beldys Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam jestem "Świeżak" na forum. Podjęliśmy z dziewczyna decyzje kupna pierwszej przyczepki. Dużo czytam Waszych postów, na co zwracać uwagę przy kupnie, wady, zalety.... ale. No właśnie to jedno ale, nie mam zielonego pojęcia w realu jak mają wyglądać oględziny. Jestem z Poznania, ostatnio wybrałem się obejrzeć jedną znalezioną na allegro. Jak to na zdjęciach ślicznie, pięknie, cena odpowiednia do mojego budżetu. Pojechałem i niemile zaskoczenie budka lekko pęknięta na wysokości dachu ( i jeszcze naklejony na to odblask). Okazało się ze sprzedawca ma drugą podobną, ale w niej podłoga przy kuchence wybrzuszona, sprzedawca twierdzi że to przez:" częste gotowanie poprzednich właścicieli". Moje pytanko: 1.czy warto komuś zawraca głowę i prosić żeby pomógł w oględzinach 2. czy jest ktoś z Poznania kto ewentualnie poświecił by swój cenny czas i pomógł mi w oględzinach (oczywiście przyjadę, odwiozę i postawie piwko ) Jeszcze holownik to: Audi A6 C5 1.9TDI ( chyba da rade z taką masą ) Link do budki: http://allegro.pl/piekna-i-nowoczesna-przyczepa-z-2002-roku-i4877242447.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Odpuść sobie w tej cenie znajdziesz salonkę bez wad choćby taka http://www.zel-wod.otomoto.pl/inny-elddis-mistral-gtx-dmc-1025kg-prysznic-T4709553.htmlsprzedawca na forum ma dobre opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawel79 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Cześć Jeśli jesteś z Poznania, kliknij miejscowość Wiórek, wyskoczy ciekawy link na Twoje potrzeby Na spokojnie obejrzysz, to będziesz miał obraz. Uwaga, można dostać oczopląsu (nie chcę robić kryptoreklamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ten odblask prawdopodobnie kryje 2 dziurki po wkrętach zaczepu do stelaża przedsionka. . Wskazana budka ładna , ale zwróć uwagę przy oględzinach na deformację połączenia ściany z dachem na lewo od drzwi. w tej cenie znajdziesz salonkę bez wad choćby taka http://www.zel-wod.otomoto.pl/inny-elddis-mistral-gtx-dmc-1025kg-prysznic-T4709553.html ... Odmłodzona może być. Kurde nie mam teraz czasu by ją przeanalizować ale nic nie wskazuje na deklarowany 97r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beldys Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Wskazana budka ładna , ale zwróć uwagę przy oględzinach na deformację połączenia ściany z dachem na lewo od drzwi. Właśnie na tej deformacji został naklejony odblask. Pojadę rozejrzeć się do Wiórka, będę miał porównanie . I jeszcze czy wybrzuszona podłoga dyskwalifikuje budkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiA Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tak, jeśli nie chcesz zaczynać przygody karawaningowej od remontu przyczepy (albo dostała strzała i się przesunęła/podniosła, , albo nasiąknęła wodą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
excalibur Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Istnieje jeszcze jeden powód możliwego wybrzuszenia podłogi: niefachowa naprawa.Dość często w przyczepach (niektórych, szczególnie kilku grup przyczep) podłogi nie są zbyt "trwałe", stelaż jest niewystarczająco gęsty i mocny, a zamiast styroduru daje się styropian. Wtedy przy intensywnym użytkowaniu lub dość znacznej wagi użytkownikach, podłoga pomimo braku uszkodzeń "z zewnątrz" zaczyna się uginać i sprawia wrażenie "pływającej". Fachowo naprawia się to (nie będę teraz opisywał jak, ale zgodnie ze sztuką), niemniej łatwo jest popełnić błąd i pomimo naprawienia "uginania się podłogi" traci się jej "płaski" kształt i robią się pagórki wewnątrz, można to zweryfikować od spodu przyczepy - czy są okrągłe otwory, nieważne jakiego koloru, lub (dość często) świeżo zakonserwowana podłoga (po fragmentach lub całości)? wtedy dzwona lub zalania prawdopodobnie nie było, ale ktoś nieprofesjonalnie zabrał się za naprawę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beldys Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Po wielu poszukiwaniach zostałem właścicielem pierwszej przyczepy . Dzięki za pomoc http://przyczepycampingowepoznan.pl/pl/oferta?pid=46&sid=577:ELDDIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griswold Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No to powodzenia,teraz doszlo ci jeszcze jedno hobby,bo jak sie domyslam-pierwszym jest twoja dziewczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi