Arturo43 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam Kolegów. Dołączam fotke podlogi hobbkka z 1997. Zastanawia mnie dlaczego nie ma zadnych wzmocnień tylko sama rama. Czy ten tym z tego rocznika tak ma? Jak taka duza przestrzeń podparta tylko na krawędziach zachowuje sztywność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Wprawdzie nie mam Hobby, ale u mnie jest tak samo. Długość podłogi u mnie 516 cm i jest sztywno. A pytasz, bo masz jakiś problem, czy z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Mam na oku taką budke długość w srodku 460. Wszystko ok. z wyjatkiem skrzypiacej podlogi przy wejściu. Minimalnie sie ugina tylko od srodka , ale minimalnie , za to skrzypi juz dość glosno. Mam dylemat czy kupować czy szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ja bym ją porządnie opukał, spróbował odchylić wykładzinę i zobaczył co się tam dzieje. Wydaje mi się, że raczej nic niepokojącego, jeśli chodzi lekko. Od spodu jest sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Wiesz Kocer wydaje zie być sucha. Wykladzina jest przyklejona wiec jej nie oderwe i nie zajrze niestety. Mysle ze albo ktoś skoczyl na podloge i cosik tm pękło , zastanawiam sie czy można to jakoś naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Wszystko można naprawić. Ważne, żeby nic Cię nie zaskoczyło po zdjęciu wykładziny. Podłoga to przeważnie sklejka-styropian-sklejka, w środku kratownica z łat drewnianych i wszystko oparte na ramie. Lekkie wyrobienie po latach jest możliwe, szczególnie w tym miejscu ( wejście ). Ważne żeby było sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ale nie rozbierajac tego trudno stwierdzić ze jest sucho. Wizualnie nic nie widać. To ma byc moja pierwsza buda i chyba brak mi doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 A gdzie ona stoi. Może ktoś z Kolegów mógłby spojrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 W Żorach , prubuje zwerbowac kogos :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Witam Kolegów. Dołączam fotke podlogi hobbkka z 1997. Zastanawia mnie dlaczego nie ma zadnych wzmocnień tylko sama rama. Czy ten tym z tego rocznika tak ma? Jak taka duza przestrzeń podparta tylko na krawędziach zachowuje sztywność? @Arturo43 Po tylu latach 2014-1997=17 podłoga może skrzypieć i uginać się podczas chodzenia wewnątrz. Najlepsze lekarstwo otrzymasz w serwisie przyczep. Koszt naprawy ~200zł. lub uzupełnić ubytki samemu wiercąc otwory w newralgicznych miejscach od spodu + uzupełnienie pustych miejsc. To wszystko, taka jest uroda Hobby. Pozdrawiamy z Chorwacji < zapraszamy Ir & Ed PS Jest wzmocnienie, zerknij niżej zaznaczyłem czerwoną kropką. Edytowane 25 Lipca 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Mam na oku taką budke długość w srodku 460. Wszystko ok. z wyjatkiem skrzypiacej podlogi przy wejściu. Minimalnie sie ugina tylko od srodka , ale minimalnie , za to skrzypi juz dość glosno. Mam dylemat czy kupować czy szukać dalej. Myślę że gdyby w podłodze była wilgoć to by nie skrzypiało. Na zdjęciu widać na podłodze jaśniejszą linię, moze to jest ślad po "byłej" listwie usztywniającej podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Nie kombinujcie Panowie - ired wskazał wzmocnienie. Jest na swoim miejscu i ma się dobrze. Również zgadzam się z uwagami ireda co do wieku i skrzypienia. Każda przyczepa w takim wieku ma cos do powiedzenia. Szczególnie przy wejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Wszystko można naprawić. Ważne, żeby nic Cię nie zaskoczyło po zdjęciu wykładziny. Podłoga to przeważnie sklejka-styropian-sklejka, w środku kratownica z łat drewnianych i wszystko oparte na ramie. Lekkie wyrobienie po latach jest możliwe, szczególnie w tym miejscu ( wejście ). Ważne żeby było sucho. Oj zdziwił byś się z tą kratownicą z łat. Miałem okazję naprawiać podłogę i poza miejscem ułożenia na ramie nie ma żadnych belek. Sklejka styropian i sklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 No widzisz. Nie mam Hobby. U mnie co kawałek trafiałem na łaty. Później już się nauczyłem opukiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Ja mam Hobby 440 z 97 i tak samo skrzypi po prostu tak musi być ,myślałem o naprawie ale boję się żeby nie po gorszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi