozecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 teraz wiem ale jak juz jest nie bede usuwał i robił kolejnego zamieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Foto 1 - nie wiem. Foto 2- rurki odpływowe zlewu i umywalki, oraz prysznica. Foto 3- piekarnik. Przekręcasz i podpalasz np. zapałką w środku piekarnika. Będziesz widział na jego końcu, na dole dyszę. Foto 1. Co jest po drugiej stronie tego elementu i czy on jest po stronie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 co do fot 2. wlasnie ze te rurki maja z tylu to samo co z przodu czyli nic. dla mnie to cos jakby koncowki przejsciowe ale za nimi nic nie ma. poza tym kuchnia jest z drugirj strony przyczepy. fot 3. czyli standard na gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Na foto nr2, masz odpływy. Brakuje im klapek zamykających. Tędy spływa szara woda z umywalki i zlewu jedną, a z prysznica drugą. One muszą być podłączone pod przyczepą. Możliwe że ktoś coś przy tym przerobił. Nalej wody do umywalki i zobacz gdzie wypłynie. Piekarnik jest tylko gazowy. Wychodzą w nim dobre ciasta Wiem, bo często pieczemy. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Gewehr (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeck12303 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Terma. Wpisz w wyszukiwarkę forumową Carver cascade 2. Znajdziesz pełno informacji. Po lewej stronie jest filtr wody, oraz przyłącze pompki wody. Takiej klapki brakuje na filtr. Tak wygląda pompka do podłączenia obok filtra. ok. pompka jest, byla w przyczepie. teraz problem jak sprawdic czy ta terma działa i jak to zrobic. aha na sciance przyczepki tam gdzie sie podpina pompke jest takie wejscie okragle zabezpieczone zakretką plastikowa ktorej nie moge rekami odkrecic (zeby nie polamac) i nie wiem do czego to sluzy. Na foto nr2, masz odpływy. Brakuje im klapek zamykających. Tędy spływa szara woda z umywalki i zlewu jedną, a z prysznica drugą. One muszą być podłączone pod przyczepą. Możliwe że ktoś coś przy tym przerobił. Nalej wody do umywalki i zobacz gdzie wypłynie. Piekarnik jest tylko gazowy. Wychodzą w nim dobre ciasta Wiem, bo często pieczemy. dzieki. juz poradziłem sobie z nimi. przewody sa pod przyczepka tyle ze odpiete od tych koncowek. Foto 1 - nie wiem. Foto 2- rurki odpływowe zlewu i umywalki, oraz prysznica. Foto 3- piekarnik. Przekręcasz i podpalasz np. zapałką w środku piekarnika. Będziesz widział na jego końcu, na dole dyszę. Foto 1. Co jest po drugiej stronie tego elementu i czy on jest po stronie drzwi? odnosnie fot 1. ta niby wtyczka jest po drugiej stronie przyczepy na wysokosci prysznica (czyli nie mam pojecia co jest po drugiej stronie) okolo 30cm od pojemnika na nieczystosci z wc. ale nie ma to nic wspolnego z wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 To okrągłe co nie możesz odkręcić to jest filtr: http://www.gooutdoors.co.uk/carver-carver-crystal-filter-caravanning-water-fitting-p118798Jest do tego specjalny klucz. Wpisz na ebay CARVER i go znajdziesz. Jak chcesz sprawdzić termę, to dokładnie odpowietrz cały układ wodny. Musi być odkręcony gaz i naładowany akumulator. Następnie przesuń do góry włącznik na tym sterowniku. Foto nr1 na samej górze postu. Zapali się na nim zielona kontrola, to znaczy że zaczął działać poprawnie. Jak inna, coś jest źle. Brak gazu, słabe napięcie, lub coś innego. Nadal nic mi nie przypomina ta niby wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 odnosnie fot 1. ta niby wtyczka jest po drugiej stronie przyczepy na wysokosci prysznica (czyli nie mam pojecia co jest po drugiej stronie) okolo 30cm od pojemnika na nieczystosci z wc. ale nie ma to nic wspolnego z wc. ... a nie jest to przypadkiem jakiś zwykły "uchwyt" do przymocowania czegoś na ścianie / do ściany Coś w rodzaju, jak uchwyty do podpór zewnętrznej markizy, gdy nie chcemy ustawiać ich na ziemi. Może miało to coś wspólnego z rurkami odpływowymi widocznymi na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi