pawko40wawa Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam wszystkich..wlasnie zakupilem moja pierwsza przyczepe kampingowa i chyba niestety to Angielka a konkretnie to Elddis..Niestety okazalo sie ze przyczepa nie posiada normalnego przedsionka a jedynie dostawke.Chcialbym dokupic duzy przedsionek do niej moze ktos bardziej doswiadczony ode mnie podpowiedzialby mi gdzie szukac i jakiej firmy wybrac.Dodam ze w zwiazku z tym ze mam zamiar przyczepe ekspluatowac dlugo i stacjonarnie zdecydowany jestem kupic nowy albo uzywany w bardzo dobrym stanie. Bardzo prosze o pomoc szacowne grono uzytkownikow ,i z gory dziekuje za cenne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 skontaktuj się z Panią Beatą, użytkowniczką tego forum: http://forum.karawaning.pl/user/956-pani-beata/ Zajmuje się takimi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Podaj wymiar przyczepy. Mam przedsionek z gumowanym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko40wawa Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Fakt nie podalem...obrys 900cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko40wawa Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 dołącze fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko40wawa Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Wiec poradzicie mi.. jezeli bym sie zdecydowl na nowy to jakiej firmy wybrac. Bo u pani Beaty dopiero po 20stym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko40wawa Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 ponawiam pytanie ponieważ nadal nie udało mi się nic sensownego znależść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 900 to raczej obrys całości a liczy się długość dachu więc sprawdź do listwy (tej nad oknami). U mnie w podobnej jest 720cm. Ja dokupiłem Doremę i jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiaczek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam 830-860 cm z łukowymi bokami , bez boczków i wyposażenia . Oddam za darmo , musisz sobie tylko odebrać ./ taki jestem / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak22 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ja na twoim miejscu bym się zastanowił czy przedsionek to taka fajna rzecz... Ja lubię jeździć... w tym roku Sopot, Władysławowo, Hel, Łeba. Rozstawienie przedsionka zmusza cię do koczowania w jednym miejscu i dodatkowo zwiększa koszty za pole namiotowe więc ja wolę kupić większą przyczepę bez przedsionka. A piszę to dlatego, że to twoja pierwsza przyczepa więc wyjedź na wakacje i sprawdź czy ci naprawdę źle bez przedsionka. W niewiadówce przedsionek jest niezbędny, ale przy średniej wielkości przyczepie da się bez niego obejść. Dużo lepsze są daszki i markizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Rozłożenie przedsionka to raptem 10 min , a przestrzeń w nim jest większa niż w przyczepie . Daszek czy markiza nie uchroni nas od wiatru , czy atakiem głodnych komarów. Dla mnie przyczepa bez przedsionka to jak samochód bez paliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak22 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Przedsionek nie jest na tyle szczelny (chociażby przestrzeń pod przyczepą), żeby uchronić nas przed komarami, a silny wiatr "rzuca" przedsionkiem. Samo wsunięcie przedsionka w przyczepę trwa 10 min i to w co najmniej 2 osoby, nie wspominając o stelażu, naciąganiu linek i wbijaniu śledzi. Na dwa dni szkoda roboty. Chyba, że ktoś jedzie w jedno miejsce na 2 tygodnie to się zgodzę że warto. Ale zanim bym kupił to bym sprawdził, czy warto wydawać pieniądze, jadąc bez przedsionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpong Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Przedsionek nie jest na tyle szczelny (chociażby przestrzeń pod przyczepą), żeby uchronić nas przed komarami, a silny wiatr "rzuca" przedsionkiem. Samo wsunięcie przedsionka w przyczepę trwa 10 min i to w co najmniej 2 osoby, nie wspominając o stelażu, naciąganiu linek i wbijaniu śledzi. Na dwa dni szkoda roboty. Chyba, że ktoś jedzie w jedno miejsce na 2 tygodnie to się zgodzę że warto. Ale zanim bym kupił to bym sprawdził, czy warto wydawać pieniądze, jadąc bez przedsionka. Ile osób tyle opinii dla mnie przedsionek też jest ważnym elementem przyczepy i często go rozkładam nawet na dwa dni, każdy robi jak lubi. Moim zdaniem warto go posiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Moje zdanie jest takie ..... Jeśli ktoś ma dwie lewe ręce to podpięcie przyczepy na hak jest problemem . Ja zawsze sam rozkładam przedsionek i nie zajmuje mi to więcej jak 15 min w tym spożycie 3 zimnych browarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek94 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 [quote name="Trafko" post="384000" timestamp=" Ja zawsze sam rozkładam przedsionek i nie zajmuje mi to więcej jak 15 min w tym spożycie 3 zimnych browarów. Chyba że masz jednoczęsciowy. Ja ze swoim sam sie poce ok 40 min. Pomagałem sasiadowi na campingu rozkładac przy homecarze i 25 min we dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi