Nowiki Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witajcie. Przymierzam się do projektu, który za pewne zje mi mnóstwo nerwów, zajmie mnóstwo czasu - ale może chociaż finansowo wyjdzie sensownie Zainspirowany zabudową campingową do Pickup'ów wpadliśmy wraz z Teściem na pomysł Plan - zakup samochodu dostawczego (skrzyniowego) typu Ford Transit, Fiat Ducato, może któryś mercedes "kaczka" oraz przyczepy campingowej (tutaj będę na pewno prosił o rady). Kolejnym etapem będzie wyrzucenie skrzyni i pozostawienie kabiny tylko z ramą, zdjęcie przyczepy campingowej z ramy i zamontowanie na dostawczaku Pomysł może wydaje się abstrakcyjny ale myślę, że dla chcącego... Moje pierwsze pytanie - czy rozdzielenie przyczep od ich ram jest możliwe? Prawdopodobnym zakupem będzie Knaus Komfort 420/430. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Będzie lipa. Kup blaszaka, a przyczepę wykorzystaj jako dawcę. Przed Toba full problemów. Na camperteamie jest kilka projektów zrealizowanych/realizowanych, nieustająco poprawianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Moje pierwsze pytanie - czy rozdzielenie przyczep od ich ram jest możliwe? Niektóre same odpadają od ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek70 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Najpierw weź kartkę papieru i zsumuj masy samochodu, przyczepy, rodziny, bagaży i zapasów. W DMC 3500 kg nie masz szans. Następnie zaplanuj połączenie kabiny z przyczepą oraz papiery w wydziale komunikacji. Ja wybrałem prostotę, ale i tak problemów masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 A mówiąc poważnie da się bez problemu odkręcić budę razem z podłogą od ramy. Pytanie, czy nie lepiej zająć się zabudową blaszanki? Kwestie połączenia całości, zamaskowania nadkoli i t.p. w Twoim pomyśle będą stanowiły duży problem. Widziałem kilkanaście takich połączeń i podobało mi się tylko jedno. Właściciel twierdził, że utopił w tym tyle kasy, że spokojnie kupiłby kampera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) EE tam od razu że masa problemów wszystko się da (patrz zdjęcie ) A tak na poważnie to jak już masz robić zabudowę to tak jak koledzy sugerują blaszaka i w środku wykorzystując przyczepę jako dawce Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez bartosz_b (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzioklb Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Przemek - czy te niebieskie autko z avatara zanabyłeś na przełomie maja / czerwca? Ktoś mi takowego zwędzil sprzed nosa niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek70 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja już go dwa lata kleję, a koniec jeszcze dość daleko. W avatarze zmienię jak lakiernik dokończy swe dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzioklb Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 oglądałem Jumper'a prawie identycznego - kolor taki sam i zabudowa z laminatu Zastanwailem sie trochę nad zakupem. Jak się zdecydowałem to był już zaliczkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek70 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jak byś miał pytania to pisz na PW. Przy laminacie waż przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi