pietrek Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam po przerwie Na początku sierpnia wybieramy się na Litwę, konkretnie tu;http://www.appleisland.lt/en. Czy ktoś tam będący mógłby się podzielić wrażeniami dotyczącymi pobytu? Co warto zobaczyć w okolicy (jedziemy z psem więc musi z nami zwiedzać) i najważniejsze dla mnie pytanie:D jak z łowieniem ryb na tej wyspie? (zezwolenia itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 http://forum.karawaning.pl/topic/2564-litwa-tajemnicza-i-bliska-2008 Tu poczytaj - nie pamiętam żeby ktoś tam łowił ryby. W zasięgu z kempingu Wilno i Troki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jak dobrze kojarzę to chyba pytaliśmy właściciela o połów ryb (wędki miałem) i jak dobrzę kojarzę to można wykupić pozwolenia chyba nawet na miejscu. Ale czasu na takie rzeczy nie było więc nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Tak więc, budka spakowana i podpięta, pora ruszać w drogę Litwo przybywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 pietek jak tam wyjazd na Litwę. A w szczególności jak ten kemping. Czy dobrej jest to miejsce jeśli chodzi o wypad do Wilna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brat Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Też jestem ciekaw ... opowiedz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 ... no i przepadł kolega na Litwie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketrab Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Może to był wyjazd na stałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniekag Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Może to był wyjazd na stałe... No co Ty? Z stamtąd to wszyscy raczej wyjeżdżają. Jak mi kiedyś mówił pewien Litwin - na niecałe 4 milionów mieszkańców, prawie dwa wyjechało za pracą. Nie wiem ile w tym prawdy ale tu w Norwegii to Litwinów jest naprawdę sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketrab Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ha, no to może Pietrek tez juz w Norwegii. A tak na marginesie to Litwini są w statystykach migracyjnych lepsi od nas... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 ...tu w Norwegii to Litwinów jest naprawdę sporo. to w miejsce tych tysięcy norweskich dzieci kształcących sie poza Nor. (gł. usa u kanada) którzy tez nie wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniekag Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 tysięcy norweskich dzieci kształcących sie Takie są marzenia tysięcy norweskich rodziców - ale to bzdura - tutaj panuje friendly wychowanie. Efektem czego w domach powszechne są "potworki", które chcą jak najszybciej wynieść się od rodziców i zacząć zarabiać pieniądze (to przecież banał - w szkołach im mówią, że nie trzeba się uczyć - to samo można zdobyć doświadczeniem) i rodzice, którzy marzą o pozbyciu się tych "potworków". Jak się zainicjuje rozmowę z ludźmi nawet wykształconymi to nikt nie ma pojęcia jak zachęcić swoje dorastające dzieci do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 no spierać sie nie bede bo pewnie jest też tak jak piszesz ... ale czytałem fajny artykuł (jak odnajde to podlinkuje) o problemach skandynawii ghdzie m. in. była sprawa dzieci bogatych rodziców którzy wyjezdzająi (wlasnie usa, kamada) i nie wracaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brat Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wy se tu żartujecie a kolega Pietrek rzeczywiście przepadł ! Ostatnio na forum 24.09.14 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketrab Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wyjechał 01.08.2014 wiec chyba jednak wrócił... Skoro 24.09 był na forum... Może wrażenia nieciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi