ChollaYi Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Jakieś 90% szafek w moim Tabbercie ('83r.) skrzypi przy otwieraniu. Jest to bardzo głośny i irytujący dźwięk, kóry słychac nawet daleko od przyczepy. Niby problem banalny ale nie udało mi się na niego zaradzić. Nie skrzypią zawiasy, a siłowniki. Wg mnie w miejscach, które zaznaczyłem na obrazku. Przesmarowałem wszystko smarem silikonowym w spray'u (żeby wszędzie ładnie doszło) ale bez rezultatów. Skrzypi jak skrzypiało. Może macie jakiś patent na to? Wymina kilkunastu siłowników nie bardzo mnie interesuje Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez ChollaYi (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Moim zdanie skrzypią sprężyny i zawiasy - u mnie pomogło WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja jeżeli coś skrzypi smaruje Balistolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChollaYi Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Moim zdanie skrzypią sprężyny i zawiasy - u mnie pomogło WD40 Zawiasy na pewno nie skrzypią. Zdiąłem siłownik i jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi