kielczanin Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witam.Wypatrzyłem sobie interesujące mnie urządzenie na ebay.de.Czy macie jakieś doświadczenia związane z zakupami na tym portalu? Czy wysyłają zakupiony towar również do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) w zależności czy w opisie jest " nie wysyłam do Polski " chociaż był taki opis ale telefon i rozmowa po niemiecku ( sąsiad dobrze zna ) i po kłopocie ,zakupione odebrane w większości wypadków chodzi o barierę językową Edytowane 23 Października 2014 przez ptaku (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Czasami rozmiar paczki zmiechęca niemców do wysyłki na Polskę . Wszystko zależy co chcesz kupić Czasani nie tolerują przelewu , tylko np Paypal Wszystko jednak chyba można załateić . Edytowane 23 Października 2014 przez zundapp600 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 na eBay ja płacę tylko po przez Paypal ,mam od razu przeliczone na daną walutę i wpłacam w danej walucie płacąc polskimi złotówkami. A kupowałem już w Chinach ,Hongkongu ,Niemczech ,Wielkiej Brytanii ,USA i nigdzie nie miałem problemu Paypal gwarantuje zwrot gotówki w sporze ze sprzedającym ( oczywiście o ile masz rację ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_k Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja kupowałem w Niemczech i w USA i nie było problemu. W Niemczech kupowałem okładziny SSK do zaczepu. Doszły w ciągu 4 dni. Też płaciłem przez paypal. Więc pewnie tak jak na naszym allegro - jeśli sprzedawca jest rzetelny to nie powinno być kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voice Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Niesteyty ja mam inne doswiadczenie kupowałem tam movera, dostałem zupełnie inyy typ niż był w aukcji, ponadto był uszkodzony. Mimo moich reklamacji, że dostałem inny typ - wysłałem nawet zdjęcia, że dostałem inny niż ten co był na aukcji sprzedawca sie wyparł i stwierdził, że te zdjecia co mu wysyłam to są mojego uszkodzonego i to ja chce go przewieść. Sprawa niestey kosztowała mnie 450 Euro w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMERANG Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja kupowałem sporo drobiazgów na eBay.de ale takich z licytacji od 1 € i tu nie było żadnych możliwości wysyłki do Polski. Wszystko "szło" przez mojego brata i dopiero on wysyłał mi do kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja swojego czasu kupiłem rower dla syna. Bez problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Kupowałem kiedyś nowinkę którą szukałem do swojego demo jako drugą sztukę. W PL nie były jeszcze dostępne. To był KAC-PS810D . Kupując uzgodniłem wysyłkę na placówkę pocztową w Guben i tam zapłaciłem. 48godzin to wszystko trwało. Potem grało Po kilku odpowiedziach nieco odwrócę temat i opiszę swój przypadek. Kiedyś na alleportalu wystawiłem specyficzne wiązki kablowe do nagłośnień i efektów estradowych. Jakież moje zdziwienie było, jak finalnie kupujący w Niemczech wysłał mi z Niemiec w rejestrowanej kopercie pieniążki za wszystkie wiązki , po czym ja wysłałem mu należny towar. To było dawno, ale takie transakcje się pamięta. To chyba kwestia instynktu zaufania i "wirtualnych feromonów", sam nieraz coś kupując, czuję że powinienem kupić u tego sprzedawcy a nie u innego. Niby przedmiot taki sam, cena podobna ale to się czuje. Definicji na to nie mam. Niewątpliwie jeśli chodzi o znaczące pieniążki a są jakiekolwiek wątpliwości czy też brak czucia chęci zakupu to należy od tego pomysłu odstąpić i spróbować na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helmut Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Niewątpliwie jeśli chodzi o znaczące pieniążki a są jakiekolwiek wątpliwości czy też brak czucia chęci zakupu to należy od tego pomysłu odstąpić i spróbować na drugi dzień. Trzeba tez dopowiedzieć , że ostatnio coraz więcej jest nieuczciwych sprzedawców na ebay-u w Niemczech. Uważam , że rozmowa telefoniczna przed transakcją o ile jest taka możliwa? - jest wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi