toa Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) W ostatnim tygodniu ktoś kupił przyczepę jaką planowałem zakupić (już prawie byłem w aucie). Trochę więc niezadowolony pojechałem wypoczywać na weekend w góry i okazało się, że wróciłem z przyczepą. Dzień wcześniej wieczorem pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży Hobby 500 dosłownie 20 km od miejsca w jakim spędzałem weekend Pojechałem więc tam, zobaczyłem cepkę i po długich dyskusjach z żoną kupiłem. Mój nabytek to Hobby 500 De luxe - 2006 rok produkcji. Celewałem co prawda w większe przyczepy tj około 540-560 cm ale ta układem i wyposażeniem spełnia moje oczekiwania. Z dodatków ma: - klimatyzację, - mover, - markizę, - ciepłą wodę Ogólnie przyczepa lekko zaniedbana przez poprzedniego właściciela, ma w środku trochę zarysowań i mankamentów ale mam nadzieję, że uda się ją dopracować. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez toa (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafall Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Gratulacje zwlaszacza za markize.Bardzo przydatny wynalazek.Czyzby miala wage na kolku?Dlugiego uzyktowania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prusiak Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zmierz ją metrówką bo układ jak w mojej 530... gratuluję zakupu. Plusy za dodatki na pewno się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Wagi na kółku raczej nie mam - albo nie wiem jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zmierz ją metrówką bo układ jak w mojej 530... gratuluję zakupu. Plusy za dodatki na pewno się przydadzą. Dzięki za wskazówkę - faktycznie przyczepa okazała się dużo większa niż myślałem - pomiar do końca łóżka dał 530 cm a do okna prawie 560 cm. Potwierdza to też internet: Hobby De Luxe Easy 500 KMFe 2006 dimensions The internal length of the caravan is 5.58 metres or 18.3024 feet The external shipping length is 7.09 meters or 23.2552 feet Czyli jednak kupiłem przyczepę w wielkości zgodnie z założeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Gratuluje zakupu. Faktycznie Masz wagę na kółku manewrowym. Niech dobrze służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Dzięki - faktycznie mam wagę ale wiecie może jak się jej używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufolz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dzięki - faktycznie mam wagę ale wiecie może jak się jej używa? Krzysztof poprostu podpierasz kółkiem przyczepę I odczytujesz masę z jaką naciska Ci zaczep na hak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniusGT Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czesc kolego! Czy wiesz może co to sa za alu na Twojej hobby? Jaki rozmiar tych alu i jaki opon? Bo wpadły mi w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Sprawdzę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toa Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Alusy nie wiem jakie konkretnie są, oponki to 185R14C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucek26 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Kupiłeś przyczepę bardzo dobrze doposażoną ;(klimatyzacja ,mover oraz duża markiza). Gratuluję bardzo ładnej przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniusGT Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzieki za rozmiar, chociaz szukam samych felg pozdr i rowniez gratuluje nabytku w niezlym wyposazeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lbuster Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich tych, którzy jakieś hobby mają. W majówkę sprowadziłem z Holandii moją pierwszą cepkę - Hobby Excellent 500 KMFE z 2007r. Dodatkowo przez 3 tygodnie wygrzewałem każdą wilgoć, jaka w niej mogła być na Chorwacji, tak więc chyba mogę prosić o dopisanie mnie do tego zacnego klubu. - - - BARDZO PROSZĘ - - - BTW. toa ma podobną, jak nie taką samą budkę jak ja (tylko z lepszym wyposażeniem) tak więc zauważyłem, że występuje na dwóch pozycjach - 15 i 124 Edytowane 28 Lipca 2016 przez lbuster (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich tych, którzy jakieś hobby mają. W majówkę sprowadziłem z Holandii moją pierwszą cepkę - Hobby Excellent 500 KMFE z 2007r. Dodatkowo przez 3 tygodnie wygrzewałem każdą wilgoć, jaka w niej mogła być na Chorwacji, tak więc chyba mogę prosić o dopisanie mnie do tego zacnego klubu. - - - BARDZO PROSZĘ - - - BTW. toa ma podobną, jak nie taką samą budkę jak ja (tylko z lepszym wyposażeniem) tak więc zauważyłem, że występuje na dwóch pozycjach - 15 i 124 Że do Chorwacji na wczasy to wiedziałem, ale że jeżdzi sie tam budki suszyć? Edytowane 29 Lipca 2016 przez zigi (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi