carminek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam. Znalazłem przyczepę kempingową KNAUS w Holandii. Jako, że od 15 lat mieszka tam moja siostra przelałem jej pieniądze i po obejrzeniu kupiła ją po czym przerejestrowała na siebie. Za 2 tygodnie chcę po nią pojechać do Holandii ale nim wrócę do Polski chciałem jeszcze z siostrą i jej rodziną pojechać na parę dni do Francji z tą przyczepą. Tyle tylko, że siostra zostaje drochę dłużej we Francji a ja z przyczepą wracam do Polski. I pytanie: czy po przerejestrowaniu w Holandii z siostry na mnie i uzyskaniu tablicy eksportowej (wywozowej 2-tygodniowej) mogę legalnie jechać do Francji na parę dni i z tamtąd dopiero do Polski? Czy muszę dodatkowo ją ubezpieczyć? Tak się zastanawiam czy DUANY (celnicy lub policja) francuska i belgijska się nie przyczepią... Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jeżeli przyczepa posiada ważne dokumenty, ubezpieczenie i tablice to możesz się nią poruszać po UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi