norvik Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam, Rozsypało mi się łożysko w rolce napędzającej, czy jest możliwość wymiany samego łożyska , czy trzeba kupować cały ten element. Może ktoś z Kolegów przerabiał ten temat. Co należy odkręcić aby wyjąć tę rolkę. Pozdrawiam Norbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suodkirsl Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Witam, jak sobie poradziłeś w tym temacie Norvik? Spotkał mnie ten sam problem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlAn Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Łożysko a raczej to co z niego zostało wygląda standardowo wiec z zakupem nie powinno być problemu. Trzeba po prostu wymontować łozysko i odczytać jego numer, jeśli to się nie uda należy zmierzyć grubość ośki i średnicę wewnętrzną rolki napędowej, możesz też wziąć stare łożysko do sklepu na tej podstawie każdy sprzedawca dobierze odpowiedni rozmiar. Ważne aby łożysko było dwustronnie kryte gumą a nie metalem i nie wybieraj najtańszych chińskich a te z górnej półki. Lożysko w tym rozmiarze nie powinno być drogie.IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof mewa Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Dzień dobry Kiedy nastąpiła ta awaria wcześniejszym objawem była głośniejsza praca tego napędu? Takie terkotanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legendarny Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Witam. Czy ktoś orientuje się jakie oznaczenie ma łożysko rolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 18.08.2022 o 09:31, legendarny napisał: Witam. Czy ktoś orientuje się jakie oznaczenie ma łożysko rolki ? Przeczytaj trzeci wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legendarny Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 23 godziny temu, ed napisał: Przeczytaj trzeci wpis. Czytałem. Zadałem pytanie bo może ktoś zna odpowiedz. Jeśli nikt nie zna, trudno. Przyczepa moja znajduje się daleko od domu i po prostu chciałem zakupić łożysko przed wymontowaniem starego i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 W dniu 21.08.2022 o 11:19, legendarny napisał: Czytałem. Zadałem pytanie bo może ktoś zna odpowiedz. Jeśli nikt nie zna, trudno. Przyczepa moja znajduje się daleko od domu i po prostu chciałem zakupić łożysko przed wymontowaniem starego i tyle. Takie informacje należałoby zamieścić w pierwszym swoim poście. Wtedy sprawa jest jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legendarny Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Może komuś się przyda. Łożysko znajdujące się w rolce ma oznaczenie 6000-2RS. Bez problemu do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi