Tomii Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 III ZLOT KARAWANINGOWY - NIEBORÓW 2008 / plan główny – niekoniecznie musi być przestrzegany / 30 kwietnia środa od rana - Przyjazdy załóg i obowiązkowe / powitania na misia / wjazdowe fotki , sprawdzenie identyfikatorów . UWAGA ! każdy ze sobą zabiera słój ogórków kwaszonych . Wpadasz na warszawskie Urodziny . Muzyka : szlagiery warszawskie , i takie tam różne . Jadło jak na warszawskiej Pradze : ogórek kiszony chleb ze smalcem i kiełbasa zwyczajna na gorąco z wody. / bez ceregieli / rozstawianie i podłączanie załóg , wieszanie lampek na przyczepkach. , rozstawienie świateł ogólna organizacja obozu . – I cały czas jesteś na Urodzinach . / wskazany wcześniejszy przyjazd chociaż jednego elektryka / 01 maj czwartek ranne dysputy i konkursy , zawody jak kto woli… /kopanie piłki –trening do meczu , bulle , różne konkursy dla dziecisków / . 16.00 przygotowanie jadła , każdy cos od siebie gdyż sklepy zamknięte 1.propozycja - Rysiaczek 30 porcji kaszanki a-la R…k i 30 skrzydełek w miodzie Tu każdy może zapowiedzieć własną propozycje wpisując Swoją gastronomiczną deklaracje na Ko Rozrywka co byśmy się nie powtarzali . Nazywając kolejno – propozycja 2,3 4…… 17 .30 Ognisko i grillowanie . Rozpoczęcie wieczornej Biesiady pod nazwą ,,POPRAWINY,, I proszę nie pytać , czego , kogo, po co i na co ? ,. Każdy kiedyś był na poprawinach to wie co to jest ? Czy musi być wesele aby się odbyły poprawiny ? U nas nie musi . To taka skrócona wersja wesela , bez wesela a od razu z poprawinami. muzyka ; miłosne takie jak oczy czarne , pamiętasz Capri , oraz inne kawałki weselne WARIACKIE NAKRYCIA GŁOWY – podczas poprawin. 21.30 konkurs na najładniej oświetloną przyczepkę 02 maj piątek dzień typowo sportowy 11.00 turnieje : golfa i inne zawody …….. UWAGA ! na turnieju w golfa , każdy musi mieć własna piłkę . Do dołka rusza kilku zawodników równocześnie ! 12.00 spotkanie w celu ustalenia zakupów na wieczorna biesiadę / podział obowiązków / 13.00 wyznaczona grupa 3-4 osoby wyjazd po zakupy 15.00 mecz piłkarski / kto na kogo , zobaczymy ? / 17.00 przygotowania do Biesiady fotki w podgrupach w czerwonych gatkach 18.30 wieczorne ognisko . Biesiada Zlotowa - Na dużym wspólnym grillu każdy smaży co mu smakuje i co zakupiono ! muzyka – disco polo , Beata itp. …… 03 maj sobota - pożegnanie Adama – foto grupowe zwiedzania , spacery Od 13.00 casting i przygotowania do zdjęć fabularnego filmu o miłości p.t. ,,LULIANNA I BAMBARYŁO / chętni do obsługi planu , aktorzy , statyści , reżyser …itp. Stroje dowolne . Od Epoki Kamiennej , przez Cesarstwo Rzymskie , Dziki Zachód do Współczesności. Scenariusz będzie tworzony przez wszystkich i naginany . To będzie dzieło tak zwany wyciskacz łez . /zwłaszcza scena balkonowa / Jest to historia pastuszka z PRL - go PGR – u i bogatej córki właściciela fermy z Texasu. 17.00 przygotowania do Biesiady pożegnalnej , ognisko . 18.00 biesiada w STROJACH Z FILMU . muzyka w stylu płonie ognisko , …tak niedawno żeśmy się poznali …… 04.maj niedziela poranne spacerki po parku , głębokie oddychanie , celem nabrania świerzego powietrza do następnego Zlotu pożegnania na misia , fotki odjazdowe wypalanie płytek z fotkami zlotowymi KTO MUSI TO WYJEŻDŻA ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 30 kwietnia środa od rana - Przyjazdy załóg i obowiązkowe / powitania na misia / cały czas jesteś na Urodzinach 01 maj czwartek Rozpoczęcie wieczornej Biesiady pod nazwą ,,POPRAWINY,, 02 maj piątek dzień typowo sportowy 18.30 wieczorne ognisko . Biesiada Zlotowa 03 maj sobota 18.00 biesiada w STROJACH Z FILMU . Strasznie napięty ten plan zajęć. A będzie chwila czasu, żeby usiąść, coś zjeść i wypić w towarzystwie ? Proponuję jeszcze pasowania na "KARAWANINGOWCA" Złapiemy nowych, którzy jeszcze na zlocie nie byli i pomyslimy o różnych takich, jak to na koloniach bywało. Co wy na to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Proponuję jeszcze pasowania na "KARAWANINGOWCA" Złapiemy nowych, którzy jeszcze na zlocie nie byli i pomyslimy o różnych takich, jak to na koloniach bywało. Co wy na to ? To mi się podoba ;> Tylko kurka, narazie pomysłu nie mam co to by mogło być Weź i wymyśl, żeby nie wystraszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Poza zwiedzaniem zamku i pięknych ogrodów , należy jeszcze zarezerwować czas na parowozy . Muzeum tychże znajduje sie 10 km / słownie dziesięć / od kempingu w Nieborowie w Muzeum Kolejnictwa w Sochaczewie ! Dziesiątki wspaniałych zabytkowych okazów . . Bajka , ale będą foty z parowozami !? O pasowaniu pisałem juz w KO i Rozrywka . Picie specjalnej mikstury ....itp . Pewnie ze będzie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Bardzo fajnie dla ciebie i wszystkich co przyłożyli do tego choćby pół paznokcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Witam ! Ze względu na bardzo ostatnio napięty harmonogram mojej pracy, proszę o cierpliwość w sprawie przygotowania harmonogramu zajęć dla dzieci. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Spokojnie, jeszcze 3 miesiące przecież, na narty trzeba pojechać jeszcze.... Troll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Jacku ! Polecam Alaskę , Koło Podbiegunowe , bo w promieniu 1000 km od Nieborowa nie pojeździsz . U nas ziemia sie przed Zlotem zaczyna nagrzewać ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 No dobra, a rowery to brać ? Bo na zlocie w Zdworzu, to jakoś nie pojeżdziłem specjalnie. J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Myślę że pod koniec marca jeszcze raz zrobimy listę rzeczy i akcesoriów które będą nam potrzebne . Rowery oczywiście wskazane Jacku . Jak Cię znam to zaraz zapytasz czy na oponach zimowych ? NA LETNICH Jacku ! NA LETNICH ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Mam " all season tyres " w swoim Romecie. J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Tylko kurka, narazie pomysłu nie mam co to by mogło być Weź i wymyśl, żeby nie wystraszyć Też nie mam pomysła, dlatego napisałem, że "pomyślimy o różnych takich" ale do maja coś wspólnie uradzimy. O pasowaniu pisałem juz w KO i Rozrywka . Picie specjalnej mikstury ....itp . Pewnie ze będzie ! No to sorki za plagiat, ale temat taki długi, że już nie wszystko się pamięta, trudno go czytać za każdym razem od początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepciak Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Tomii Przyjazdy załóg i obowiązkowe / powitania na misia / Nigdy nie było powitań na misia!! Zawsze były na niedźwiadka. Bardzo proszę trzymać się protokołu i wynikających z niego określeń właściwych. każdy ze sobą zabiera słój ogórków kwaszonych. Nie wspomina się ani słowem, czy może być kapusta kiszona? Zapewniam, że moja to będzie kapusta lepciaka a nie kiszona. I nie słoik a wiadro - aby wystarczyło dla wszystkich. Woda z kapusty też będzie - przyda się następnego ranka dla wyciszenia szumów okołomózgowych. 01 maj czwartek ranne dysputy.... Rano o 5.00 to lepciak robi porządek w obejściu i układa do snu niedobitki dysputantów dnia poprzedniego (patrz Kozienice). Twardogłowi dnia poprzedniego mający kłopoty z określeniem aktualnej pory dnia mogą oczywiście płynnie przejść z dysput wieczornych do porannych i to przejście nie będzie przez nikogo zakłócane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 No to ja jak w Kozienicach oferuję swoją pomoc. Myślę, że będzie tak samo skuteczna. Dla nie wtajemniczonych powiem, ze z rana nie za bardzo miałem siłę podnieść papierowy talerzyk, no ale zawsze chętnie pomagam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiszon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 zy może być kapusta kiszona? Zapewniam, że moja to będzie kapusta lepciaka a nie kiszona. no to cie sie Panie Lepciak udalo.. proponuje ogorki... beda kiszone nie kiszona haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts