djgreg Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Witam jako nowy forumowicz Mam mały problem a mianowicie wahacze w mojej przyczepie Westfalia 2 osiowa DMC1500 sa strasznie przerdzewiałe i niestety nie ma szans na naprawę . Nie wiem jakiego producenta są owe wahacze i nigdzie nie mogę ich znaleść. Poprosze forumowiczów o jakieś wskazówki albo namiary na takie wahacze . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba85 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam jako nowy forumowicz Mam mały problem a mianowicie wahacze w mojej przyczepie Westfalia 2 osiowa DMC1500 sa strasznie przerdzewiałe i niestety nie ma szans na naprawę . Nie wiem jakiego producenta są owe wahacze i nigdzie nie mogę ich znaleść. Poprosze forumowiczów o jakieś wskazówki albo namiary na takie wahacze . pozdrawiam http://www.westfalia-trailer.eu/halbachsen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudiger Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam Miałem podobny problem w lawecie ale tylko z jednym wahaczem. Ogólnie wahacze są dostępne na Ebay.de, a także sprężyny i pozostałe elementy. Niestety wahacz w zależności od wersji kosztuje od 750 do 980zł za SZTUKĘ! Co przy konieczności wymiany 4 sztuk daje absurdalną kwotę. Przy ewentualnym zakupie wahacza uważaj bo jest kilka wersji, z różnymi czopami i mocowaniami sprężyn i tarcz kotwicznych. Rozważ ew. opcję przejścia na osie obecnie produkowane - z gumami. Ponieważ w mojej lawecie 3 wahacze były wymienione a tylko jeden był sitem - wykonałem własnoręcznie wahacz na wzór starego. Z wykorzystaniem elementów ciętych waterjetem z blachy 5mm . Do tej pory sprawuje się bez zarzutu. http://www.czarprlu.pl/?p=1144 widać ten wahacz na zdjęciu na którym rama leży do góry nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi