NIL Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzień Dobry poszukuje danych dotyczących przyczepy towarowej HP 401 produkcji DDR jeżeli mogę liczyć na pomoc to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A jakich danych konkretnie poszukujesz? bo zbyt wielu nie ma w przypadku tej przyczepeczki Masy znalezione w necie; MW- 80kg DMC- 400kg ładowność- 320kg https://sprzedajemy.pl/przyczepa-lekka-hp-401-veb-stema-prod-nrd-1987r,202054 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIL Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 kupiłem ze starym dow rej w nowym dow rej jest rubryka nacisk na oś w WK nie mają tej przyczepy w katalogu i danych pomyślałem że może znajdzie się użytkownik i są już wpisy w dow rej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Nacisk obliczą Tobie na stacji diagnostycznej Pewnie z WK odeślą cie właśnie na przegląd celem uzupełnienia danych edit; Nawet jak ktos by podał tu nacisk na oś to i tak potrzebujesz na to papier bo na słowo nikt danych nie wpisze Jak ja uzupełniałem kiedys dane to kosztowało to chyba z 30zł http://forum.karawaning.pl/topic/13641-qek-junior/page-2 post #28,#29 Edytowane 26 Listopada 2014 przez kit (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIL Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 nie potrafię zrozumieć stary dow rej był OK WK nie potrafi odszukać w swoich katalogach danych a diagnosta to nie wróżka , byłem na Stacji i diagnosta powiedział że nacisku na oś nie wyliczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 U mnie było tak, w DR nie było wpisu w miejscu gdzie jest nacisk na oś ( tak miałem po zakupie i podobno był to błąd poprzedniego WK), a dodatkowo zgubiłem tabliczkę znamionową z przyczepy. Dlatego na stacji diagnostycznej nacisk na oś wyliczyli z DR bo jest to przyczepa jedno osiowa ma swoja DMC a wiec nacisk osi można wyliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ale po co komu w przyczepie lekkiej dane o nacisku osi? Znowu radosna interpretacja urzędasów. Nacisk podaje się dla przyczep od 750kG DMC wzwyż bez górnej granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Znowu radosna interpretacja urzędasów. Co kraj to obyczaj, w moim przypadku poprzedni właściciel nie miał tego w DR i było ok a u mnie nie chcieli bez tego zarejestrować przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIL Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 dziękuje za zainteresowanie mam nadzieje że sprawa potoczy się pozytywnie , może to ja nie dorosłem do tych czasów idąc do WK byłem przekonany że rozmawiam z urzędnikami kompetentnymi i fachowcami , a tu zonk to ja mam być fachowiec , okazuje się że Pan w okienku za pomocą internetu przeglądał kartotekę przyczepki w poprzednim miejscu rejestracji i jak podałem nr tel to zadzwonił i wyjaśnił błędne wpisy w starym dow rej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi