Skocz do zawartości

Dethleffs Beduin L 530TK

CamperDiem

Rekomendowane odpowiedzi

Przyczepa kupiona z premedytacją, tzn. po wielotygodniowym wyszukiwaniu w necie przyczep spełniających wymagania. Barierą była również niewygórowana cena (12-13 tys. zł).

Przyczepa jest dosyć duża, długość w środku ok. 4.9 m. Mimo, że nie młoda, dosyć nowoczesna w wyglądzie. Na lewo od wejścia znajduje się duży rozkładany tapczan na 3 osoby (rundsitzgruppe), w dzień służy jako salon, jadalnia... po lewej stronie "hallu" znajduje się szafa z piecem trumy a za nią w-c z brodzikiem- nie jest to w pełni łazienka, ale można ją adoptować, no i jest dosyć estetyczna. Po prawej stronie znajduje się lodówka, kuchenka oraz zlewozmywak. Na końcu przyczepy jest pokój zamykany drzwiami przesuwnymi z łóżkiem piętrowym z prawdziwego zdarzenia oraz rozkładaną wersalką na 1 osobę, co w sumie daje 5-6 miejsc do spania.

Przyczepę kupiliśmy, bo w naturalny sposób oddzielony został pokój dziecięcy od reszty. Niewielkim kosztem przyozdobiliśmy go w dziewczęce kolorowe ozdoby, dzięki czemu dziewczyny czują się w nim od pierwszej chwili nie gorzej niż w domu. Spędzają w nim często wiele godzin w chłodne czy deszczowe dni.

Przyczepa ma bardzo gustowne, lekkie wykończenie- chcieliśmy uniknąć bardzo popularnych mebli rustykalnych. Służy nam dopiero od roku, ale komfort życia w porównaniu z poprzednią jeszcze bardziej pełnoletnią i mniejszą przyczepą jest ogromny. Całości dopełnia dopasowany kolorystycznie przedsionek i nie ważne, że ciut mały ;-)

Chyba jedyną wadą przyczepy jest w-c przenośne, a nie kompaktowe

Pierwsze zdjęcia przyczepy, jeszcze przed zakupem.

Kilka zdjęć z minionego sezonu.

ale macie miejsca :hehe: bardzo przestronnie to wyglada a do tego kazdy ma swoje terytorium tz dzieciaki swoje, Wy swoje ... jak caly urlop jest piekna pogoda to czy w przyczepie jest miejsce czy nie nie ma takiego znaczenia, ale jak pada pare dni pod rzad i jest zimno to z dzieciakami ciezko...

ps, ta fotka ktora zrobiles przez okno z obrazem jeziora i naklejka karawaning-owa wyszla czadowo... normalnie jak reklamwoka :hehe:

niektóre osoby nie lubią przebywać w przyczepie, traktując ją jako sypialnię tylko, nawet kuchnię i kibelek na zewnątrz przenoszą- my od zawsze uwielbialiśmy swoje przyczepy i nawet latem lubimy jeść obiad w swoim domku- mimo dużego stołu na placu, mniejszego pod pawilonem i jeszcze mniejszych w przedsionku :hehe:

to oczywiście na naszym stacjonarnym pobycie nad jeziorem od czerwca do sierpnia. nasze lato bywa kapryśne i bywają całe dnie, w które trudno opuścić przyczepę i wtedy jej układ, ergonomię i estetykę docenia się najbardziej.

zachęcam do "ukwiecania" swoich przyczep, to tak jak z choinką na święta :)

nie publikowałem tutaj zdjęć "rodzinnych", które najlepiej zilustrowałyby te słowa, ale nie chcę wystawiać wizerunku swojej rodziny publicznie

na wyjazdach z przyczepą chyba jeszcze bardziej doceniamy jej wnętrze, a dzieci jeszcze bardziej niż my są rade ze zmian, które wprowadziliśmy :hehe:

ps, ta fotka ktora zrobiles przez okno z obrazem jeziora i naklejka karawaning-owa wyszla czadowo... normalnie jak reklamwoka :hehe:

tylko mnie nie pytaj, jak dojechać w to miejsce, bo tego nie mogę zdradzić- tylko Lepciak wie :)

kazdy z nas ma inne priorytety zwiazane z przyczepa... nasze sa podobne do Waszych. U nas tez wszystko odbywa sie w przyczepie, nawet przedsionka nie mamy bo nie jest nam potrzebny.

musze poszukac moze mam mniej "rodzinne" ale zamieszkale foty Columbusowe.

• 11 miesięcy temu...

Bardzo fajna przyczepka :hehe: szczególnie podobają mi się jasne kolory, wystrój rustykalny nie jest również w moim stylu.

Układ wnętrza podobny do mojego w Hobby, pokój dziecięcy za osobnymi drzwiami zapewnia trochę spokoju rodzicom :hehe:

Jedynie układ tego pokoiku mamy inny (bez łóżek piętrowych) i inaczej w łazience.

Nie ma zdjęć przedsionka, czyżbyście nie używali?

Kiara, to właśnie te drzwi zapewniają spokój rodzicom :hehe: Ale po drugiej stronie... tam dzieci się nie wpuszcza :-]:hehe::hehe:

Mi rustykalizm się podoba... ale coś nie trafiam na takie przyzczepy. Może to i lepiej, łatwiej utrzymać w czystości :D

szary11, z koleżanka Kiara, możemy tez pogadac o wędkowaniu :hehe: przybywa też i wedkarzy na tym forum

Wiem :D I cieszy mnie to :hehe: Moja Ania też lubi powędkować, ale zakładać robaczki czy zdejmować ryby to ja muszę :hehe: A tu mamy takiego kwiatka :-]:D:-]

pokój dziecięcy za osobnymi drzwiami zapewnia trochę spokoju rodzicom

prawdę mówiąc drzwi pozostają nieużywane

Nie ma zdjęć przedsionka, czyżbyście nie używali?

zdjęcia które oglądałaś pokazywały "gołą" przyczepę, ale na pobycie stacjonarnym oczywiście używamy przedsionka. nawet na forum dawałem kiedyś fotki, ale nie pamiętam kiedy i gdzie :hehe:

Przyczepę kupiliśmy, bo w naturalny sposób oddzielony został pokój dziecięcy od reszty.

Myślałam, że chodziło o drzwi, które oddzielają pokój dziecięcy.

My kupiliśmy przyczepkę z podobnym układem, bo nasza córka lubi pobyć trochę sama.

Myślałam, że chodziło o drzwi, które oddzielają pokój dziecięcy.

My kupiliśmy przyczepkę z podobnym układem, bo nasza córka lubi pobyć trochę sama.

od zakupu zamykaliśmy je kilka razy, jak nas dziewczyny wkurzyły ponad miarę, żeby im dać czas do przemyśleń :hehe:

po zamknięciu to chyba można klaustrofobii dostać, więc nieużywamy :hehe: