cicik Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 witam ... kupiłem amory ALKO niebieskie ... specjalnie kupiłem w sklepie Niewiadowa (ten od zapiekanek ) żeby mieć jakąś pewność co do oryginalności (podróbki amorów to odrębny temat i może kiedyś dla przestrogi opowiem swoje przygody z amorami do jeepa) no i otrzymałem 2 amory - każdy inny. różnią się detalami - ale przy podróbkach tak zwykle jest ... moje pytania: jeśli ktoś miał w ręku to może powiedzieć który wydaje się oryginałem ?? i ew. czy możliwe żeby w różnych latach (i np. zakładach) wychodziły różne? ps. różnicie które widzę : sposób spawu oczek - góra dół. oznaczenia na amort. oraz na tym niebieskim - jeden wytłoczony drugi wypukły kolory śrób i przelotek (miedziany i srebrny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Sorki za OT ale czy kolega za każdym pytaniem będzie zakładał nowy temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 witam ... kupiłem amory ALKO niebieskie ... specjalnie kupiłem w sklepie Niewiadowa (ten od zapiekanek ) żeby mieć jakąś pewność co do oryginalności (podróbki amorów to odrębny temat i może kiedyś dla przestrogi opowiem swoje przygody z amorami do jeepa) no i otrzymałem 2 amory - każdy inny. różnią się detalami - ale przy podróbkach tak zwykle jest ... moje pytania: jeśli ktoś miał w ręku to może powiedzieć który wydaje się oryginałem ?? i ew. czy możliwe żeby w różnych latach (i np. zakładach) wychodziły różne? ps. różnicie które widzę : sposób spawu oczek - góra dół. oznaczenia na amort. oraz na tym niebieskim - jeden wytłoczony drugi wypukły kolory śrób i przelotek (miedziany i srebrny) Ciekawostka z tymi amorami. Chyba słabe obroty mają w tym sklepie, że im z innych partii się amory trafiły. Myślisz, że to podrabiają ? Chyba za mały rynek, ile takich amorów rocznie schodzi ? Podrabiać to lepiej perfumy czy inne ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Sorki za OT ale czy kolega za każdym pytaniem będzie zakładał nowy temat???Tomku ... nie wiem jak na tym forum, ale na innych za mieszanie tematów w jednym wątku dostaje się opr. oczywiście dostosuję się do zwyczajów tutejszych ... wydawało mi się jednak że co innego temat o montażu a co innego pytanie w kwestii oryginalności kupionego sprzętu. jak coś to przepraszam. a co do podrabiania , to podrabiają wszystko ... mam znajomych ze sklepem z częściami do aut usa i mówili ze już nawet chińczyki podrabiają chińszczyznę jak tylko się "zadomowi" na rynku (producent części zawieszenia BAW - chińczyk, który wyrobił sobie oponie w miarę dobrych produktów jest teraz podrabiany przez innych chińczyków tylko że znacznie gorszej jakości ) a na koniec ... niewiadów jest w upadłości i pewnie sprzedają jakieś leżaki magazynowe... tym się łudze, ze to może jakieś różne partie. (tak czy siak napisałem do nich pytanie o co chodzi?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Nie zrozum mnie źle, ale temat fajny i przydatny i szkoda by było szukać tego wszystkiego kiedyś w kilku tematach. Ale to tak tylko moje zdanie A w temacie to czy do auta też zawsze zakładacie tylko oryginalne części ? Jeżeli pasują zakładaj. Edytowane 22 Lipca 2014 przez TOM3653 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 wiesz ... boje się podróbek bo nigdy nie wiesz czy przypadkiem w jakimś garażu tego nie składali kolesie na kacu i nie rozleci się po paru km ... i oczywiście nie zawsze oryginały, ale zawsze sprawdzone zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Nie zrozum mnie źle, ale temat fajny i przydatny i szkoda by było szukać tego wszystkiego kiedyś w kilku tematach. Ale to tak tylko moje zdanie A w temacie to czy do auta też zawsze zakładacie tylko oryginalne części ? Jeżeli pasują zakładaj. Tomek obowiązkiem forumowicza jest przeczytać całe forum, poźniej wystarczy śledzić nowości ... Raz na godzinę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 ciągnąc główny wątek, obstawiam ze oryginał to ten wyżej ze zdjęcia - z wytłoczonym logo alko a nie tylko wybitym A L K O. Wymontowałem "stare" i wyglądają właśnie jak ten opisany. no chyba ze ten poniżej to jakaś wersja bida na wsch-eu rynek :/ (nawiasem pisząc to te "stare" były w idealnym stanie :/ taki sam zakres ruchu i opór ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (nawiasem pisząc to te "stare" były w idealnym stanie :/ taki sam zakres ruchu i opór ...) No nie wiem ale ręką to raczej amora nie sprawdzisz, do tego są specjalne urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Oddaj je co się będziesz zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 tanio dałem bo 120 szt. wiec może stare sprzedam za 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam kończę temat przesłaniem Wam odpowiedzi jaką otrzymałem od AL-KO Polska (do niech też napisałem, a co ... ) cyt: Witam, oba amortyzatory pochodzą z zakładów AL-KO (w pana ręce trafiły amortyzatory produkowane na dwóch różnych liniach – w Niemczech i Hiszpanii) Pozdrawiam Arkadiusz Wiatrowski Kierownik Sprzedaży AL-KO Kober Sp. z o.o. Wysogotowo ul. Bukowska 10 62-081 Przeźmierowo Telefon +48 61 816 19 25 Telefax +48 61 816 19 80 arkadiusz.wiatrowski@al-ko.pl www.al-ko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Przynajmniej jesteś spokojny. Wg mnie gra niewarta świeczki z tym podrabianiem. To chyba nieciekawy rynek dla podrabiajacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griswold Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Zakladaj te amory,do samochodu zalozysz,a do przyczepy to jakies opory...? przeciez przyczepa nie robisz takich przebiegow jak samochodem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) http://forum.karawaning.pl/topic/13429-urwany-amorek-ku-przestrodze-i-refleksji/?p=315439 Edytowane 3 Marca 2015 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi