krisio Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam. Mam Pytanie o Skodzinke Superb 2004r 1.9 TDI automat 130KM . Może ktoś z użytkowników się wypowie jak to się ma z przyczepą.Jakie jest realne spalanie, czy automat to dobre rozwiązanie do cepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powolniak Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Mam Pytanie o Skodzinke Superb 2004r 1.9 TDI automat 130KM . Może ktoś z użytkowników się wypowie jak to się ma z przyczepą.Jakie jest realne spalanie, czy automat to dobre rozwiązanie do cepki? Automat to jest najlepsze co może być w furmance, zarówno do codziennej jazdy jak i do ciągnięcia przyczepki (zwłaszcza w korku lub podczas manewrów na polu). Ważne by ASB nie była padaką. Jeżeli jest w stanie OK, to miodzik na serce właściciela i autka (czytaj silnika). Ile ten wynalazek spala paliwa, to niestety nie wiem . Z ASB konsumpcja paliwa jest wyższa naiżeli na manualu, ale komfort jazdy jest bezcenny. Edytowane 27 Listopada 2014 przez powolniak (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Co do Superba to nic nie powiem ale co do automatu to podpisuje się pod słowami Powolniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Bardzo udane auto i silnik. Krisio daj dokładne dane skrzyni to zapytam kogo trzeba w VW o opinie ostateczną. Ale jak to zamieniasz kombi na sedana...uuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisio Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Skrzynia to podobno tiptronic , w sobotę jadę oglądać to auto. Przebieg ma spory bo 340tyś km ( ale pewny-koleś jeździ nią 8 lat) , przy 320tyś naprawiana była ta skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_66 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Skrzynia to podobno tiptronic , w sobotę jadę oglądać to auto. Przebieg ma spory bo 340tyś km ( ale pewny-koleś jeździ nią 8 lat) , przy 320tyś naprawiana była ta skrzynia. to dowiedz się na czym polegała usterka i zakres naprawy i kiedy robione i czy jeszcze jest gwarancja na naprawę - bo to może być kluczowe przy podjęciu decyzji zakupowej sam automat to jak napisali przedpiszący - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Skrzynia to podobno tiptronic , w sobotę jadę oglądać to auto. Przebieg ma spory bo 340tyś km ( ale pewny-koleś jeździ nią 8 lat) , przy 320tyś naprawiana była ta skrzynia. 320 tys km to dopiero połowa życia tego silnika . Zrobisz pompowtryski i będziesz śmigał bez problemów . Skrzynia jeśli była naprawiona pod względem jazdy , a nie na sprzedaż to nie musisz się obawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba222 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Przebieg ma spory bo 340tyś km ( ale pewny-koleś jeździ nią 8 lat) , przy 320tyś naprawiana była ta skrzynia. Jeżeli pewny przebieg, to kondycja tego auta jest na poziomie sprzedawanych przez handlarzy samochodów o przebiegu 100 - 150 tyś. km. Spokojnie pojeździsz nim jeszcze. Co do automatu. To jak przedmówcy ("przedpiszcy") już nadmienili - super sprawa - przede wszystkim wygoda. Musisz na początku uważać, żeby na skrzyżowaniu nie "zmieniać biegów" oraz nie szukać sprzęgła Jak kupiłem swojego i wracałem do domu, to na pierwszym skrzyżowaniu ręka odruchowo poleciała do drążka i.... Ale już tak nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 tu masz wszystko o triptronicu ... http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=&t=76853 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisio Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Dopisuje Wasze sugestie do listy zapytań i kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 A ja niestety pozwolę sobie zacytować krótką opinię mojego przyjaciela - wieloletniego kierownika ASO VW. "Jedyna taka okazja. Serwis będzie zadowolony". I dla mnie chyba tyle o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisio Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Commander , Czyli odradza ten model? Edytowane 28 Listopada 2014 przez krisio (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Skrzynie biegów z tym przebiegiem i po naprawach nie wiadomo jakich. Generalnie był zdziwiony, że akurat ja pytam o coś takiego... Coś się zaczęło już sypać - to gość sprzedaje... Nie wiedziałem, że szukasz auta. Jakieś wici by się rozpuściło, zwłaszcza po komisach przysalonowych itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisio Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jak coś będziesz wiedział, daj znać. Jeszcze nic nie kupiłem, na razie jadę oglądać. Trzeba się rozeznać w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 W tym przedziale cenowym kup starsze Audi i będziesz się śmiał na stacji paliwowej gdy z budką na trasie wyjdzie ci poniżej 7 l na 100km. A mechanik to będzie dla Ciebie coś jak Dinozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi