Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Dwóch najstarszych synów (14-17) "zadecydowało", że nie chce spać z nami w przyczepie i chcą swój namiot. Ma może ktoś jakieś doświadczenie w w tym temacie? Chciałbym im coś kupić w ciągu dwóch tygodni, bo pod koniec lipca jedziemy na dwa tygodnie na wakacje. Co warto kupić? Oczywiście nie może przeciekać... pozdrowienia Edytowane 5 Lipca 2014 przez Renegatt (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szahtior Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 http://www.decathlon.pl/namiot-2-seconds-easy-2-ziel-id_8300687.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Dziękuję bardzo ale bajer.... prawie sam się ustawia... zanim kupiliśmy przyczepę to jeździliśmy z dużym rodzinnym namiotem (mam go dalej zresztą) Outwell Montana 6p z dodatkowym przedsionkiem, dywanikiem i dodatkową podłogą by nie brudzić namiotowej... waży łącznie z 80 KG i rozkłada się w godzinę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja mam dwuosobowy namiot który mieści mi się w przedsionku, może dopasujesz coś takiego? Mój może nie jest najwyższych lotów ale kupując go dopasowałem jego wielkość aby zmieścił się właśnie w przedsionku. Przyczepę masz ogromną a więc może w ten sposób to zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 W czerwcu jak byłem tydzień nad jeziorem to przyjechało małżeństwo z troszkę większym "2 sec..." - maił jeszcze "przedsionek" i rzeczywiście rozkładał się szybciutko. Nawet składał się szybko jak tylko pokumali jak te rurki "pozałamywać". Myślę, że dobra opcja. Lub jak pisał tom, w Tesco widziałem teraz "zwykłe Iglo" po 39,99zł. Na dzień wywal na zewnątrz a na noc w przedsionku i masz temat załatwiony a i dzieciaki pod lekką kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Tom Twoja niewiele mniejsza :-) Właśnie nie... skoro chcą spać obok całkiem niezależnie i oczekują trochę prywatności, więc czemu nie? Niech czują, że są trochę niezależni. Staramy się nie wywierać presji na dzieci, jedynie pomagać im w wyborach a ten nie jest zły, będzie więcej miejsca dla reszty. TOM a jaka jest zaleta takiego "namiotu przedsionkowego" względem niezależnego ? Sorki za takie pytania ale jak wiesz dopiero zaczynamy zabawę w karawaning... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 to kup im to "Iglo" i mogą spać osobno, obok. Inwestycja nie jest wielka i jak im się coś odwidzi to szkoda nie będzie (Iglo też się szybko rozkłada). A nie musi ale może być przedsionkowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Strus251 dziękujemy za pomysł, myślę, że macie racje (Ty i Tom) szkoda wydawać dużo pieniędzy na coś co może się w ogóle nie przydać. Jak chłopaków wywieje i wydmucha to szybko zapragną wrócić pod "daszek".... Jedziemy do Francji do Saint Tropez, może też Monako zahaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Tom Twoja niewiele mniejsza :-) Właśnie nie... skoro chcą spać obok całkiem niezależnie i oczekują trochę prywatności, więc czemu nie? Niech czują, że są trochę niezależni. Staramy się nie wywierać presji na dzieci, jedynie pomagać im w wyborach a ten nie jest zły, będzie więcej miejsca dla reszty. TOM a jaka jest zaleta takiego "namiotu przedsionkowego" względem niezależnego ? Sorki za takie pytania ale jak wiesz dopiero zaczynamy zabawę w karawaning... pozdrawiamy To jest zwykły namiot w którym możesz spać niezależnie, ale niestety za dużych opadów to ten namiot nie wytrzyma A skoro jedziecie w ciepłe miejsca to inwestycja w namiot który wytrzyma tydzień ulewy i minusowe temperatury jest raczej niepotrzebna. Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) tak offtopic: TOM jak Ci się Twoje bmw sprawuje z tą dużą i ciężką przyczepą ? Edytowane 5 Lipca 2014 przez Renegatt (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 tak offtopic: TOM jak Ci się Twoje bmw sprawuje z tą niemałą i ciężką przyczepą ? To jest najlepszy holownik jaki miałem, jakby nie patrzeć to mój silnik to dziadek Twojego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Cóż (niech to powiem...szwagier pęka ze smiechu bo zawsze było inaczej) niech żyje BMW :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Cóż (niech to powiem...szwagier pęka ze smiechu bo zawsze było inaczej) niech żyje BMW :-) Jak to mówią, BMW czyli bolid młodzieży wiejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegatt Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 ta... ja mam 41.... mów mi dalej Finalnie kupiliśmy taki namiot Hi Gear Airgo Stratus 250 na dwie osoby dmuchany a więc staje w pare munut i nieprzemakalność 6000 a więć chyba potop biblijny by to przesączył :-) Dziekuję za pomoc. Pozdrawiamy Radek i Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 ta... ja mam 41.... mów mi dalej Eeee tam ważne że i tak wszyscy zazdroszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi