seba222 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam Bardzo powoli dojrzewam do zakupu swojej pierwszej przyczepy - żona już się zgodziła więc już 50% za mną W najbliższym czasie rozpoczynam kurs na B+E, czyli masa przyczepy jest mi nie straszna. Holownik mam w miarę, bo Ford Galaxy II 2.0 TDCI 140 KM automat (niedługo będzie około 170+ kucy, bo planuję "chipa") z fabrycznym hakiem. MW 1760, DMC 2505, DMC Przyczepy 1750 kg, DMC składu 4255 kg Miejsce na trzymanie przyczepy zimą mam i nawet być może pod dachem. Najważniejsza sprawa, to chcę określić, przy Waszej pomocy, czego tak naprawdę mam szukać. Rodzina to 2 dorosłych + 3 dzieci. Proszę Was o propozycje, na jakie przyczepy powinienem zwrócić uwagę przy założeniach jak poniżej: - łózko podwójne + pojedyncze (podwójne) + piętrowe - kuchenka ze zlewem - WC + umywalka (prysznic nie koniecznie) - duża ładowność (DMC - MW) Budżet: 15 - 25 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafik Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 W takim budzecie na pewno juz cos znajdziesz, sam dokladnie okresliles, co potrzebujesz miec w srodku, kwestja ukladu, gdzie ktore lozko się znakdzie, ale kupujac uzywana cepke nie bardzo masz na to wplyw. Na pewno szukaj jak najwiekszej budki, bo im wiecej miejsca w srodku tym mniej stresow pozniej (juz slysze hejterow, ktorzy zaraz Ci beda pisali, ze duze jest be, trudne do manewrowania, ciasno na waskich uliczkach i nie na kazdy kemping wjedziesz - bull shit). Osobiscie polecalbym juz nawet jakas mniejsza dwuosioweczke, ale DMC moze przerosnac mozliwoscu Twojego holownika. Co do MW i DMC, ta kazda cepka ma co innego, wiec nikt ci konkretnego modelu nie poleci, ale przy tych parametrow, to spokojnie mozesz się zastanawiac nad HOBBY, KNAUS, BURSTNER, sam mam Dethleffs'a, ale u mnie mniejsze DMC bylo brane pod uwage jak szukale cepki, bo 1350 kg (mimo wszystko znalazlem duza, bo ponad 7 metrowa z dyszlem, a w srodku bedzie okolo 6 m, z dokladnie tym czego szukasz, jak cos, to zapraszam do ogladania, bo dobrze jest zobaczyc duzo, zanim sie postawi ta ta jedna, aczkolwoek z wlasnego doswiadczenia i innych, po pierwszej cepce przychodzi ochota na druga, ta juz wymarzona i doprecyzowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zanka Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Cześć . Możesz poszukać takiej opcji jak ta oczywiście w kwestii układu - http://www.nettikaravaani.com/hobby/560/1385288 Ja mam taką - tylko z podwójnym piętrusem i przy dwójce dziatków sprawdza się znakomicie. Widziałam ,że Adrie też bywają z potrójnymi piętrusami. Powodzonka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba222 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Taka HOBBY już mi się podoba, ale ... czy taki potrójny piętrus to nie pachnie klaustrofobią? Ale i tak nawet przy podwójnym piętrusie i 2x łóżku mamy 6 osób, co mi w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak jak napisał kolega wyżej zaproponowany układ wydaje się optymalny. Dla hobby rodzaje wnętrz masz pod linkiem: http://www.hobby-caravan.de/en/caravans/de-luxe-easy/models/ Szukałbym czegoś do 6m wewnątrz bo więcej do DMC 1750 będzie Ci trudno znaleźć. Przy okazji jak patrzysz na oznaczenia to one nie oddają długości np Hobby 540 ma 590 cm w środku itd. Aaa tylko pamiętaj, że hobby 560 ma 250 cm szerkości więc to dość dużo do manewrowania i jazdy Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez toa (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOlkusz Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Witam jak co to chętnie pomoge w oględzinach . Szukasz dużej przyczepy ,a w takich jest wybór i ceny dobe ,można podjechać do Bierunia tam mamy dobrego znajomego Klaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba222 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jak na razie to kontynuuję edukację czytając i oglądając Jak tylko będę już miał coś na oku, to zapewne skorzystam z propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOlkusz Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jak co daj znać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalumet Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Przy trójce dzieciaków też radzę poszukać czegoś z łóżkiem piętrowym. Ja kupując swoją przyczepę uznałem, że będzie ona wystarczalna ze względu na duże łóżka. Jednak przy trójce dzieciaków jest nieco ciasno i też właśnie ją wystawiłem na sprzedaż. Będę szukał również czegoś z łóżkami piętrowymi w kwocie ok. 30 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszOlkusz Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Może na początek sprawdzić czy wam pasuje coś takiego stoi blisko mam tam kolege z klubu co mógłby ją zobaczyć . http://otomoto.pl/inny-inny-przyczepa-kempingowa-burstner-holiday-C34186844.html Pojeździć sezon i zobaczyć co wam potrzebne a jak nie spasuje to zawsze można odsprzedać kupić coś innego. Z przyczepom jak z domem do 3 x sztuka :-) Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez TomaszOlkusz (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsosieccy Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Przy trójce dzieciaków też radzę poszukać czegoś z łóżkiem piętrowym. Ja kupując swoją przyczepę uznałem, że będzie ona wystarczalna ze względu na duże łóżka. Jednak przy trójce dzieciaków jest nieco ciasno i też właśnie ją wystawiłem na sprzedaż. Będę szukał również czegoś z łóżkami piętrowymi w kwocie ok. 30 tys. zł. Możesz przesłac link do ogłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketrab Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Hej, gdybyś miał ochotę będąc w Krakowie oglądnąć na żywo czysto poznawczo Burstnera 480TK to zapraszam, Układ dla was Fajny. Podkowa rozkładana w 2osobowe + piętrowe + kolejne pełnowymiarowe dla 1 osoby. Moja co prawda ma dość małą DMC 1200kg ale tym się sugerować nie musisz bo są takie same modele z większymi możliwościami żeby nie było niedomówień moja nie jest na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba222 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Bardzo chętnie zobaczę, zwłaszcza, że w Krakowie jestem prawie codziennie. Podeślij na PW adres i w jakich godzinach, a w któryś dzień zajrzę. Propozycja też ciekawa, zwłaszcza, że ceny (jak zdążyłem zauważyć) nie zabijają na dzień dobry Co do DMC, to i tak przy moim holowniku bez prawa jazdy B+E nie poszaleję - ale, już jestem po kursie teoretycznym i niedługo zaczynam jazdy. Tak więc po egzaminie (mam nadzieję zaliczonym pozytywnie) nie będę miał zbytnich ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybki Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 czytając Twoje potrzeby spełniasz wszystkie warunki, aby kupić porządną dwuosiową budę http://otomoto.pl/fendt-platin-650-6osobowy-polecam-T4556121.html http://allegro.pl/z-niemiec-hobby-650-umfe-i-rej-2006r-3sypialnie-wc-i4578357534.html manewrami się nie przejmuj, może i potrzeba ciut więcej uwagi na polach z takim zestawem, natomiast wygoda i przestrzeń zrekompensuje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafik Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 czytając Twoje potrzeby spełniasz wszystkie warunki, aby kupić porządną dwuosiową budę http://otomoto.pl/fendt-platin-650-6osobowy-polecam-T4556121.html Ryvlbq, mordo ty moja, tylko gdzie tu k***a jest kibelek i już po nia jade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi