mirekg9 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam szanowne grono. Długo mnie nie było na forum, gdyż kupno przyczepki przeciągało się. W reszcie kupiłem. W dniach 13-15 udałem się do Holandii. Wcześniej pisałem meilowo /nie wszyscy holendrzy-osoby prywatne/ odpowiadają na meile. Wyznaczyłem sobie trasę /na papierze również/ no i na przód. Do objechania miałem 6 miejsc, a faktycznie i praktycznie zakupiłem w ostatnim miejscu i najdalej położonym od PL, bo już nad Morzem Północnym, a dokładnie w Harlingen Przyczepka to, LMC 530K1. Rok 1999, DMC1300, szer.2,30. z łożem stałym /poprzednio miałem przez rok Knausa z łóżkiem francuskim, ale jednak dla mojej rodzinki takie rozwiązanie nie jest praktyczne. Nie jest to jeszcze o czym dokładnie myślałem, ale stopień jej zużycia oraz wygląd zewnętrzny i wewnętrzny jak i jej wyposażenie-doposażenie jest w chwili obecnej dla mnie wystarczające a co najważniejsze nie ma specyficznego „zapachu” stęchlizny. Same dodatki, /gdzie niektóre są jeszcze fabrycznie zapakowane z cenami-jako części zapasowe/, duży przedsionek, dodatkowa sypialnia /lub pomieszczenie gospodarcze/ dopinany do głównego przedsionka, duży 70-80 litrowy zbiornik na wodę, 10 litrowy bojler elektryczno-gazowy /więc śmiało można jechać i "rozbić się na dziko"/,bagażnik rowerowy /również renomowanej firmy/, 4 wykładziny do przedsionków, stół, fotele, radio z CD, kable zasilające /i wiele innych dupereli/ mają również swoją wartość. U nas w kraju z takim doposażeniem przyczepy bym nie kupił, gdyż nasi handlarze wszystko by pozabierali – okradli przed sprzedażą a te rzeczy sprzedali by oddzielnie. Teraz tradycyjnie miałbym kilka pytań, lecz nie wiem czy kontynuować tutaj, czy zakładać nowe tematy w odpowiednich działach. Chodzi o podłączenie gniazdo-wtyczka 13pin /przejściówka/, zasada działania bojlera, spuszczanie /zawór/ wody z bojlera. I pewnie jeszcze coś się przypomni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacula Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Podeślij trochę szczegółów tzn cenę, parę zdjęć z chęcią zobaczymy. Na jakim portalu znalazłeś przyczepkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekg9 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Cena jak dla mnie była okazyjna i wiem że u nas za taką cenę /wyliczone już wszystko, palio, trasa i dzisiejsza rejestracja/ takiej cepki, w takim stanie i wyposażeniem bym nie kupił. Popularne strony-portale to, Marktplaats, Speurdes, Camperscaravans. To teraz parę fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prusiak Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Gratulacje. Kawał dobrej budy - nie mowiac juz o wyposazeniu. Ja rowniez przechodzilem podobną sciezke przy kupnie, ale nie mialem az tak duzo szczescia z dodatkami.... Kupilem swojego TECa z ogloszenia marktplaats - z komisu LMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornak Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Chcąc miec budkę cacko nalezy uzbroic się w cierpliwosc,pospiech to cos tam o pchłach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluesmen Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Gratulacje. Piękna budka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comsio Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Gratuluje ,fajna budka , użytkowałem takową. Miłych podróży życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_No Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Swietna! Zycze zadowolenia i samych udancych wypraw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bardzo ładna przyczepka a czy możesz podać na jakich stronach szukałeś tej przyczepki w Holandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekg9 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bardzo ładna przyczepka a czy możesz podać na jakich stronach szukałeś tej przyczepki w Holandii? Odpowiedź masz w poscie #3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Odpowiedź masz w poscie #3. trzeba iść już po okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekg9 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Czy jest może ktoś z kolegów zamieszkałych w Łodzi, co by mi pomógł uporać się z kranem w łazience? Mam duży zbiornik na wodę, po załączeniu kranu w zlewie pompka "buczy".. Po załączeniu kranu w łazience - "cisza". Przy przewodach na końcu pompki, do kostki podłączone są tylko dwa przewody /czyżby do jednego kranu, a może się gdzieś mostkują? Czy jest może ktoś z kolegów zamieszkałych w Łodzi, co by mi pomógł uporać się z kranem w łazience? Mam duży zbiornik na wodę, po załączeniu kranu w zlewie pompka "buczy".. Po załączeniu kranu w łazience - "cisza". Przy przewodach na końcu pompki, do kostki podłączone są tylko dwa przewody /czyżby do jednego kranu, a może się gdzieś mostkują? Natomiast zerkając pod kran umywalki, to tam już jest dla mnie makabra - czyli wielka niewiedza.... Kostka na 3 pin. I trzy przewody, gdzie jeden jest 3 żyłowy z uziemieniem. Lecz nigdzie /sprawdzając probówką/ nie znalazłem 12V a tym bardziej 230V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja będę tu: http://forum.karawaning.pl/topic/17434-koniec-wakacji-2014-u-sikory/?hl=nied%C5%BAwiadach Podjedź na spotkanie, to Ci pomogę to ogarnąć. Przy okazji będzie Takie dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekg9 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 O tym spotkaniu już też czytałem. Lecz jak wspomniałem wyżej, sprowadziłem ją /już teraz będzie dwa tygodnie/ i staram się wszystko posprawdzać pod blokiem, i to bardziej już na przyszły sezon niż na ten. Oraz gdy ją będę przeprowadzał na "zimowanie", to chcę aby wszystko było sprawdzone na przyszły rok. Jak wspomniałem - pod blokiem i w "blokowisku". Już sąsiedzi marudzili że zastawiłem 3 miejsca parkingowe /i mieli rację-każdy z nas by się w kurzył/. Przestawiłem troszkę na trawnik pod latarnie, ale z latarni srają ptice - i znów problem. Więc szukam kogoś z Łodzi co by był w stanie mi to ogarnąć pod blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekg9 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl..... Jak pisałem w cepce tej mam dużo rzeczy "na zapas" i to fabrycznie zapakowanych, a pośród nich mam również wylewkę, lecz jak widać jest ona tylko na zimną wodę i do tej cepki się nie nadaje. Tutaj pytanko.....jeśli bym ją podłączył zamiast tej "starej" wylewki i np. pompka by "buczała" to mam rozumieć że mikrowłącznik padł lub popsuła się wylewka w tej mojej "starej orginalnej"? Tak mam przy pompce........... Tak mam pod umywalką......... Taki sam mam kran w łazience.......... A taki kran mam w zapasie............ Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez mirekg9 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi