twjsm Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Ładnych parę tygodni się nie odzywałem na forum, ale je pilnie śledziłem.... Po sprzedaniu mojej poprzedniej przyczepki na początku listopada 2007 (Niewiadów 126NT), dużo czasu poświęcałem w sieci na poszukiwanie kolejnej . Przeglądanie ofert w sieci, wymiana mail'i informacyjnych, kilka wyjazdów - na wizje w "realu", i w końcu temat ZREALIZOWAŁEM Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 10-cio letniej przyczepki DELTA 4300TZ (produkcji angielskiej - ABI Caravans Limited). Moje wstępne założenia - zostały zrealizowane: - połowę młodsza (N126 miała lat dwadzieścia); - ponad metr wnętrza dłuższa (N126NT: 3,1m, obecna: 4,3m); - DMC nie większe niż 1200 (moja ma 1050); - dwie części do spania - w tym jedna zamykana sypialnia, stosunkowo duża kuchnia, łazienka, stałe WC..... Oczywiście założenia dotyczące jej stanu technicznego oraz wyposażenia zostały przeze mnie gruntownie sprawdzone. O pieniądzach nie warto mówić. Przeglądając dziesiątki ofert, porównując modele, ceny, wyposażenie uważam, że cena jaką zapłaciłem była rozsądna i co najważniejsze zgodna z wcześniejszymi założeniami i planami. Przyczepkę kupiłem w Polsce w jednym z komisów specjalizujących się w sprzęcie kamingowym (przyczepy, campery). Do Polski trafiła z Holandii pod koniec ub. roku - jest jeszcze na numerach holenderskich... Tak więc przede mną już tylko stosunkowo przyjemne (coraz dłuższe w związku ze zbiżającym się kolejnym sezonem) prace przy "NIEJ". Teoretycznie nie ma ich dużo ale myślę, że każdy taki sprzęt wymaga trochę pracy, aby go troszkę zindywidualizować - uzupełnić o własny "profil". itp.. itd.. Na razie nie dysponuję jeszcze dobrymi fotkami, oczywiście jak tylko je zrobię nie omieszkam się pochwalić Jeszcze raz pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 zastygłem w oczekiwaniu na foto mam nadzieję, ze zdradzisz więcej szczegółów dotyczących miejsca zakupu no i ceny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 No to gratulacje i oby się dobrze sprawowała. Wszyscy na pewno czekamy na fotki z niecierpliwością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 pogratulować sprzetu i czekamy na fotki ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł 66 Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Co gadać ZADOWOLENIA !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterssss Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Gratulacje!! oczywiście z niecierpliwością czekam na zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prusiak Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Dokładam gratulacje ze swojej strony. Dobrze ze szybko przekonales sie ze do 5 tys. to nic specjalnego sie nie kupi (szczegolnie dla kogos kto z karawaningiem jest obeznany). Pssst. Udalo mi sie znalesc w holandii twoj model cycepki http://link.marktplaats.nl/137072764 To ta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Gratulować i ja czekać by obejrzeć fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip85-87 Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 No cóż kolego' twjsm " nie chciałbym podpowiadac ale angielskie przyczepki tak się składa (dwie) będą na I Majówce - chciałbyś dołączyc i podzielic się doświadczeniami - zapraszam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100pa Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Śliczne sa te angielki gratuluje zadowolenia i życze aby się dobrze "używała" . Przyłączam się do Filipa i czekamy w Sławie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
twjsm Posted February 8, 2008 Author Share Posted February 8, 2008 Tak nalegacie - więc na szybko - oto kilka pierwszych fotek... Wypatrzyła ją moja ŻONA!!! Mi się również spodobała. Szczególnie, że ma stosunkowo nietypową kolorystykę. Jest od góry kremowa, pośrodku popielata (tego zdjęcie nie oddaje za dobrze), dół ma ciemnozielony, do tego lekko przyciemnone szyby. Te zdjęcia oddają stan w jakim stałem sie jej właścicielem. Tak jak pisałm powyżej, teraz czas na własną inwencję twórczą Kącik tylny :-) Widok przód wnętrza... Prawy przód ...:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Aleee, fajniutka jest. I czyściutka jaka. I fajny ten schowek wielki z przodu. I te klapy z boku. I kawkę jest gdzie wypić nie składając łóżka. Podoba mi się, zazdraszczać zaczynam nawet. Jacek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaola Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Piękniutka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 W środku wygląda jak nówka. przynajmniej na zdjęciach. Z zawnatrz zresztą też super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa_77 Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Bardzo ładna,gratuluję.Chyba oglądałem ją przejazdem w Kutnie,też mi się bardzo podobała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts