kicekdarek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam, Jestem świeżo upieczonym posiadaczem przyczepy Burstner Club i ... jaki jest potrzebny kabel zasilający wtyki,gniazda. Co jest standardem na kempingach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Musisz sprawdzić jaką masz wtyczkę w przyczepie i do niej dokupić gniazdo - może być standardowa lub podobna do siłowej ale zamiast 5 bolców są 3 - a wygląda tak http://www.camping24.net/shop-v4/xanario_pinfo.php?xP=CEE-KUPPLUNG_Thermoplast_3-polig_blau_SB-VERPACKT&xC=Elektrik-CEE-Anschluesse_Kabel&language=de&sessID=628adc0c8c6822cd76be159f5d849c27 Co do wtyczek to na kempingach teraz chyba już wszędzie są znormalizowane gniazda. Wtyczka do niego jest taka ścięta po bokach. Zobacz tą co masz komputer do gniazdka podłączony to właśnie taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Wtyki 3 bolce można zakupić w castoramie i samemu zmajstrować przejściówkę. Ja po prostu podmieniłem wtyczkę w przyczepie - na normową 230 V . Do tego dokupiłem pomarańczowy 40 metrowy przedłużacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja też z przejściówki wyciągnałem zwykłą wtyczke i teraz nie martwie się o sposób podłączenia... druga sprawa, że nie zamierzam korzystać z 220V. Mimo, że posiadam i przetwornice na 12V w przyczepie. Bateria słoneczna pozwala mi na korzystanie z wszystkiego bez zbędnych "kombinowań", o ile podłączenie zwykłego przedłużacza można tak nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel67 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 W zeszłym tygodniu skompletowałem przdłużacze, wtyczki, redukcje na każdą okazję. Trochę zabawy z kabelkami i mamy gotowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicekdarek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 W zeszłym tygodniu skompletowałem przdłużacze, wtyczki, redukcje na każdą okazję. Trochę zabawy z kabelkami i mamy gotowce DZIĘKI WSZYSTKIM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman70 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 a ilozylowy ma byc ten przedluzacz? 2 zyly? 3 zyly? jakie przekroje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prusiak Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 3 zyly 3x1,0 powinien wystarczyc. Na niektorych campingach 2-zylowych nie chca podlaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Obowiazkowo trzyzylowy. dwuzylowy na wiekszej odleglosci bedzie powodowal przebicia i przyczepa bedzie 'kopac' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman70 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Obowiązkowo trzyżylowy. dwuzyłowy na większej odległości będzie powodował przebicia i przyczepa będzie 'kopać' powaznie?? ;-) ps. wlasnie mnie pokopalo w niedziele - marcin swiadkiem :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Tak, w przypadku dluzszych przedluzaczy lub nawet trzyzylowych ale nie podlaczonych do gniazdka ze sprawnym uziemieniem dochodzi do sytuacji, ze czesc napiecia przejmowana jest przez przewod zerowy poprzez uzyskane pole magnetyczne. Mialem kiedys z tym przeboje, wymienialem kable sadzac, ze sa uszkodzone, dopiero opinia fachowca mnie otrzezwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 No to po co produkują takie przedłużacze . Ja mam 40 metrów i niestety tylko 2 żyły . Mam nadzieje, że niepokopie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Bo one maja inne zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaramewa Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja tez używam kabla dwużyłowego 16A, na razie mnie nie kopnęlo nic. Chociaż wolał bym trzy zyłowy, bo instalacje zrobiłem trzy zyłową, no i uzywam lodówkę na 220V,ale poprostu niespotkałem jeszcze takiego kabla w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Nie kupisz, jezeli potrafisz to kup kabel 3x2,5, wtyczke, gniazdko i zrob sobie sam, jesli nie powierz to komus kto sie zna i za 10 minut masz przedluzacz z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi