pioch30 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Witam. Noszę się z zamiarem zamontowania panelu słonecznego do swojej przyczepy ponieważ coraz częściej wyjeżdżam nad jeziora gdzie nie ma możliwości podpięcia pod 230v. Posiadam akumulator 100 ah do głębokich rozladowan i moje pytanie brzmi jaki do tego wydajny panel trzeba dokupić i oprzyrządowanie. Po zastosowaniu panelu chciałbym mieć podłączone pod akumulator pompki wody i spluczke , oświetlenie Led w pasku i jeśli można to naładować telefon czy tablet. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carado Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 100-130W panel monohromatyczny i regulator 6-10A. Ja posiadam panel 90W aku 100Ah i prądu nigdy nie braknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioch30 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 A możesz polecić sklep lub użytkownika co sprzedaje. A jak podłączyłem z instalacją przyczepy 12v? Ładowarki i laptop będzie śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Kolego, korzystałeś z forumowej wyszukiwarki ? Pewnie nie. To błąd. O panelach jest na forum już sporo tematów. Kolejny jest zbędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi