chris_66 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam Mam pytanie co do konstrukcji, czy meble są montowane od środka czy od zewnątrz przed położeniem blachy?? Roczniki 90-92 I czy przednia ściana z bakistą jest równie problematyczna pod względem przeciekania i parapetu jak Hobby? Pytam pod kątem ewentualnego remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 I czy przednia ściana z bakistą jest równie problematyczna pod względem przeciekania i parapetu jak Hobby? Pytam pod kątem ewentualnego remontu Z tego co usłyszałem o gościa, który brał mojego Vitesse w rozliczeniu, to Beyerlandy lubią przeciekać na przednich słupkach. U mnie akurat było OK. Lekko zaczynała przepuszczać do bakisty, zanim ją kupiłem, w prawym przednim rogu ale solidne uszczelnienie łączenia listwy kedry z budką załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finger Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Lubi podciekać na skutek pęknięć w laminacie . Trzeba tego pilnować . Szczególnie po zimie (naprężenia). A meble to raczej klasycznie wkładają czyli na początku układają urządzenia i mebelki na podłodze a dopiero później po złożeniu ścian górne szafki i resztę rzeczy , które mocowane są do górnej części ściany . Jak w typowym sandwich'u. Montaż wygląda inaczej niż w tradycyjnej Niewiadówce (N126) . W niej masz już gotowy szkielet , kształt i wkładasz wszystko do środka na końcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Montaż przyczepy wykonywany jest w kolejności: - kompletna rama - podłoga - meble - boczne ściany - przód i tył - dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finger Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tu masz bardzo przyśpieszony montaż przyczepy . M.in. tak montują Beyerlanda. Co ciekawe jest to montaż przyczepy z Niewiadowa ale nie tradycyjnej N126(z laminatu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi