Skocz do zawartości

Naprawa tylnej sciany

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że spokojnie da radę to naprawić, pęknięcia można pospawać tylko trzeba będzie zrobić próby bo tworzywo do spawania zderzaków może tego nie trzymać ale ogarnięty spawacz tworzyw spokojnie dobierze to co trzeba i da sobie radę. Jeśli chodzi o róg to włożył bym tam kawałek styropianu obrobić na kształt, oblaminować i chwycić dookoła malutkimi nitami (bo żywice też nie trzymają się do wszystkich tworzyw), wyszpachlować pomalować i przyczepka będzie jak nowa :D O ile konstrukcja jest nie naruszona! Cóż trochę zabawy przy tym będzie więc jeśli koszt ściany jest wysoki to myślę że warto spróbować ją naprawić. 

No jasne najpierw to trzeba obejrzeć na spokojnie, ale szczerze mówiąc nawet jak było by potem widać jakieś ślady naprawy to nie ma się czym przejmować bo zaoszczędzi sporo kasy.

Z tego co wiem to chca ja tylko na sezon moze dwa i zmiane na cos co beda wiedziec ze cos potrzeba albo nie bo to ich pierwsza ta moze pojedzie do pl na handel wiec jak bede robil to chce to solidnie zrobic by ktos miny nie mial

tylko ten róg może nie wyjść tak idealnie jak by się chciało, bo nie wiem jak gruby jest ten plastik i czy uda się te ewentualne nity tak schować żeby nie wystawały i nie straszyły... wydaje mi się że trzeba by spróbować szlifnąć to troszkę i przykleić tkaninę na żywicy bo jeśli będzie mocno trzymać i obejdzie się bez nitów to bardzo uprości sprawę. taka jest moja propozycja ale zrobisz jak będziesz uważał, fajnie było by jak byś później opisał sposób naprawy jaki zastosujesz. Powodzenia

• 2 tygodnie później...

no to juz ja mam zalozylem temat bo wyglada ze pobedzie zemna dlurzej niz planowane caravan hospital za sama naprawe budy zarzyczylo sobie 3900 funtow plus 20% vat   ile w polce by mogla kosztowac naprawa jej?

fotki https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475409402594603.1073741871.199601090175437&type=3