kera76 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam szanowne grono Dzisiaj spotkala mnie przykra rzecz.W styczniu zacząłem karawaningową przygodę kupując cepkę w D,dopiescilem ją przygotowalem do sezonu spędzilem udane wakacje na wyjeźdie i dziś wracając już w domu wjeżdżając na posesję zawadzilem o słupek od bramy dosłownie rozpruwając poszycie tzn.tą blachę chyba aluminiową z lewego boku aż do widzocznosci styropianu,myślałem że dostane zawalu jak to zobaczylem,I teraz pytanie -czy da się to naprawić(jak tak to gdzie i jakie mogą być koszty) czy trzeba będzie budę wyzlomować?Dodam ,ze sklejka jest nieruszona nie ma dziury na wylot.Poniżej fotki.Mam nadzieję,ze mi pomożecie za co z gory dziękuję. Ojej,sory,z tego wszystkiego zamiescilem temat w nieodpowiednim miejscu,poproszę o przeniesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ta blacha to tzw "rybia łuska" Kupisz bez problemu w Transa-M. Zapodaj foto całej budki z tym uszkodzeniem coby na rozmach zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kera76 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zrobię fotki jak odwiedzę cepkę za kilka dni to wrzucę.Ale czy trzeba wymieniać cały bok czy da radę jakąś łatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Na 100% da radę łatę. Zabezpiecz tylko to miejsce przed wodą do czasu naprawy. Jaki złom, Niemcy, Holendrzy i Anglicy placzą jak gorzej uszkodzone sprzedają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terrino Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Poniżej masz link do filmiku jak to można wykonać - nie będzie śladu Ja bym wybrał tą technologię, trochę poćwiczył na kawałku blachy - wypróbował rożna szpachlówki, żywice itp. Przy odrobinie wprawy jesteś w stanie to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kera76 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Trochę mnie pocieszyliscie,dziekiWolałby jednak sam tego nie robić i będę szukal kogos kto temu sprosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terrino Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ale najlepiej w tej technologii lub zbliżonej. Łatę na zewnątrz każdy "specjalista" potrafi nałożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) -czy da się to naprawić ... @kera76 Jaki złom ? Prawie wszystkie przyczepy kempingowe trafiają do PL w znacznie gorszym stanie. Po "reanimacji" wystawiane są na sprzedaż jako nieuszkodzone = bezwypadkowe. Pozdrawiamy, Ir & Ed Edytowane 1 Września 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw1948 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Poniżej masz link do filmiku jak to można wykonać - nie będzie śladu Ja bym wybrał tą technologię, trochę poćwiczył na kawałku blachy - wypróbował rożna szpachlówki, żywice itp. Przy odrobinie wprawy jesteś w stanie to wykonać. Filmik i warunki usuwania uszkodzeń sterylne wręcz ..! Naprawa chyba w cenie starej przyczepy kupionej tu, w PL..!? Inny świat...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 wiem że to daleko ale w Częstochowie jest andrewa1 skontaktuj się on Ci na pewno pomoże , ewentualnie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi