markb Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Witam! Może ,ktoś ma dobry pomysł na przewożenie koła zapasowego w przyczepie ? Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jule Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Nasze jezdzi w "skrzyni gazowej" ale my mamy tam sporo miejsca i duzo rzeczy sie miesci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotek52 Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Na razie myślę jak to zrobić, mam już kosz do podwieszenia, tylko zastanawiam się jak go podwiesić. Mam nadzieję, że do sezonu zrobię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Temat poruszony TUTAJ Moje jeździ w brzuchu obok butli gazowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotek52 Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Ja mam za mały kosz na butle, zresztą mam w nim gaz i wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markb Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Kotek też myślałem o koszu, muszę się zastanowić jak go wykonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Kosze można gotowe kupić cena około 150 zł a tu kilka propozycji: http://www.fanklub-niewiadowek.yoyo.pl/technika/zrob_to_sam.html szukaj pod zapasem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 U mnie fabrycznie koło jest pod przyczepą zaraz za osią, ale sąsiad zrobił sobie podwieszane koło w niewiadówce, coś wstylu jak dawniej montowało się w samochodach francuskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Może ,ktoś ma dobry pomysł na przewożenie koła zapasowego w przyczepie ? Byłbym wdzięczny za podpowiedź. markb zobacz propozycję (marek), może taki uchwyt niewiadówkowy wszedłby pod Twoją przyczepę, jeżeli nie wzdłuż to może pomiędzy szynami ramy porzecznie do kierunku jazdy. Patent jest prosty i bardzo przydatny, koło nie przeszkadza a jest. Na razie myślę jak to zrobić, mam już kosz do podwieszenia, tylko zastanawiam się jak go podwiesić. Mam nadzieję, że do sezonu zrobię. Jeżeli masz uchwyt niewiadówkowy, to nie powinineś mieć problemu z jego zamontowaniem. Nie znam wymiarów ramy 132, ale chyba zbytnio nie różni się od 126N, a uchwyt do koła zapasowego składa się z dwóch części składanych teleskopowo i ma spory zapas długości. Powodzenia Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Ja zrobiłem kosz na koło nieco wzorując się na tym opisanym przez Marka. Podwiesiłem go za osią po lewej stronie przyczepy. Wożę w nim koło zapasowe tzw. dojazdówkę ponieważ w razie czego korzystam z zapasu w samochodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekELCAMP Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Można coś takiego zastosować: http://elcamp.movera.com/?navID=89&pID=13855&tpl=details&lang=6&PHPSESSID=8c58923a068bf992e532619826840954 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Można coś takiego zastosować: Tak ale pasuje tylko do ramy Alko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts