Skocz do zawartości

Naprawione poszycie po wgnieceniu

MaxL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

Czy taka naprawa dyskwalifikuje zakup przyczepy ? - po łatkach widać, że uszkodzenie raczej nie było rozległe...

Niepokoi mnie duża ilość uszczelniacza, która się sączy z połączeń poszycia (oczywiście sprzedający wyjaśnia ze "im więcej tym lepiej", "Każda tak ma" - to znaczy, ze lepiej uszczelniona, nawet w nienaprawianej tak się dzieje ....

post-17536-0-66899900-1408910206_thumb.jpg

Nie wygląda to na profesjonalną naprawę niestety.

Według mnie to raczej nie drobna naprawa poszycia tylko maskowanie poważniejszych rzeczy.

Uszczelniacz w wielu przyczepach wydostaje się spod uszczelki, ale w tej uszczelniacz nie jest problemem.

zbyt słabej jakości fotka, uszczelniacza nigdy za wiele.

uszkodzenia wyglądają jednak na rozległe i raczej bym zrezygnował z zakupu.

W tym roku widziałem jak cofający camper uderzył tylnym narożnikiem o drzewo - które uratowało moją przyczepę... - uff było bardzo blisko bo nie więcej jak 20cm do zonka. Po podjechaniu do przodu na camperze po za połamanymi światłami i pękniętym plastikowym narożnikiem u góry - prawie nie było śladu po uderzeniu. Znajomi, którzy widzieli uderzenie od drugiej strony mówili że cały narożnik a przede wszystkim obie ściany - boczna i tylna niesamowicie się wygięły na kilkadziesiąt cm aby później bez śladów wrócić do poprzedniego stanu. Co tam się stało wewnątrz ściany ? ja nie chcę wiedzieć ale pewne jest, że szkielet i uszczelnienia zniknęły...

Dziękuję za błyskawiczna odpowiedz !!!

Niestety nie mam lepszych fotek :( 

Od środka wszystko wygląda idealnie - żadnych śladów naprawy ... - tylko to poszycie, jakby ktoś nałożył łatkę na oryginał, handlarz bez pytania sam to pokazał, ale niestety nie wie jak to było naprawiane...

Czy wobec tego takie uszkodzenie według Was całkowicie dyskwalifikuje zakup ?? Nie da się ponownie tego naprawić ?

Jeśli zaś taka naprawa nie jest fachowa to ile jeszcze trzeba byłoby dołożyć żeby to zrobić idealnie.

Idealnie nam pasuje układ w środku, wyposażenie, wygląda w środku i na zewnątrz jak nowa - dodatkowo cena jest atrakcyjna ...

Słuchaj... jak Ci sie podoba to max zbij cenę i jak nie ma innych wad to bierz licząc się z koniecznoscią poprawienia tego partactwa.

Takie jest moje zdanie. Lepiej decydować się na to co widać niż zabulić i za pół roku złapać się najpierw za głowę a potem za portfel...

TARGUJ!

Słuchaj... jak Ci sie podoba to max zbij cenę i jak nie ma innych wad to bierz licząc się z koniecznoscią poprawienia tego partactwa.

Takie jest moje zdanie. Lepiej decydować się na to co widać niż zabulić i za pół roku złapać się najpierw za głowę a potem za portfel...

TARGUJ!

Tylko jak sprawdzić czy nie ma uszkodzeń wewnątrz szkieletu? Jeżeli pod tymi wstawkami są dziury w poszyciu to nie bardzo jest sensowna metoda naprawy. Dodatkowo naprawa może być bardzo kosztowna a w pewnych przypadkach nieopłacalna.

Bardzo ciężko będzie określić rzeczywisty stan tego narożnika.

Dokladnie  :yes:

Nie ma co sie napalac bo "cena okazyjna" - co tanie to drogie potem, tym bardziej ze sprzedajacy nic nie wie, nie zna sie, zarobiony jest ;)

na pytanie o zdjecia przed uszkodzenia oczywiscie nic nie powie 

Tutaj link do ogloszenia http://otomoto.pl/caravelair-ambiance-style-486-T4355686.html

na +

- fajny wyglad - pachnie nowoscia

- ma moverka enduro

- uklad ktory pierwotnie nam pasowal - choc teraz po przemysleniu jest troche ciasno do siedzenia (praktycznie nie da sie wygodnie tam siedziec - miesce na 2 osoby)

na -

- niewiadome uszkodzenia i sposob naprawy

- wypaczone male drzwiczki do schowka (gora odstaje ~2cm, nie ma orygianlnego zaczepu zamka - wspawany kawalek drutu)

- lodowka wyskoczyla z miesca po tym dzwonie - sprzedawca zapewil ze to zrobi...

- francuska rejestracja

- duzo wskazuje ze to moze byc mina